|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak się otworzyć i czerpać przyjemność?
Cześć
![]() Sama nie wiem czego oczekuję od forum, ale walczę z problemem, którego nie potrafię rozwiązać... Dobijam za chwilę do 30-stki, jestem w kilkuletnim związku, w sumie to nawet w narzeczeństwie, które w przyszłym roku ma zakończyć się małżeństwem. Bardzo kocham swojego TŻ, nie wyobrażam sobie życia bez niego, a on beze mnie. Nie jesteśmy idealną parą, ale myślę, że wystarczająco dobraną pod wieloma względami. Jednak szczerze mówiąc sfera seksualna mogłaby być dużo lepsza... W skrócie - nigdy nie miałam orgazmu z facetem, natomiast sama ze sobą osiągam go bez najmniejszego problemu. O ile ja mogłabym z tym jakoś żyć to widzę, że mojego TŻ ten temat męczy. Myśli, że po prostu mnie nie zadowala, a wiem też, że z poprzednią partnerką przychodziło mu to łatwo. Owszem chciałabym, żeby w końcu stał się jakiś cud, ale ja już naprawdę nie wiem gdzie jest przyczyna. Widzę, że on się stara (kiedyś bardziej, bo po tylu nieudanych próbach entuzjazm opadł), ale zawsze kończy się tak samo. Mówiłam co i jak bym chciała, ale kiedy to robi to ja rzadko czuję jakąś przyjemność, a wtedy jest mi po prostu głupio i czuję, że jestem jakaś zepsuta. Mimo tego lubię robić z nim to wszystko, bo zadowala mnie sama bliskość i nigdy jej nie odmawiam. Czasami bywa to frustrujące i staram się tak jak dzisiaj przepracować to w swojej głowie... Nie jestem bardzo temperamentną osobą, ale otwartą na propozycje. W łóżku niestety dużo myślę i nie potrafię się tym bawić, skupić na przyjemności. Ostatnio po każdym razie czuję się jakbym właśnie skończyła egzamin, który znowu zawaliłam. Nie wiem jak zmienić swoje podejście. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą przy facecie pokazać, jak jest im dobrze. Mi niestety brakuje trochę fantazji w tej dziedzinie, bo zawsze podchodziłam do związków za bardzo romantycznie i chyba za mało seksualnie. Nie jestem oziębła, ale nie potrafię rozpalić tej iskry. Nie mam też kompleksów, mam kogoś kogo kocham i kto kocha mnie, powinno to być proste, a nie jest. Zaznaczę też, że mój TŻ mnie pociąga, dużo bardziej niż jego poprzednicy, często wyobrażam sobie co chciałabym z nim zrobić, ale bardzo rzadko wcielam to w życie. Czy na to w ogóle można coś poradzić? Czy któraś z Was miała podobne problemy i wyszła z tego? Jak sobie z tym poradziłyście? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak się otworzyć i czerpać przyjemność?
Tak, ja tak mam i nawet jestem w podobnym wieku. Tez nie mam kompleksow, lubie bliskosc, sama dochodze, ale z facetem nie wiem czemu, ale jakos nie moge sie rozluznic, podniecic. Chyba podobnie jak ty skupiam sie na tym, ze znowu nie dojde albo jak jest partnerowi.
Z tym, ze ja ze swoim eksem mialam orgazmy po kilku miesiacach zwiazku, po prostu przy nim jakos potrafilam sie rozluznic i on nauczyl sie mnie piescic lepiej niz ja sama. Mialam nawet pochwowe, ale tylko w jednej pozycji (na jezdzca) i jakby sama do nich doprowadzalam odpowiednimi ruchami. Tylko co jest dziwne, to ze z innymi partnerami juz nie umialam tego powtorzyc. U mnie rowniez jest dziwne to, ze o ile bedac mlodsza mialam duze libido (ale nie mialam wtedy partnera :/), tak z wiekiem mi siadlo i ogolnie niewiele rzeczy mnie nakreca, moze tu tez jest problem.
