|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!!!!nie mam paznokci
Witam !
z góry przepraszam jeśli powtarzam wątek bądz umieściłam ten nie tam gdzie trzeba ale jestem tu pierwszy raz i nie bardzo jeszcze się orientuje wiec wybaczcie ... Mój problem to paznokcie ...a raczej ich brak. Odkąd sięgam pamiecią cały czas dłubie przy tych moich ogryzkach przez co doprowadziłam je do stanu zaniku są krótkie, powrywane i zniekształcone a u prawej ręki nie mam dwóch wogóle tylko jakieś pozostałości płytki co wygląda jak strup... chciałabym mieć w końcu normalne nawet krótkie paznokcie i chciałbym się dowiedzieć coś na temat rekonstrukcji obgryzionych paznokci i czy znacie kogoś w warszawie <bemowo wola te okolice> kto zrobi to ładnie i będzie to wyglądało w miarę naturalnie .... z góry dziekuję za pomoc... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Edytowane przez mojafuria Czas edycji: 2012-07-04 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!!!!nie mam paznokci
Cytat:
I myślisz, że ktoś zobaczy to zdjęcie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak zauważyłam że coś jest nie tak właśnie próbuję to naprawić
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- wybaczcie zdjęcia nie bedzie nie mogę uruchomić zarzadzania załacznikami ani wogóle niczego zwiazanego z edycja Edytowane przez mojafuria Czas edycji: 2012-07-04 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wrzuć zdjęcie na jakiś serwer i zalinkuj.
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=3&theater
no i mam po wielu kombinacjach oto i moje resztki paznokci....czy znacie kogoś kto da rade zrobić z tego paznokcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Obawiam się, że będzie bardzo ciężko cos z tym zrobic - są w strasznym stanie !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
zdaję sobie z tego sprawę męcze je juz tak 20 lat lekka ręką niestety nie potrafię sama ich zapuścić czesto nieświadomie je gryze chociaż zapieram się że miałam tego nie robić...potrzebuje pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ...moi dwaj synowie obgryzali paznokcie, jednemu pomógł specjalny - gorzki lakier do paznokci, drugiemu zmiana szkoły. Edytowane przez e-Urszula Czas edycji: 2012-07-04 o 21:08 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hmm no w jakim one są stanie to dziewczyna zdaje sobie sprawę i nie należy jej jeszcze męczyć, proponuje udac sie do jakiegos lekarza dermatologa, może znajdzie sposób na uratowanie ich, watpię aby Ci pomogl lakier gorzki, chociaż jeśli nie próbowałaś stosować takiego to spróbuj. A czy ty przypadkiem nie masz na 2 pierwszych paznokciach grzybicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
tia....juz to słyszałam chociaż kaganiec to coś nowego :P gorzkie żele tipsy nic nie pomagają dalej gryze i koniec. Musze coś z nimi zrobić bo nie moge już patrzeć na moje ręce chce mi się płakać
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
nie to nie jest grzybica byłam już u drematologa z tym i to nie raz i nie u jednego...z tego co mówią są to kawałki płytki która bez przerwy co kawłek odroście to pęka i znowu itd. i że żekomo samo odrośnie i tak odrasta ponad 2 lata te paznokcie straciłam w szpitalu po tym jak pakowałam paluchy do ust z wirusowym zapaleniem jamy ustnej i gardła<coś jak angina ropna tyle że dużo gorzej wygląda i jest bardziej rozległa> łącznie nie miałam czterech tyle że dwa wróciły do stanu poprzedniego... a dwa nie co do reszty najzwyczajniej je pogryzłam Edytowane przez mojafuria Czas edycji: 2012-07-04 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli jesteś zmotywowana, to tylko kwestą czasu jest kiedy problem rozwiążesz ![]() Skoro dermatolodzy nie pomogli ...pacjencie ratuj się sam ![]() W ramach NFZ można skorzystać z porady psychologicznej i na pewno takie spotkania Ci nie zaszkodzą. Warto szukać praprzyczyny i mechanizmu wyzwalającego oraz znaleźć zastępczą pasję życiową (duży skrót myślowy, soory jeśli niezrozumiały). Zewnętrznie proponuje czosnek - jest świetny na wampiry ...oraz przeciw bakteryjny, przeciw wirusowy i przeciw grzybiczy. Działa już w naprawdę niewielkim stężeniu ...śmierdzi ale trudno. Wyciśnij ząbek smaruj pazurki (kiedy się da, choćby tylko na noc) niech na nie działa ...a Tobie smacznego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
czesc, również obgryzałam paznokcie przez 9 lat, wiem że była (jest) to sprawka stresu i co najgorsza nawyku . Ale skoro czytam pod zdjęciem że sama sobie robisz krzywdę dłubiąc cyrklem w nich to jak one mają mieć możliwość odrośnięcia ??!! Musisz poczytać wszelkiego rodzaju porady na ten temat . Moje obgryzanie przeszło mi dopiero po maturze gdy skończył się terror szkolny . Na studiach od 4 lat nie mam już takiego problemu. Jeśli mogę się podzielić 2 radami to
-pierwszą z nich jest zajęcie rąk powiedzmy długopisem, kulką ..czymkolwiek (to trudne ale skuteczne) Jak wszystkie wiemy jest to nawyk wyuczony , tak jak uczymy się zamykać drzwi na klucz wychodząc z domu. -2 sposób który stosuje po dziś dzień to codzienne malowanie paznokci choćby lakierem bezbarwnym, w twoim przypadku proponowałabym zastosować bardzo dobrą odżywkę np. z rossmana tz. "stymulator wzrostu paznokcia " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że to jest sprawa dla lekarza. Psychologa, terapeuty, bo jakiś powód takiego obgryzania paznokci musi być...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
jesli jest taka mozliwosc, to idz raz jeszcze do dermatologa i zapytaj czy na tych paznokciach mozna zrobic stylizacje, ja mam klientke, ktorej wrastaja paznokcie u stop, co prawda nie sa w takim stanie, ale dermatolog zalecil jej wlasnie utwardzenie paznokci zelem, niech lekarz da ci zaswiadczenie, ze nie ma tam zadnych stanow zapalnych ani grzybicznych -wtedy stylistka nie bedzie miala obaw i watpliwosci (ale i tak powinna uzyc narzedzi jednorazowych). Tam gdzie jest jeszcze plytka to z trzymaniem sie masy nie bedzie wiekszych problemow i pazurki moga sie zregenerowac szybciej, jesli chodzi o te, korych nie ma
![]() Mysle, ze jak trafisz do odpowiedniej stylistki to da ona rade ogarnac ten problem, nie wyjdzieszz z tego w ciagu paru dni, ale systematycznoscia dojdziesz daleko ![]() trzymam kciuki ![]() p.s. mamy nastoletnicj dziewczyn przychodza i umawiaja swoje corki na zelowanie wlasnie po to, aby oduczyly sie obgryzania i paznokci i skore. Ja sama pozbylam sie tego nawyku dzieki utwardzaniu swoich pazurkow. Edytowane przez sunniva2007 Czas edycji: 2012-07-05 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
przede wszystkim to podziwiam ze odwazyłas sie napisać o swoim problemie -wstydliwym. jak sadze. Ale spokojnie -zrobiłaś duzy i dobry krok
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.