Dlaczego wiele Wizażanek ubliża innym? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 14:29   #1
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dlaczego wiele Wizażanek ubliża innym?

Właśnie, uznałam że trzeba poruszyć ten temat.. Wiele razy widziałam że dziewczyny tutaj były bardzo niemiłe dla innych(również dla mnie). Kłóciły się i obrażały. Juz teraz nie pamiętam na jakich wątkach to było ale po prostu tutaj często się po kimś "jedzie" za inną opinie, zdanie na jakiś temat. Rozumiem forum jest pot o żeby pisać co się myśli swoje opinie ale nie poto żeby ubliżać. Nie pojmuję tego i nie chcę zeby tak było.
Czy jest tu ktoś kto się ze mną zgodzi..??

Wiem że tym wątkiem wzbużę kolejne dyskusje ale prosze dziewczyny nie najeżdżajcie na siebie nawzajem..

Pozdrawiam.
Stary 2012-01-26, 14:46   #2
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego wiele Wizażanek ubliża innym?

Moja droga
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Właśnie, uznałam że trzeba poruszyć ten temat.. Wiele razy widziałam że dziewczyny tutaj były bardzo niemiłe dla innych(również dla mnie). Kłóciły się i obrażały. Juz teraz nie pamiętam na jakich wątkach to było ale po prostu tutaj często się po kimś "jedzie" za inną opinie, zdanie na jakiś temat. Rozumiem forum jest pot o żeby pisać co się myśli swoje opinie ale nie poto żeby ubliżać. Nie pojmuję tego i nie chcę zeby tak było.

Wiem że tym wątkiem wzbużę kolejne dyskusje ale prosze dziewczyny nie najeżdżajcie na siebie nawzajem..

Pozdrawiam.

Moja droga. Chwalebna myśl. Niestety takie tematy zostały na wizazu nie raz nie dwa poruszana, były burze, wzajemne oskarżenia. Niestety sytuacji nie zmieniło to ani trochę. Więc chyba marne Twoja wysiłki.
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 14:57   #3
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Kojarzę Cię z modowego, wiem że dziewczyny krytykowały Twoje wieszaki, ale przecież taka jest istota Szafy na wizażu.

Natomiast jeśli chodzi o inne wątki, to zapewne masz rację, często robi się gorąco. Ale przecież to tylko forum, można się wzburzyć raz czy dwa, gdy zobaczy się, co tu czasem dziewczyny wypisują, ale nie warto się tym przejmować. Więcej luzu

Zawsze możesz też wcisnąć 'zgłoś', moderatorzy nie mają doby z gumy i często nie wiedzą, gdzie i co się dzieje
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 14:59   #4
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 15:21   #5
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

Pozdrawiam.
A dlaczego w "realu" ludzie ubliżają innym?
Różni są ludzie, różne charaktery, nie wiem, dlaczego tu miałoby być inaczej. Faktem jest, że na forach obowiązuje netykieta, ale w życiu obowiązują nas pewne normy i też nie każdy ich przestrzega.
Co do pogrubionego - ja nie chcę wojen a są

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 15:48   #6
klaustynka
Zadomowienie

Kolejny taki wątek, który nic nie zmieni, ponieważ ludzie są tylko ludźmi. Ktoś może być na ogół kulturalnym człowiekiem, ale są momenty, kiedy zwieracze puszczają. - Co do wizażowych kłótni.
Jeżeli ktoś obraża Cię na forum, kliknij "zgłoś". Nie warto dawać się podpuszczać i reagować na takie rzeczy.
Stary 2012-01-26, 15:52   #7
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Bo to złe kobiety są

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 16:07   #8
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Bo to złe kobiety są
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:13   #9
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Kolejny taki wątek, który nic nie zmieni, ponieważ ludzie są tylko ludźmi. Ktoś może być na ogół kulturalnym człowiekiem, ale są momenty, kiedy zwieracze puszczają. - Co do wizażowych kłótni.
Jeżeli ktoś obraża Cię na forum, kliknij "zgłoś". Nie warto dawać się podpuszczać i reagować na takie rzeczy.
To już chyba trzeci wątek w tym stylu. Ojejciu, jejciu jak mi źle, jacy ci ludzie źli.

Ubliża ci ktoś? Jest odpowiedni przycisk od tego.
Nie przyklaskuje wypowiedziom, tylko wyraża własne zdanie? To akurat chyba nie jest problem.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:14   #10
mpt
Zakorzenienie

