|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Krem dla trudnej skóry
Przepraszam jeśli wybrałam zły dział (nowy użytkownik - od lat potajemnie przeglądający forum
![]() Mój problem to dobranie kremu do twarzy, a w tym momencie potrzebuję szybkiego ratunku, streszczę problem szybko i czytelnie: 1.Mam alergie pokarmowe leczone u alergologa, głównie trzymanie się diety (uczulenie na nabiał, nikiel), przy ataku metypred i antyhistaminowe. 2.Mam ostrą alergie na nikiel (w kosmetykach: soja, migdały) oraz miedź. 3.Uczula mnie olej z wiesiołka - polecany przez dermatologa 4.Po większości kremów robię się bordowa, pojawiają się gule, ropne zmiany) 5.Klasycznie oleje mineralne powodują bolesne wrzody 6.Aby jakkolwiek sobie ulżyć i móc nałożyć puder zaczęłam używać kwasu hialuronowego na wilgotną twarz, wszystko ok do momentu w jakim jestem obecnie - bordowa, wysypka, wysuszenie ze schodzącą skórą, ból, zaczerwienienie. 7.Mam pcos leczony, więc problem trądziku hormonalnego umilkł, wyskakują mi jedynie drobne małe krostki przy ustach jak zjem coś co nie powinnam ![]() 8.Jestem pod trzydziestkę 9.Szukam ratunku, ponieważ dermatolog rozkłada ręce, wciska kolejne kremy na trądzik (o zgrozo! kwasy na moją skórę równa się szpital - już przerabiałam z osiem razy ![]() ![]() Macie jakieś pomysły? Polecicie jakiś kremik? Coś bez parafiny, migdałów, dużej dawki uczulającej chemii. Dotychczas używałam wiele wiele lat kremu kozie mleko 1 ziaji, ale od pół roku robię się bordowa plus gule (chyba zmienili skład wraz z opakowaniem). Pozdrawiam ciepło i dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem dla trudnej skóry
Moze cos naturalnego? Ecolab glebok nawilzajacy, Weleda skin food albo Sukin rosehip oil
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.