|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() co kupić koleżance na ślub?
poradzcie proszę
![]() jutro jedziemy na ślub do mojej koleżanki i nie wiem co jej kupić...nie robią żadnego wesela...wszyscy mówią, że same kwiaty wystarczą, ale kwiaty odpadają, bo narzeczeni na zaproszeniach poprosili już o drobniaczki zamiast kwiatów, bo przekażą skarbonkę na szczytny cel... więc tak z pustymi łapkami? sama nie wiem, kartkę z życzeniami już kupiłam i co dalej? macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
uważam, ze jakiś kosmetyk czy nieco tańsze perfumki były by jak najbardziej na miejscu. Często mówi się, że "nie trzeba żadnych prezentów", jednak to tylko nic nie znaczący frazes. Choćby nawet uroczystość była najskromniejsza, TRZEBA ofiarować jakiś drobiazg.
Osobiście czułabym się bardzo głupio idąc z "pustymi rękoma". ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: co kupić koleżance na ślub?
Ja kupilabym ładna kartke i jeden banknocik np 100 złotowy do tego, za pieniązki w ten sposób zebrane moga sobie kupic przydatną rzecz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, inie wyobrażam sobie pójśc tak z pustymi łapkami, tym bardziej bez kwiatów, bo wiadomo, że do skarbonki wrzucimy kaskę. Jednak rozejrzę się za jakimś drobiazgiem-wiedziałam, że mogę liczyć na Wasze rady-dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja widziałam kiedys w Nici taką fajna parkę dwóch misiaczków - panna i pan młody ubrani w stroje slubne. Nie były chyba bardzo drogie, siedziały sobie w koszyczku. Nie wiem czy pasuje taki prezent na slub - ale mieliby taka pamiątke. Do tego mozna doszyc np wstązeczke z ich imionami czy cos takiego.
![]()
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja bym kupiła jakąś pięknie wydaną książkę, o tematyce jaka młodemu małżeństwu może byc pomocna np "Encyklopedie sexu"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
o właśnie Modliszko-teraz przypomniałam sobie o takim butiku z różnymi kartkami okolicznościowymi i podarunkami, dla Młodej Pary też powinno się coś znaleźć....po pracy tam skoczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
był fajny poradnik dla nowożeńców w empiku-tylko ostatni egzemplarz i wyglądał jak używany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dostałam wczoraj zaproszenie na ślub i wesele koleżanki. Nigdy nie utrzymywałam z nią bliższych kontaktów ale czasem jej pomogłam gdy pomocy potrzebowała. W zamian za to też starała mi się, sama od siebie, pomóc.
Myślę teraz co by jej kupić jeżeli zdecyduję się pójść (z osoba towarzyszącą) na tę imprezę. Kasą nie śmierdzę, bo studiuję zaocznie i liczy się każdy grosz, który udało mi się zarobić podczas krótkiego pobytu za granicą. Czytałam odnośnie tego prezentu już na różnych forach. Spodobał mi się pomysł na ręczniki, szlafroki, obrusy, ciepłe koce. Ręczniki oczywiście w kolorze białym, żeby nie raził oczu obdarowanych kolor, którego nie lubią albo który by im do łazienki nie pasował. Myślałam też o wręczeniu kartki+200 zł i może bukiet jeżeli nie zaznaczą, że kwiatów sobie nie życzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Kartka, 200 zl, kwiaty - jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Można oryginalnie pieniądze dać w szkatułce jakiejś, np same 2-złotówki, będą jak złoto wyglądać ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym kupiła jakieś śmieszne kubeczki, które by do siebie pasowały np. kolorystycznie i czy pod względem napisów na nich zamieszczonych. Albo możesz dać pieniądze w jakiejś zamykanej szkatułce i kluczyk oddać pannie młodej i powiedzieć, że teraz może rządzić domowym budżetem
![]()
![]() |
#15 |
astro-loszka
|
My z TŻ ostatnio byliśmy na weselu mojej dawnej przyjaciółki, kupiliśmy jej komplet pościeli satynowej i zestaw ręczników w ładnym koszyczku. W czerwcu podobnie wybieramy się na wesele - młodzi zastrzegli, że nie chcą kwiatów, tylko jakiś alkohol, więc pewnie kupimy im butelkę wina zamiast bukiety, no i pieniądze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja mojej przyjaciółce ze szkolnych czasów na skromny ślub i wesele kupiłam zestaw sztućców obiadowych na 12 osób. Myślę że to dość praktyczny prezent, wolę dawać i dostawać takie niż symboliczne pamiątki, które będą kurzyć się na półce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Najlepszy prezent wybiorą sobie sami młodzi, więc koperta jest optymalnym rozwiązaniem
![]() A zamiast kwiatów czy wina proponuję taki praktyczny dodatek, dzięki któremu świeżo upieczona pani młoda załatwi szybciej wszystkie formalności, jakie na nią czekają po ślubie w związku ze zmianą nazwiskahttp://novaja.pl/kup_jako_prezent Bardzo przydatny upominek i elegancko wygląda, widziałam! z pozdrowieniami, Edytowane przez jaczur Czas edycji: 2010-06-30 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
też mam podobny dylemat, tyle że mnie na ślubie i weselu nie będzie
robimy składkę w czwórkę jako najbliższe koleżanki, tylko nie wiemy co kupić... myślałyśmy o czymś do domu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.