|
Notka |
|
Medycyna estetyczna - medycyna przysz³o¶ci Szukasz sposobu na zmarszczki? Dolega Ci nadpotliwo¶æ? Zbêdne kilogramy spêdzaj± Ci sen z powiek? Szukasz rozwi±zania? Nasz ekspert odpowie na Twoje pytania! |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
okularyy
od paru lat nosze soczewki moc -2.5. by³am osatnio u okulisty wysz³o mi -3.0 i okulistka przepisa³a mi okulary. Gdy je nak³adam keci mi sie w g³owie, wszystko jest takie ma³e, a proste krawêdzie wydaj± sie mieæ zbrzuszenia. Czy to normalne? kiedy to minie? powiem jeszcze ¿e gdy dawno jeszcze w gimanjum nosi³am okulary i od pocz±tku dobrze sie w nich czu³am. pomocy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
Dot.: okularyy
A jakiej masz mocy szk³a w okularach?
Ja nie jestem specjalist± ale ju¿ ok. 10 lat noszê na zmianê soczewki i okulary przy podobnej jak Twoja wadzie wzroku, okulary noszê najcze¶ciej tylko w domu ¿eby daæ oczom odpocz±æ. Przy ka¿dej zmianie szkie³ w okularach na mocniejsze w ci±gu kilku lat, za ka¿dym razem musia³am siê przyzwyczajaæ i to jest normalne i przechodzi jak siê oczy przyzwyczaj±. Problemem zawsze by³y jakie¶ dziwne wra¿enia odno¶nie blisko¶ci obiektów i jakich¶ drobnych zniekszta³ceñ. Ostatnio znowu mam podobnie,bo mam o æwiartkê mocniejsze szk³a i ju¿ ok. miesi±ca ale nadal mam takie dziwne wra¿enia momentami w okularach, z tym, ¿e nie jest to bardzo nasilone i nie przeszkadza za bardzo. Z tego co Ty napisa³a¶, to jest chyba du¿o gorzej. Mo¿e id¼ do okulisty i zapytaj po prostu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Tego typu zaburzenia czêsto wystêpuj±, gdy wada wzroku jest zwi±zana dodatkowo z astygmatyzmem. Trzeba siê do tego przyzwyczaiæ. Badanie wzroku przed doborem okularów powinno byæ wykonane do zakropieniu oczu atropin±, ale tak z pewno¶ci± by³o skoro szk³a przepisa³ okulista.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Oczy nie by³y niczym zakrapiane, ale gdy nosi³am okulary jakie¶ 3 lata temu i by³y one zwyk³e bez cylidrów. Czy to wogóle mo¿liwe , ¿e mam astygmatyzm skoro 3 lata temu go nie mia³am? Dodam jeszcze ¿e soczewki noszê normalne i widze wszystko elegancko
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Wiêc najprawdopodobniej nie ma Pani astygmatyzmu, jednak na to pytanie najlepiej odpowie okulista
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 651
|
mia³am podobn± sytuacjê dwa razy w dostêpie kilku lat przy zmianie okularów i dwa razy by³ ten sam powód- ¼le zmierzony rozstaw osi, posz³am zmierzyli jeszcze raz ogromnie przepraszali za b³êdy, zmienili na dobre i by³o ok!
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.