![]() |
#3 |
Animal Liberation
|
Nic dziwnego, że jemu to przeszkadza, facet czuje jakbyś odwalała pańszczyzne nie dla przyjemności, tylko w jakimś innym celu, podświadomie czuje że Cię nie pociąga. Znam problem z doświadczenia, też ze swoim pierwszym eks nie miałam przyjemności, bądź musiałam się do niej zmuszać (co nie ma opcji, żeby wyszło), a później miałam trochę młodszego przyjaciela ze skrajnej prawicy wprawdzie, ale nakręcalo mnie na bliskość i spełnienie z niej to że był dużo bardziej męski na co dzień np. chciał nauczyć mnie celnie strzelać, miał swoje zdanie i umiał mi się przeciwstawić, cały jego sposób bycia to był taki przystojny samotny wilk i lubiłam to w nim (pierwszy chciał, żeby kobieta go dominowała zawsze, mnie to odrzucało...).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2022-10-19 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Paradoksalnie orgazmy mialam z tym eksem, ktory akurat najmniej mnie pociagal Widac, ze nie rozumiesz tego problemu Autorka sie do niczego nie zmusza, ja tez nie.
If we cannot at least imagine we are free, we are living a life that is wrong for us. - Deborah Levy Zdarza mi się zmieniać niektóre drobne fakty w moich postach, żeby nie zostać rozpoznaną. Edytowane przez ColourTheSmallOne Czas edycji: 2022-10-19 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Animal Liberation
|
Ja bym się nie zmuszała do niczego, wiele kobiet w takiej sytuacji próbuje udawać orgazm, żeby zadowolić faceta i on czuł się dobrze psychicznie, a kobiety jak nie miały z tego przyjemności, tak dalej nie mają. Zastanów się szczerze czy on w ogóle Cię pociąga, chcesz tej bliskości z nim, czy problem na pewno leży tylko w technice.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A kiedy pieści cię oralnie dochodzisz?
Czy probowałyscie piescic łechtaczke w trakcie stosunku? Moze pomogloby to osiagnąć orgazm i sie przełamać na przyszłość? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieszczenie sie samodzielnie w ogole mi nie pomaga, nie moge sie skupic bedac z partnerem i nie czuje przyjemnosci. Nawet bedac sama musze byc maksymalnie skupiona i zrelaksowana, zeby cos z tego miec.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Tak jak napisałam - on mnie pociąga, a ja do niczego się nie zmuszam. Czasami nawet ja częściej mam ochotę na bliskość niż on, szczególnie wieczorami. Obawiam się właśnie tego, że mam jakąś blokadę i nie potrafię w parze dopuścić do siebie tej przyjemności. Sama ze sobą puszczam hamulce, bo wiem, że nikt na mnie nie patrzy i mnie nie oceni. Nie chce też udawać przyjemności, chociaż czasami dla komfortu psychicznego faceta może powinnam...
Mam koleżankę, z którą rozmawiałam na ten temat i powiedziała mi dziwną rzecz... że jedyny facet, z którym udawało jej się dojść za każdym razem to był jej najmniej atrakcyjny chłopak, tzw. misiu, który tylko leżał, a ona mogła działać sama co chciała. Po nim miała kochanka za granicą z ogromnym temperamentem, z którym miała całonocne akrobacje i tylko raz na jakiś czas udawało jej się skończyć. Jestem prawie pewna, że problem leży w psychice, ale zupełnie nie wiem co z tym zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak robcia, dokladnie tak bylo. Widocznie przy tych facetach, na ktorych nam zalezy wlącza nam sie jakas presja i blokada...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może spróbujecie poeksperymentować, może powinien być bardziej/mniej pasywny? Lub bezpośrednio związać mu ręce lub oczy jeśli krępujesz się wzroku Sent from my BV9800Pro using Tapatalk Edytowane przez b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 Czas edycji: 2022-10-19 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Może faktycznie się blokujemy przy tych facetach, na których nam zależy i chcemy im pokazać najlepszą wersję siebie.