Wielokrotnie jest tak, że ktoś podjudza - i to najczęściej są osoby, które oburza brak kultury innych. Kilkukrotnie trafiły mi się uwagi: "Twoje posty nic nie wnoszą, nie pisz tu już...". A za chamstwo i brak kultury uchodzą zazwyczaj opinie bezpośrednie i kontrowersyjne. To ja przepraszam, o co chodzi?
Jeśli uważasz coś za niekulturalne - zgłoś. Napisz PW. Wypowiedz się kulturalnie na wątku. I tyle.
Stary 2012-01-26, 17:09   #11
komicznie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Wielokrotnie jest tak, że ktoś podjudza - i to najczęściej są osoby, które oburza brak kultury innych. Kilkukrotnie trafiły mi się uwagi: "Twoje posty nic nie wnoszą, nie pisz tu już...". A za chamstwo i brak kultury uchodzą zazwyczaj opinie bezpośrednie i kontrowersyjne. To ja przepraszam, o co chodzi?
Jeśli uważasz coś za niekulturalne - zgłoś. Napisz PW. Wypowiedz się kulturalnie na wątku. I tyle.
Przyznam, że po części autorka ma racje. Na wizażu od pewnego czasu robi się coraz gorzej pod względem kultury osobistej. Najbardziej wbił mi się w pamieć wątek o aferze blogerek modowych... Chryste Po połowie wątku miałam szczękę przy ziemi, że można tak się do siebie odzywać. Co prawda często subiektywne opinie wyrażane stosunkowo "normalnie" również uznawane są za chamstwo

A zgłaszanie i tak jest bez sensu tak samo jak rozprawianie o tym bo tak czy siak nic się w tej materii nie zmieni, bynajmniej ja w to nie wierzę ;-)

Przy okazji czuję, że ten wątek niedługo też zamieni się w kopalnię jadu i wszelakiej zawiści. tym bardziej, że już zaczęły niektóre z was sobie kpić

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
W zupełności się zgadzam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 17:17   #12
wiem gdzie mieszkasz
Raczkowanie

Ludzie są różni, nie zmienisz ich. Przyzwyczaj się.
wiem gdzie mieszkasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 17:17   #13
mpt
Zakorzenienie

Ja tym nie żyję, mnie to nie oburza. Nie dotykają mnie opinie ludzi z forum, a często wydają mi się pomocne. Jeśli ktoś tak uwewnętrznia opinie obcych ludzi, to albo trafiają w sedno, albo ten ktoś powinien nad sobą pracować.
Stary 2012-01-26, 17:47   #14
Melanchton
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że niektórzy ludzi nie potrafią dyskutować. Podawać argumentów itd. Wierzą w coś, ale nie wiedzą dlaczego, więc na słowa krytyki reagują: ja tak sądzę, więc tak jest! A potem obrażają tudzież obrażają się.

Tyle, że mnie to nie bardzo dotyka. Przyznam się nawet, że lubię czasem złośliwie podpuszczać dyskutantów i stąd czasem zdarza mi się czytywać takie wypowiedzi, jak ta w moim podpisie.
Zawsze mnie śmieszy, gdy ktoś zacietrzewi się tak, że zostają mu tylko personalne wycieczki. Ludzie są tacy dziwni.
Stary 2012-01-26, 18:35   #15
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że niektórzy ludzi nie potrafią dyskutować. Podawać argumentów itd. Wierzą w coś, ale nie wiedzą dlaczego, więc na słowa krytyki reagują: ja tak sądzę, więc tak jest! A potem obrażają tudzież obrażają się.

Tyle, że mnie to nie bardzo dotyka. Przyznam się nawet, że lubię czasem złośliwie podpuszczać dyskutantów i stąd czasem zdarza mi się czytywać takie wypowiedzi, jak ta w moim podpisie.
Zawsze mnie śmieszy, gdy ktoś zacietrzewi się tak, że zostają mu tylko personalne wycieczki. Ludzie są tacy dziwni.
to jest najlepsze brak argumentów zazwyczaj kończy się zdaniem 'nie będę z Tobą dyskutowac'

mnie tam nie rażą jakieś personalne wycieczki-czytam i omijam szerokim łukiem komentarz do tego. ale nie zaprzeczę,że jeżeli nie jesteś w kółku wzajemnej adoarcji wizażanek-nie masz co liczyc na przychylny komentarz dotyczący Twojej innej/dziwnej opinii na coś tam

Edytowane przez uparta Marti
Czas edycji: 2012-01-26 o 18:37
uparta Marti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:43   #16
_vixen_
Zakorzenienie

Moim zdaniem jakiegoś wyjątkowego chamstwa tutaj nie ma, nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio na kogoś ZP wcisnęłam, poza reklamami.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:46   #17
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Oooo tak, uwielbiam teksty w stylu:

Jak Ty możesz znać się na aborcji, przecież Ty 5 lat temu w wątku o kaktusach napisałaś że nie lubisz kaktusów, żal dziewczyno, nie znasz się na niczym itp. itd.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:54   #18
_vixen_
Zakorzenienie

Najwięcej emocji chyba budzi szafa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=588568&page=2
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 19:56   #19
WhiteCherry
Zakorzenienie

mnie jedynie rozwalają cięte riposty pod tytułem --> ''zazdrościsz ! " wystosowane do każdej osoby, która śmie kogoś skrytykować.

i pochwalę się, przycisku ZGŁOŚ nigdy nie użyłam jakoś średnio przejmuję się anonimowymi osobami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 20:21   #20
komicznie
Wtajemniczenie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;31870638]Oooo tak, uwielbiam teksty w stylu:

Jak Ty możesz znać się na aborcji, przecież Ty 5 lat temu w wątku o kaktusach napisałaś że nie lubisz kaktusów, żal dziewczyno, nie znasz się na niczym itp. itd.[/QUOTE]

mam wrażenie, że czytałaś post o aferze między fashionelką a kimś tam Ktoś postawił praktycznie identyczny "argument"

Ja osobiście też nie zgłaszałam. Uważam, że to bez sensu. Omijam
Stary 2012-01-26, 20:25   #21
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez komicznie Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że czytałaś post o aferze między fashionelką a kimś tam Ktoś postawił praktycznie identyczny "argument"

Ja osobiście też nie zgłaszałam. Uważam, że to bez sensu. Omijam
Tak, właśnie do tego postu nawiązywałam, ale nie mogłam go znaleźć
Stary 2012-01-26, 21:13   #22
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Najwięcej emocji chyba budzi szafa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=588568&page=2
no właśnie tam to widać ogien wręcZ
Stary 2012-01-27, 10:56   #23
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
to jest najlepsze brak argumentów zazwyczaj kończy się zdaniem 'nie będę z Tobą dyskutowac'
Albo niemożność dotarcia argumentów do tej osoby... Jeśli dziewczyna pisze, że jej kot 100 razy wchodził na okno/balkon i jeszcze nigdy nie spadł, a setka wizażanek jej tłumaczy, że za 101 może spaść, połamać się i dalej do niej nie dociera, dlaczego powinna zabezpieczyć okno/balkon... hmm...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 12:11   #24
puszka_pandory
Rozeznanie

Na forum, tak jak i w rzeczywistości jedni drugim ubliżają, z tym, że w realu niektórzy z różnych względów bardziej się hamują, a w internecie - anonimowo- pokazują 'co potrafią'.
Na brak kultury, chamstwo i podłość innych niestety nic się nie poradzi. Na forum można ewentualnie zgłosić, albo zdystansować się.
Tak to już jest, też wolałabym żeby było inaczej.

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 14:53   #25
makeupnotwar
Wtajemniczenie

bo ludzie na wizażu (intymne!) są tak głupi, że mnie to czasem boli. a w klawiaturę nie da się ugryźć uwielbiam punkty karne, moje klejnoty w koronie he he

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 09:15   #26
pendraiw
Zakorzenienie

Ciekawy temat
Wiele jest tu wizażanek które chamsko ubliżają innym i mimo zgłoszeń nie otrzymuje punktów. Sądzę że chodzi o to że owe maja mnóstwo postów nastukane, bo innej opcji nie widzę.
pendraiw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 10:08   #27
Mileva_
Zakorzenienie

Na tym forum zarejestrowanych jest mnóstwo użytkowników. Kiedyś mignęło mi, że nawet kilkaset tysięcy. Więc jest oczywiste, że w takiej masie piszących ludzi i idiotki się trafią. Niestety pewien typ ludzi nie ma większych zainteresowań niż wykłócanie się z innymi w mało konstruktywny sposób, kontrowanie postów i czepianie się słówek. Może to jakieś niedowartościowanie?

Nie wiem czemu, ale ilekroć się natknę na głupkowaty i/lub obrażający kogoś post, mam przed oczami panienkę w wieku licealnym / wczesnostudenckim odzianą w róż, której horyzont sięga co najwyżej do najbliższego solarium...
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 10:19   #28
chwast
Zakorzenienie

O matko przesadzacie, w życiu realnym też jest wiele niemiłych sytuacji ze strony innych osób, tak już po prostu jest. Są osoby, które czasem są niemiłe, które ktoś odebrał za niemiłe albo które są niemiłe cały czas. No i co z tego, jakby każdy był słodkopierdzący i kulturalny jak królowa brytyjska to byłoby nudno
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 10:49   #29
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
To już chyba trzeci wątek w tym stylu. Ojejciu, jejciu jak mi źle, jacy ci ludzie źli.

Ubliża ci ktoś? Jest odpowiedni przycisk od tego.
Nie przyklaskuje wypowiedziom, tylko wyraża własne zdanie? To akurat chyba nie jest problem.
Chyba w tym roku.

Co do wizażowych wojen, to przynajmniej jest co czytać. To ban poleci, to klon się wykłóca, to coś tam...
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 11:10   #30
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
O matko przesadzacie, w życiu realnym też jest wiele niemiłych sytuacji ze strony innych osób, tak już po prostu jest. Są osoby, które czasem są niemiłe, które ktoś odebrał za niemiłe albo które są niemiłe cały czas. No i co z tego, jakby każdy był słodkopierdzący i kulturalny jak królowa brytyjska to byłoby nudno
Mam wrażenie, że w tym wątku nie chodzi tyle o bycie niemiłym, co o zwykłe, bezproduktywne chamstwo, niemal trollowanie
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości