|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Odchudzanie a biust?
Hej, mam 14 lat 164 cm i waże 61 kg. Chcę schudnąć około 5 kg, oczywiście bez żadnych drastycznych metod
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie a biust?
raczej tak, bynajmniej u mnie biust chudnie jako pierwszy.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też byłam ostatnio na diecie i również biust poleciał mi jako pierwszy. W sumie to prawie go nie mam. ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja piersi jako takich to za dużych (znaczy nie oszukujmy się- były mikroskopijne) nigdy nie miałam, nie mniej jednak i tak z nich zeszło (no, żeby jeszcze miało z czego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
U mnie w biuście poleciało 14 centymetrów...
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Niestety zazwyczaj jest tak, że z najpierw "leci" z biustu
![]() ![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Nie straszcie dziewczyny. Ja schudłam ok 4-5 kg, zleciało mi 8 cm z tyłka, po 8 z ud i 2-3 z talii a z cycków nic. Kompletne zero, są takie same jak były a przez to, że schudłam wydają się jeszcze większe
![]() Nie jest regułą, że najpierw chudnie biust. Połóż nacisk bardziej na ćwiczenia niż na sucharki i liczenie kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Myślę, że to głównie zależy do tego jaką masz budowę ciała. Ja gdy przytyłam, dużo mi poszło w biust, więc nie marzyłam by on został a reszta spadła, natura sama wiedziała jak ma być :P
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nigdy problemów z wagą nie miałam, ale gdy rok temu w zimie trochę przytyłam przeraziłam się i od kwietnia wzięłam się za siebie. Pamiętam, że miałam 90-63-98 i 58cm w udzie. Wzrost 180. Oczywiście na początku było wielkie postanowienie "nigdy w życiu żadnych słodyczy!", ale za bardzo je kocham, żeby w tym wytrwać choćby tydzień ![]() ![]() Od początku już postanowiłam, że nie chcę schudnąć 5 kg w ciągu 2 tyg w męczarniach, a później znowu przytyć. Chciałam nauczyć się zdrowych nawyków żywieniowych, przyzwyczaić do codziennego ćwiczenia. Nie zwracałam też jakiejś szczególnej uwagi na to, ile kg schudłam, ale na obwody. Codziennie, albo co drugi dzień mierzyłam się (wiem, że za często, ale nie mogłam się powstrzymać). Jakoś po 7 tygodniach uzyskałam moje wymarzone 90-60-90 i 50cm w udzie ![]() ![]() Nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam białe pieczywo. W szkole jednak nie wyobrażam sobie nie zjeść kanapki (jogurtu naturalnego, czy batonika musli nie przełknę) więc jem grahamkę. Nauczyłam się w końcu ograniczać słodycze, ale tak to jem normalne obiady itd. Po prostu zamiast ciastek wybieram wafle ryżowe, albo jogurty owocowe light (wiem, aspartam-chemia, ale trzeba wybrać mniejsze zło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
akilegne, Twój sposób chudnięcia bardzo przypadł mi do gustu
![]() Mam tylko jeszcze jedno pytanie, skoro piszesz, że obiady jesz normalne, to znaczy, że również makarony i ryże? Jakoś nie mogę się tego oduczyć, w sumie codziennie jem ryż albo makaron, a tak poza tym to ograniczyłam znacznie jedzenie.. co o tym myślisz/myślicie? Dodam, że też problemów z wagą nie mam, jednakże sama czuję się trochę zaniedbana przez tzw. śmieciowe jedzenie ze słodyczami na czele.. A nie zbaczając z tematu... mi zawsze, zawsze biust maleje, gdy chudnę.. Niestety. Nie mam pomysłu na to, jak mogłabym go zatrzymać ![]() Długo rozważałam teraz, czy znów zaczynać odchudzanie, bo mam niby wagę w normie, no ale podobam się sobie znacznie bardziej w wersji szczuplejszej (niestety idzie mi w m.in. twarz ![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Antarktyda, z uwagi na to, że mam 18 lat i mieszkam jeszcze z rodzicami to obiady wręcz muszę jeść normalne
![]() ![]() Dlatego obiady jem normalne, oczywiście staram się małe porcje, ale nie zawsze się udaje ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie też, że miałabym iść do restauracji i szukać najbardziej dietetycznego dania czy odmawiać sobie przez całe życie czegoś słodkiego. Tak sobie już postanowiłam, że chcę zmienić swój styl życia a nie przechodzić na drastyczne kilkumiesięczne diety a później i tak przytyć, gdy powrócę do starych nawyków. Zresztą pozwalając sobie co jakiś czas na mały grzech zmniejsza się szansa na efekt jojo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa.
Z reguły jest tak, że jeśli tyjesz i idzie Ci w biust, to przy odchudzaniu nie spada z niego jakos bardzo dużo. oczywiście 5 kg to mało.
I cel: ![]() ![]() II cel: ![]() ![]() III cel: ![]() ![]() Start: 16 listopada 2012 Meta: 1 kwietnia 2013. Zero słodyczy, zero alkoholu, zero napojów słodkich. Biust: 90 Talia: 94 Biodra: 102 Uda: 59 Łydki: 41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Biust to tkana tłuszczowa, więc jak się chudnie to spada automatycznie między innymi z biustu. Przy diecie, najlepiej dotować ćwiczenia modelujące biust, by nie opadł i był nadal jędrny. Sama po sobie widzę, że jak zaczęłam stosować porządnie ćwiczenia siłowe na klatkę piersiową to mój biust dużo zyskał na tym i stał się jędrniejszy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.