Czasem mam wrażenie, że jakbym miała przeżyć przygodę z pierwszym lepszym kolesiem i nigdy więcej go nie spotkać to sama siebie bym nie poznała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A to nie, mialam takie jednorazowe przygody i nie potrafie z nich czerpac przyjemnosci, tez mam jakies blokujace mysli, tylko troche inne.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Myślę że trzeba znaleźć na siebie sposób. Kiedyś też często miałam ten problem. Teraz mi się zdarza jak jestem zmęczona czy zestresowana w życiu codziennym. Na każdego działa co innego na jedną osobę atmosfera, na inną wino, na inną może seks w innym miejscu. Na pewno w rozluźnieniu pomogła mi wyrozumiałość i cierpliwość partnera. Oczywiście chciał bym miała orgazm ale rozumiał że pociąga mnie tylko to kwestia psychiki i potrzeba czasu. Wiem że to trudne i nie zawsze się udaje ale staraj się (w końcu nie tylko facet ma się starać Ty też musisz) w trakcie seksu całkowicie odpłynąć. Wiem nie jest to łatwe i mi jak pisałam nadal nie zawsze to się udaje ale po prostu staraj się skoncentrować na chwili. Tak jakby było tylko tu i teraz. Nie było problemów dnia codziennego tylko on Ty i ta chwila przyjemność. Możesz zamknąć oczy by wyostrzyć zmysły i jeszcze bardziej poczuć przyjemność. Mi to często pomaga. Uwielbiam też jak facet sam zasłania mi oczy lub ciągnie mnie przy tym za włosy i często to robi
![]() Moim zdaniem klucz też może być w postrzeganiu swojego ciała. Kanapka piszesz coś że masz opory jak wyglądasz itp. Też tak kiedyś myślałam że Kurcze pewnie słabo wyglądam podczas orgazmu, że ogólnie jestem grubsza, mam rozstępy jak to wygląda. Tylko w łóżku i skoro facet nas kocha i podobamy mu się to nie ma to znaczenia. Jakoś nie wiem krótko przed 30 stka nagle chyba nastąpił punkt przełomowy i wiele z moich kompleksów odpłynęło. No a co najlepsze w sumie jakoś wiele z tym nie robiłam więc ciężko doradzić jak pokonać kompleksy. Może po prostu czasem samo przestawia się w głowie że pewne rzeczy nie mają znaczenia. No i skoro tyle czasu mu się podobam i nie wystraszył się ani moich rozstępów ani niczego innego to nie mam powodów do zmartwień. To dodaje pewności siebie ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- [1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89382979]Bardzo ciekawe. Ja również czerpię największą przyjemność kiedy facet "pozwala" mi działać. Blokuje i drażni mnie również inicjowanie przez faceta (obecny tego nie robi na moją prośbę, zawsze inicjuję ja). Może spróbujecie poeksperymentować, może powinien być bardziej/mniej pasywny? Lub bezpośrednio związać mu ręce lub oczy jeśli krępujesz się wzroku Sent from my BV9800Pro using Tapatalk[/QUOTE]Każdy ma inaczej. Niektórzy lubią dominować. Ja akurat wolę być bardziej uległa. Trochę mogę podominowac ale zazwyczaj jednak lubię męska dominację. Jak złapie mnie mocniej za włosy, da klapsa, mocniej mnie złapie, jak mocniej złapie za piersi. Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2022-10-19 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Monia, mnie sie podoba moje cialo i nie mam kompleksow.
Ja wlasnie o dziwo tez wole jak facet dominuje, o tym fantazjuję, ale nie przeklada sie to na podniecenie w realnej sytuacji. Jeszcze tak jak pisalam, kiedy bylam mlodsza to owszem, a pozniej juz calkiem cos sie jakby "zepsulo".
![]() |
#17 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak się wcięlam w wątek, bo chcialam się podzielic swoją sytuacją z autorką.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem. Czasem tak jest że o czymś sie fantazjuje ale w realnym życiu to się tak nie podoba. Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dawno nie spotkalam sie z tak dziwną reakcją.
![]() |
![]() |
#22 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
A propos drugiego - dokładnie tak samo ja muszę napisać o Twoich reakcjach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zniechęcenie ale nie agresję tutaj widzę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez robcia Czas edycji: 2022-10-20 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wizażowy Kot Igor
|
A ja widzę niepotrzebną wymianę osobistych przytyków i byłabym wdzięczna, gdyby to się skonczyło
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.