Brak siły,i chęci... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 15:12   #1
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Brak siły,i chęci...

Witam
Od pewnego czasu,a dokładniej od początku 3 kl liceum mam pewien problem. Nie potrafię się zmotywować. Mam ambicje ,chce iść na studia.Ale nie umiem ostatnio się za nic wsiąść , ucze się a to nie przynosi efektów,wgl mi nie wchodzi do głowy. Jestem totalnie zrezygnowana,śpiąca,przyc hodzę do domu i prawie zasypiam na siedząco,denerwuje mnie to że nie mam na nic czasu,jak w weekend gdzieś wyjdę to i tak myśle o tym że muszę zrobić to to i to. Nie umiem sobie nic poukładać. I przez to za nic się konkretnie zabrać nie kiedy zdaje mi się że doba ma za mało godzin jak dla mnie. I tu moje pytanie czy któraś z was miała podobny problem przed maturą? Czuła takie zrezygnowanie ,i jak sobie z nim poradziłyście ? Jak organizujecie sobie czas na wszystko ?

Dziękuje z góry za odp
I przepraszam za masło maślane wyżej Ale mam nadzieje że zrozumiecie mój problem

Zapuszczam włoski i paznokcie .!

,,Nie pozwól aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry...''

Xx Purple cocaine xX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 15:23   #2
Juli_Juli
Zadomowienie

Dot.: Brak siły,i chęci...

A mierzyłaś sobie poziom tarczycy? Bierzesz jakiś magnez itp?
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 15:35   #3
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Nie mierzyłam ,w listopadzie najprawdopodobniej sobie zmierzę . Magnez kiedyś brałam ale nie widziałam efektów więc przestałam

Stary 2012-10-23, 16:45   #4
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xx Purple cocaine xX Pokaż wiadomość
Nie mierzyłam ,w listopadzie najprawdopodobniej sobie zmierzę . Magnez kiedyś brałam ale nie widziałam efektów więc przestałam
A ile czasu go brałaś?
Stary 2012-10-23, 16:54   #5
jaononaono
Raczkowanie

GG do jaononaono

Śmiem twierdzić, że jesteśmy na tropie odkrycia nowej choroby - syndrom maturzysty
Też jestem tegoroczną maturzystką .. i nie jest dobrze. Nic mi się nie chce, wszystko robię automatycznie, z przymusu i resztką sił.. i jeszcze ten ciągły stres
jaononaono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 17:15   #6
stella717
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo możliwe, że czegoś brakuje w waszej diecie. Też tak kiedyś miałam, trochę zmieniłam dietę, biorę magnez i teraz jest w porządku. Objawy senności występują na pewno przy braku magnezu i cynku. Ważne jest też żeby sobie nie wmawiać, że się nie chce i że jest się zmęczonym
stella717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 18:00   #7
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Kilka pytań.
W jaki sposób się uczysz? Masz jakąś metodę?
Co jesz? Ile wody pijesz dziennie?
Ile godzin dziennie śpisz, czy robisz sobie drzemki w środku dnia, cierpisz na bezsenność?
Jak generalnie wygląda Twój dzień?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 18:06   #8
Laura18
Raczkowanie

