|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() czy to wina tablete czy moja.??
Witam drogie Panie. Na wstępie przepraszam jeśli w złym miejscu. Mam pewien problem. Z moim chłopakiem jesteśmy razem prawie 5 lat. Od jakiś paru miesięcy mam problem z seksem. Nie mam na niego ochoty. Są momenty że mój mężczyzna mnie podrywa i zaczepia do seksu i.to jest przyjemne. Ale w 80% nie mam ochoty na seks. Nie podnieca mnie. Nie czuje nic. Czy to może być wina tabletek ? ( zazywam je już 4 lata i dodam że wcześniej nie miałam takich problemów, wręcz przeciwnie, miałam ogromną ochote na.seks.)
![]() |
#2 | |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: czy to wina tablete czy moja.??
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chatul problemy w związku odpadają. Czasami się poklocimy.ale to o drobnostke i zaraz się godzimy. Mogę stawiać na zmęczenie hmm
Dziękuję za odpowiedź Chatul ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
4 lata już nie masz ochoty???;/
Ja bym po pół roku je odstawiła a nie brała tak długo... Może niech Ci lekarz inne przepisze jakieś... Ale zgadzam sie z Chatul że może to wina szkoły, albo jakiś egzaminów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
4 lata biorę tabletki. Ale dopiero od hmm jakiś kilku miesięcy może 3/4 nie mam ochoty na seks. Wcześniej mimo że brałam tabletki miałam ogromną ochote na sex.
Ja już pracuje ale z praca napewno to bie jest związane.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A kiedy zmieniałas tabletki lub robiłaś przerwe? Chyba nie bierzesz tych samych od 4 lat...
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak. Te jedne biorę. I nie planuje zmieniać. Chyba że lekarz uzna to.za stosowne co do mojej sytuacji.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ja już co prawda parę razy zmieniałam tabletki, ale było tak w przypadku jednej marki, że brałam ją przez parę miesięcy, a mniej więcej od połowy do końca libido miałam zerowe - mimo, że brałam je już jakiś czas i wcześniej było ok. Chociaż to może być mierne porównanie, skoro bierzesz swoje tabletki już 4 lata pattkoo
![]() jeśli nie widzisz problemu w swoim partnerze (złe traktowanie, zaniedbanie, chamstwo, blabla..) to moim zdaniem mogą być to stresy / tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
To dziwne bo mi lekarka powiedziala,że raz na 2lata kobieta musi miec 3miesiączną przerwe na tabletki [ jesli nie leczy sie nimi] i że jedne tabletki można brać max.2 lata a pozniej trzeba zmienic na inne.
![]() |
#10 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
A mi wydaje się dziwne, że niby co 2 lata trzeba zmieniać tabletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Chatul zgadzam się z Tobą. Moje tabletki nie miały żadnych efektów ubocznych. Wręcz przeciwnie: znikł trądzik, okres z 9 dni zmniejszył się do 2, bie mam PMS, urosły piersi no i nie przytylam.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla jasności jeśli zrobi się przerwę to nie trzeba zmieniać tabletek,bo widzę,że źle sie wyraziłam ![]() Ja miałam przerwe po dwóch latach i wróciłam do poprzednich i jakoś rewolucji na gorsze żadnej nie czułam poza tym,że musialam stosowac gumki ![]() Mój ginekolog wytłumaczył to mniej więcej tak : Co 2-3 trzeba zrobić przerwę na dwa-trzy normalne cykle, aby jajniki podjęły normalną pracę i nie zapomniały po co istnieją. Natomiast jeśli uważasz inaczej to chyba nie jest problem podzwonić po lekarzach i sie zapytac z 3 jakie mają opinie na ten temat? I dopiero opieprzać,że ktoś nie ma racji... Powtarzam to co mi ginekolog powiedziała,bo badań nad tym nie robiłam ![]()
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-10-04 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Może to jednak te kłótnie o drobnostki są przyczyną hmm
![]()
![]() |
#15 |
ma zielone pojęcie
|
Uważałabym na to, co mówi ten ginekolog. Przez 2-3 cykle organizm niekoniecznie wróci do siebie. Często tak krótka przerwa robi dużo więcej szkody niż brak przerwy.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ginekolog mówi to co musi. Tak samo jak dietetycy mimo że nie mają racji w wielu kwestiach dotyczących diet.
