|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Brak siły,i chęci...
Witam
![]() Od pewnego czasu,a dokładniej od początku 3 kl liceum mam pewien problem. Nie potrafię się zmotywować. Mam ambicje ,chce iść na studia.Ale nie umiem ostatnio się za nic wsiąść , ucze się a to nie przynosi efektów,wgl mi nie wchodzi do głowy. Jestem totalnie zrezygnowana,śpiąca,przyc hodzę do domu i prawie zasypiam na siedząco,denerwuje mnie to że nie mam na nic czasu,jak w weekend gdzieś wyjdę to i tak myśle o tym że muszę zrobić to to i to. Nie umiem sobie nic poukładać. I przez to za nic się konkretnie zabrać nie kiedy zdaje mi się że doba ma za mało godzin jak dla mnie. I tu moje pytanie czy któraś z was miała podobny problem przed maturą? Czuła takie zrezygnowanie ,i jak sobie z nim poradziłyście ? Jak organizujecie sobie czas na wszystko ? Dziękuje z góry za odp ![]() I przepraszam za masło maślane wyżej ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak siły,i chęci...
A mierzyłaś sobie poziom tarczycy? Bierzesz jakiś magnez itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie mierzyłam ,w listopadzie najprawdopodobniej sobie zmierzę . Magnez kiedyś brałam ale nie widziałam efektów więc przestałam
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A ile czasu go brałaś?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Śmiem twierdzić, że jesteśmy na tropie odkrycia nowej choroby - syndrom maturzysty
![]() Też jestem tegoroczną maturzystką .. i nie jest dobrze. Nic mi się nie chce, wszystko robię automatycznie, z przymusu i resztką sił.. i jeszcze ten ciągły stres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo możliwe, że czegoś brakuje w waszej diecie. Też tak kiedyś miałam, trochę zmieniłam dietę, biorę magnez i teraz jest w porządku. Objawy senności występują na pewno przy braku magnezu i cynku. Ważne jest też żeby sobie nie wmawiać, że się nie chce i że jest się zmęczonym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kilka pytań.
W jaki sposób się uczysz? Masz jakąś metodę? Co jesz? Ile wody pijesz dziennie? Ile godzin dziennie śpisz, czy robisz sobie drzemki w środku dnia, cierpisz na bezsenność? Jak generalnie wygląda Twój dzień?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej ;D nie załamuj się przedwcześnie . Ja jestem w IV klasie technikum i mam nie tylko maturę na głowie ale i egzamin zawodowy a też mam czasem wrażenie że doba ma za mało godzin jak dla mnie ... niekiedy też mam dość , ale staram się tym nie przejmować . W weekend postaraj się nie myśleć choć przez chwilę o szkole , maturze itd. postaraj się a inaczej będziesz funkcjonowała w tygodniu. Też myślałam , że to nic nie da , ale warto było sie spiąć i czasem wyluzować ;D Jak wyluzujesz , to nauka sama się będzie prosic o wejście do głowy wraz z chęciami ;D pozdrawiam i powodzenia w maju ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Wtajemniczenie
|
Gdzieś około miesiąca
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mam to samo, ale u mnie jest to spowodowane tym, że nie śpię, a mój poziom magnezu jest wypłukiwany przez 2l kawy dziennie
![]() Spróbuj przez 2 tygodnie brać podwójną dawkę magnezu, mi to bardzo pomagało się skupić i tak... wziąć w garść. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kochane, nie wymyślać to nowych syndromów, tylko brać się szybko w garść
![]() ![]() Radze po pierwsze - zrobić szybko morfologię (ospałość jest objawem kilku popularnych schorzeń), tak jak kobitki radziły - zbadać tarczycę. Jak nie będzie żadnych negatywnych objawów to: 1. Usiąść na spokojnie i zaplanować co do dnia system powtarzania materiału i nauki do matury 2. wygospodarować w tygodniu 2-3 popołudnia na wyjścia ze znajomymi i trzymać się tego 3. Kupić witaminki, magnez i inne suplementy dla młodzieży uczącej się 4. Przemyśleć, jakie przedmioty są najważniejsze i mówiąc kolokwialnie resztę delikatnie olać jeśli nie wyrabiasz się ze wszystkim 5. Przemyśleć swoją dietę, wzbogacić o owoce, warzywa, postarać się wykreślić niezdrowe żarcie, tłuste i nadmiar cukru 6. Wprowadzić w życie zasadę, że śpisz minimum 7h dziennie i się jej trzymać - jak więc jeśli wstajesz o 7 to przed 24 mas być w łóżku choćby gwoździe z nieba leciały (uwierz, można zarwać noc cyz dwie nad nauką, ale miałam w swoim życiu czasy kiedy zarywałam wszystkie noce przez miesiąc czy dwa, oj niedobrze to wpływa na organizm, bardzo niedobrze, a z nauki i tak nici) Pamiętaj, dasz radę, miliony ludzi przeżyło maturę, nie ma sensu się stresować i dezorganizować sobie życia ![]() Ja w liceum do matury szczerze mówiąc się nie uczyłam, no jedynie do egzaminu z fizyki, ale to też 2 dni przed więc jakby wcale. Oszczędzisz sobie typowego kucia, jesli przyłożysz sie do powtarzania od początku roku szkolnego. I najważniejsze - matura to tylko punkt w całym długim życiu, nie ma co jej przeżywać jak mrówka okres, nie ma co wpadać w depresję czy rezygnować z przyjemności. Znajdź czas na gimnastykę, znajomych, odpoczynek i od razu będzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() U mnie bardzo pomocne na przemeczenie byly witaminy z zen-szeniem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.