Hej ;D nie załamuj się przedwcześnie . Ja jestem w IV klasie technikum i mam nie tylko maturę na głowie ale i egzamin zawodowy a też mam czasem wrażenie że doba ma za mało godzin jak dla mnie ... niekiedy też mam dość , ale staram się tym nie przejmować . W weekend postaraj się nie myśleć choć przez chwilę o szkole , maturze itd. postaraj się a inaczej będziesz funkcjonowała w tygodniu. Też myślałam , że to nic nie da , ale warto było sie spiąć i czasem wyluzować ;D Jak wyluzujesz , to nauka sama się będzie prosic o wejście do głowy wraz z chęciami ;D pozdrawiam i powodzenia w maju ;D
Laura18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 18:34   #9
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
A ile czasu go brałaś?
Gdzieś około miesiąca
Cytat:
Napisane przez jaononaono Pokaż wiadomość
Śmiem twierdzić, że jesteśmy na tropie odkrycia nowej choroby - syndrom maturzysty
Też jestem tegoroczną maturzystką .. i nie jest dobrze. Nic mi się nie chce, wszystko robię automatycznie, z przymusu i resztką sił.. i jeszcze ten ciągły stres
Powinnyśmy tą chorobę opatentować
Cytat:
Napisane przez stella717 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo możliwe, że czegoś brakuje w waszej diecie. Też tak kiedyś miałam, trochę zmieniłam dietę, biorę magnez i teraz jest w porządku. Objawy senności występują na pewno przy braku magnezu i cynku. Ważne jest też żeby sobie nie wmawiać, że się nie chce i że jest się zmęczonym
Ale jak tu sobie nie wmawiać kiedy ledwo oczy mam otwarte ?
Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Kilka pytań.
W jaki sposób się uczysz? Masz jakąś metodę?
Co jesz? Ile wody pijesz dziennie?
Ile godzin dziennie śpisz, czy robisz sobie drzemki w środku dnia, cierpisz na bezsenność?
Jak generalnie wygląda Twój dzień?
Niestety najczęściej na pamięć. Nie nie mam . Jem bardzo wybiórczo,i często nie zdrowo,zdarza się że nie zjem obiadów,a jakąś czekoladkę,czy serek,około 7 godz,jak mi się udaje to robię godz drzemke,raczej nie.Wstaje rano do szkoły,prysznic,malowanie ,suszenie włosów,szkoła,po szkole nauka ,lub korki,sen.
Cytat:
Napisane przez Laura18 Pokaż wiadomość
Hej ;D nie załamuj się przedwcześnie . Ja jestem w IV klasie technikum i mam nie tylko maturę na głowie ale i egzamin zawodowy a też mam czasem wrażenie że doba ma za mało godzin jak dla mnie ... niekiedy też mam dość , ale staram się tym nie przejmować . W weekend postaraj się nie myśleć choć przez chwilę o szkole , maturze itd. postaraj się a inaczej będziesz funkcjonowała w tygodniu. Też myślałam , że to nic nie da , ale warto było sie spiąć i czasem wyluzować ;D Jak wyluzujesz , to nauka sama się będzie prosic o wejście do głowy wraz z chęciami ;D pozdrawiam i powodzenia w maju ;D
Ciężko mi jest się wyluzować jeżeli niekiedy zdaje mi się że ambicje przerastają nad umiejętności Pozdrawiam również I nie dziękuje

Stary 2012-10-23, 18:35   #10
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Mam to samo, ale u mnie jest to spowodowane tym, że nie śpię, a mój poziom magnezu jest wypłukiwany przez 2l kawy dziennie

Spróbuj przez 2 tygodnie brać podwójną dawkę magnezu, mi to bardzo pomagało się skupić i tak... wziąć w garść.
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:01   #11
_ema_
Zakorzenienie

Kochane, nie wymyślać to nowych syndromów, tylko brać się szybko w garść Matura to jeden z pierwszych cięższych momentów, potem będzie tylko gorzej - większość studentów Ci to powie - studia, pierwsze sesje to ogromne zderzenie z nawałem pracy, brakiem czasu i przede wszystkim ogromem spraw, których nie rozumiesz a musisz zrozumieć natychmiast. Jeśli już teraz wysiadacie, to nie wiem co będzie potem. A bez sensu byłoby iść na studia i wpadać przez to w rozpacz (w końcu studia to najpiękniejszy okres w życiu ).

Radze po pierwsze - zrobić szybko morfologię (ospałość jest objawem kilku popularnych schorzeń), tak jak kobitki radziły - zbadać tarczycę. Jak nie będzie żadnych negatywnych objawów to:

1. Usiąść na spokojnie i zaplanować co do dnia system powtarzania materiału i nauki do matury
2. wygospodarować w tygodniu 2-3 popołudnia na wyjścia ze znajomymi i trzymać się tego
3. Kupić witaminki, magnez i inne suplementy dla młodzieży uczącej się
4. Przemyśleć, jakie przedmioty są najważniejsze i mówiąc kolokwialnie resztę delikatnie olać jeśli nie wyrabiasz się ze wszystkim
5. Przemyśleć swoją dietę, wzbogacić o owoce, warzywa, postarać się wykreślić niezdrowe żarcie, tłuste i nadmiar cukru
6. Wprowadzić w życie zasadę, że śpisz minimum 7h dziennie i się jej trzymać - jak więc jeśli wstajesz o 7 to przed 24 mas być w łóżku choćby gwoździe z nieba leciały (uwierz, można zarwać noc cyz dwie nad nauką, ale miałam w swoim życiu czasy kiedy zarywałam wszystkie noce przez miesiąc czy dwa, oj niedobrze to wpływa na organizm, bardzo niedobrze, a z nauki i tak nici)

Pamiętaj, dasz radę, miliony ludzi przeżyło maturę, nie ma sensu się stresować i dezorganizować sobie życia
Ja w liceum do matury szczerze mówiąc się nie uczyłam, no jedynie do egzaminu z fizyki, ale to też 2 dni przed więc jakby wcale. Oszczędzisz sobie typowego kucia, jesli przyłożysz sie do powtarzania od początku roku szkolnego. I najważniejsze - matura to tylko punkt w całym długim życiu, nie ma co jej przeżywać jak mrówka okres, nie ma co wpadać w depresję czy rezygnować z przyjemności. Znajdź czas na gimnastykę, znajomych, odpoczynek i od razu będzie lepiej.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 19:31   #12
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Kochane, nie wymyślać to nowych syndromów, tylko brać się szybko w garść Matura to jeden z pierwszych cięższych momentów, potem będzie tylko gorzej - większość studentów Ci to powie - studia, pierwsze sesje to ogromne zderzenie z nawałem pracy, brakiem czasu i przede wszystkim ogromem spraw, których nie rozumiesz a musisz zrozumieć natychmiast. Jeśli już teraz wysiadacie, to nie wiem co będzie potem. A bez sensu byłoby iść na studia i wpadać przez to w rozpacz (w końcu studia to najpiękniejszy okres w życiu ).

Radze po pierwsze - zrobić szybko morfologię (ospałość jest objawem kilku popularnych schorzeń), tak jak kobitki radziły - zbadać tarczycę. Jak nie będzie żadnych negatywnych objawów to:

1. Usiąść na spokojnie i zaplanować co do dnia system powtarzania materiału i nauki do matury
2. wygospodarować w tygodniu 2-3 popołudnia na wyjścia ze znajomymi i trzymać się tego
3. Kupić witaminki, magnez i inne suplementy dla młodzieży uczącej się
4. Przemyśleć, jakie przedmioty są najważniejsze i mówiąc kolokwialnie resztę delikatnie olać jeśli nie wyrabiasz się ze wszystkim
5. Przemyśleć swoją dietę, wzbogacić o owoce, warzywa, postarać się wykreślić niezdrowe żarcie, tłuste i nadmiar cukru
6. Wprowadzić w życie zasadę, że śpisz minimum 7h dziennie i się jej trzymać - jak więc jeśli wstajesz o 7 to przed 24 mas być w łóżku choćby gwoździe z nieba leciały (uwierz, można zarwać noc cyz dwie nad nauką, ale miałam w swoim życiu czasy kiedy zarywałam wszystkie noce przez miesiąc czy dwa, oj niedobrze to wpływa na organizm, bardzo niedobrze, a z nauki i tak nici)

Pamiętaj, dasz radę, miliony ludzi przeżyło maturę, nie ma sensu się stresować i dezorganizować sobie życia
Ja w liceum do matury szczerze mówiąc się nie uczyłam, no jedynie do egzaminu z fizyki, ale to też 2 dni przed więc jakby wcale. Oszczędzisz sobie typowego kucia, jesli przyłożysz sie do powtarzania od początku roku szkolnego. I najważniejsze - matura to tylko punkt w całym długim życiu, nie ma co jej przeżywać jak mrówka okres, nie ma co wpadać w depresję czy rezygnować z przyjemności. Znajdź czas na gimnastykę, znajomych, odpoczynek i od razu będzie lepiej.
Bardzo fajne rady,podpisuje sie pod nimi
U mnie bardzo pomocne na przemeczenie byly witaminy z zen-szeniem.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości