|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Opowiedz o swoim Maluszku
Hej mamuuski
moja córka Iga 22 grudnia skończy rok. Chciałabym abyście podzieliły sie ze mną osiągnięciami waszym pociech w podobnym wieku?! Jestem młoda mama ( 20 lat ) i czasami chciałabym kogoś sie poradzić, ale zazwyczaj nie mam kogo...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Opowiedz o swoim Maluszku
radze dolaczyc do mamusiowego watku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=652933 lub https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613736 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-12-17 o 15:44 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Maja zaczęła śmigać na własnych nogach gdzieś 2tygodnie po swoich 1 urodzinach. Wcześniej nie raczkowała. W tym wieku pokazywała "oko" jak jej się chciało...robiła kosi-kosi, biła brawo i pewnie jeszcze parę "bajerów", ale najważniejsze jest to, że w tym okresie ruchowo bardzo się rozwinęła. Sporo już chwytała z otaczającego ją świata...kojarzyła dźwięk domofonu z powrotem taty do domu, wiedziała do czego służą klucze
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mój maluch jest z 27 listopada, więc miesiąc starszy. Zaczął chodzić jak miał niecałe 11 miesięcy, pokazuje oko, nosek, ucho, rękę, nogę, ogon, szczeka ogólnie rozpoznaje kota i psa i pokazuje na rysunkach i na żywo, wczoraj pokazał mi też osiołka. Tańczy do muzyki, robi tupu-tupu nóżkami, bije brawo. Umie włączyć pralkę (o zgrozo, wczoraj chciał uprać papier toaletowy...) Ogólnie bardzo dużo rozumie, bo widzę, że jak go o coś proszę, to się zastanawia, ale rzadko jeszcze wykona polecenie. Ulubione zabawki - słoiczki, słomki, gary, pokrywki, zawartość szuflad Zabawki dla dzieci - w ogóle... Ewentualnie książeczki. Śpi raz dziennie ok. 1,5 godziny, w nocy 11-12 godzin ale z milionem pobudek.To tak chyba w skrócie, jakbyś chciała coś konkretnie to pytaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

moja córka Iga 22 grudnia skończy rok. Chciałabym abyście podzieliły sie ze mną osiągnięciami waszym pociech w podobnym wieku?! Jestem młoda mama ( 20 lat ) i czasami chciałabym kogoś sie poradzić, ale zazwyczaj nie mam kogo...

ogólnie rozpoznaje kota i psa i pokazuje na rysunkach i na żywo, wczoraj pokazał mi też osiołka. Tańczy do muzyki, robi tupu-tupu nóżkami, bije brawo. Umie włączyć pralkę (o zgrozo, wczoraj chciał uprać papier toaletowy...)
cieszę się życiem!