![]() |
#17 |
ma zielone pojęcie
|
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie każdy ginekolog jest z powołania żeby wytłumaczyć itp. Chyba że tylko ja takiego miałam, naprawdę wredna kobieta. W jej gabinecie siedziało się max 5 minut. Widać było że to co mówi ma.wykute w pamięci. Nie robiła badań itp.
Musiałam zmienić lekarza. Teraz siedzi się po 40 minut. Ale jak Pani przepisywala mi tabl nie mówiła nic o przerwie. Powiedziała że trzeba przerwać gdyby były zauważalne jakieś efekty uboczne. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Przepraszam, może źle napisałam że " każdy lekarz mówi to co musi "
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ewo konsultowałam to z lekarzami. Nie chce mi się z Tobą kłócić, doprawdy. Ale wcześniej wyraźnie czytaj swoje posty, bo wyraźnie napisałaś, że po 2 latach trzeba zmienić na inne. Zamykam temat, żeby nie offtopować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Może powiem inaczej - ja po dwóch latach mialam przerwe,po czym przez rok znowu te same brałam - z tym,że musiałam i po roku jak przyszlam do niej to powiedziala,ze zmieniamy bo za długo już je biorę...
I tak - mi powiedziała,że powinno sie zmieniać tabletki co 2 lata. A autorka powinna iść do ginekologa,że libido jej wysiadło [trwa to kilka miesiacy,wiec raczej kiepsko o tak dlugie zmeczenie lub stres - chyba ze to depresja] i porobić badania.My jej nie pomożemy.
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Ja brałam tabletki ze 3 lata i też mi po pewny czasie zaczęło spadać libido. Poza tym nie miałam żadnych skutków ubocznych. Przez to libido zrezygnowałam z hormonów i nauczyłam się obserwować swoje cykle.
Cytat:
![]() Jajniki nawet po 5 latach hormonów nie zapominają po co istnieją. Badania na ten temat już zrobiono. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że ty nie miałaś żadnych objawów, nie znaczy, że tak jest u wszystkich kobiet. Ginekolog ci wmówiła dziwne rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie - odstawienie tabletek na 2-3 miesiace i ponowne ich zazywanie wywoluje jeszcze wieksza burze hormonalna w organizmie. Nie mowie tu oczywiscie o sytuacji, kiedy sa wyrazne skutki uboczne i nalezy pigulki odstawic, mowie tu o teorii - 2 lata zazywania pigulek, wszystko jest ok, ale "trzeba zrobic przerwe", wiec - 2 miesiace przerwy i znowu pigulki - po co to komu? Po trzecie - wracajac do problemu autorki postu - tak, to moze byc wina pigulek. Natomiast nie musi. Przypominam, ze na ochote na seks sklada sie wiele innych czynnikow, takich jak zmeczenie, stres, brak zaufania, a takze - zwlaszcza u kobiet - niemoznosc kupna upatrzonych butow ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
[/quote]Przypominam, ze na ochote na seks sklada sie wiele innych czynnikow, takich jak zmeczenie, stres, brak zaufania, a takze - zwlaszcza u kobiet - niemoznosc kupna upatrzonych butow
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To jak juz kupisz, wklej zdjecie, zeby bylo wiadomo, co tez tak zaprzatalo Twoje mysli, ze nie mialas ochoty na seks
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
pomyłka
![]() Edytowane przez Groszek243 Czas edycji: 2012-10-16 o 05:36 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja biorę cilest bez przerw jakieś 5 lat. Dopiero teraz mam miesięczną przerwę. Libido zerowe- dosłownie. Zastanawiam się nad odstawieniem tabletek, a przejściem na coś innego, może plastry. Może to mi coś pomoże:/
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.