Szkoła rodzenia w Dębicy??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 14:17   #1
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Szkoła rodzenia w Dębicy???

Witam wszystkie mamusie mieszkajace wDebicy i w okolicach. Mam nadzieje ze sa tu takie jesli tak to mam pytanko do was.

Czy jest w Dębicy Szkoła rodzenia?? Jak tak to gdzie jest taka szkoła i jak tam jest, czy warto chodzic do takiej szkoły?? wyraźcie swoje opinie...

Ja jestem przyszla mamusia listopadowa i chcialabym uczeszczas do takiej szkoly ale nie orietuje sie jak to w Dębicy jest. Z góry bardzo dziekuje za odpowiedz

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 09:49   #2
kika009
Przyczajenie

Dot.: Szkoła rodzenia w Dębicy???

Są podobno dwie. Jedna w szpitalu a druga na MORSach. Jestem też w trakcie zdobywania na ten temat dopiero informacji także szczegółów jeszcze nie znam
kika009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 12:43   #3
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez kika009 Pokaż wiadomość
Są podobno dwie. Jedna w szpitalu a druga na MORSach. Jestem też w trakcie zdobywania na ten temat dopiero informacji także szczegółów jeszcze nie znam
Jak bys wiedziala cos wiecej to prosze napisz mi

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 11:45   #4
zona Kicka
Przyczajenie

Witam! Ponieważ samej ciężko było mi znaleźć kontakt do szkoły rodzenia w Dębicy postanowiłam podzielić się z Wami tym co udało mi się zdobyć .
Szkoła rodzenia w Dębicy prowadzona jest w Centrum Zdrowia Dziecka MAGRA ul. Kościuszki 18. Prowadzą ją dwie przesympatyczne panie: pani Ula-położna i pani Ania-rehabilitantka. Nr tel. pod który można dzwonić do pani Ani to 694 768 104. Zajęcia odbywają się w każdy wtorek o godz. 17 i trwają po 2h zegarowe. Cały cykl to 10 spotkań, dlatego do szkoły najlepiej udać się w 27 tygodniu, ja poszłam w 25 i stwierdzam, że to było za wcześnie . W ciągu spotkania 1 godzina to ćwiczenia dla kobiet rozciągające, wzmacniające, relaksujące, ćwiczenia oddechu itp., a druga to teoria i praktyka dotycząca porodu, laktacji, pielęgnacji maluszka, a także zwiedzania porodówki . Na zajęcia mogą uczęszczać same przyszłe mamusie oraz mamusie z tatusiami, przyjaciólkami, siostrami itd. Cena za jedno spotkanie (2h) to 30zl, można zapłacić z góry za cały cykl 10 spotkań - 250 zł.
Ja osobiście bardzo, bardzo polecam. Jestem w ciąży z pierwszym dzieciątkiem i nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z małymi dziećmi. W szkole uczą jak się obchodzić z dzidziusiem, co ubrać, jak umyć, nakarmić itp. Można pytać o wszystko i żadna z prowadzących nie popatrzy "krzywo" tylko miło odpowie! Ćwiczenia uczą jak radzić sobie w różnych sytuacjach np. gdy puchną nam kończyny .
Ja chodzę na te spotkania z mężem i taką opcję właśnie polecam. Mąż na początku był sceptycznie nastawiony, a teraz widzę, że się wciągnął i nie chodzi tam dla mnie, ale dla siebie. Został też bardziej uświadomiony, co kobieta musi przejść podczas ciąży, porodu i połogu i myślę, że bardziej mnie docenia . Jeszcze raz gorąco zachęcam!
zona Kicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 12:37   #5
ASHA 72
Przyczajenie

Polecam nowa Szkołę Rodzenia w Dębicy, która mieści się przy
ul. Kolejowej 28. Zajęcia prowadzi położna z naszego szpitala p. Ula, bardzo sympatyczna i ciepła osoba.
Zajęcia są na wysokim poziomie, uwzględniając indywidualne podejście do każdej ciężarnej.
W programie szkoły rodzenia jest też wizyta w szpitalu na sali porodowej.
Telefon kontaktowy 502-916-666 Dębica ul. Kolejowa 28
ASHA 72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości