|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
chusty z allegro
Hej
Chcę sobie kupić kilka chust na jesień i znalazłam takie na allegro: http://allegro.pl/szal-szalik-marszc...698494148.html Tanie i ogrom wzorów do wyboru, zastanawiam się, czy zamówić, ale nie wiem, jak z jakością, jak się będą nosić i prezentować... Kupowała je któraś z Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: chusty z allegro
Jeśli szukasz jednorazówek to fajne
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wg mnie to jest bardziej dodatek do wiosennego stroju, niż ciepła, jesienna chusta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jest sens zamawiać je na allegro bo takie chusty to teraz niemal w każdym sklepie czy stoisku są.
Dla mnie-szkoda kasy.Takie toto nijakie, jakoś gorzej niż słaba. No i jak poprzedniczki uważam, że to nie na jesień bo za cienkie.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie zgodzę się z dziewczynami,sama mam z 5 takich chust i jakość wcale nie jest słaba,normalnie je piorę i nic się nie dzieje.
Owszem są identyczne w każdym sklepie z tym że ja w sklepie płaciłam 20zł za sztukę a tu widzę po 7 (+ wysyłka oczywiście). Noszę je głównie wiosną i wczesną jesienią,na zimę faktycznie się nie nadają,raz że są za cienkie,a dwa że po prostu nie pasują do płaszcza czy puchowej kurtki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z tego co widzę na zdjęciu wygalają na chusty kiepskiej jakości, i dla mnie jakoś tak odpustowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja mam chyba taką jak nr 48 (nie wiem czy to ten sam materiał jest we wszystkich). Jest bardzo cienka, delikatna, po praniu kolory są nadal intensywne, dobrze się nosi. Tylko to dosłownie tylko dodatek na pierwsze chłodniejsze dni.
Edit: Ale ta aukcja jest słaba, 15 złotych za wysyłkę max 6 chust, które zajmują i ważą tylko co nic? Ktoś tu z byka spadł. Edytowane przez 6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b Czas edycji: 2012-10-21 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Gdyby kosztowaly 70 zl i mialy METKe ZARA - tylko brac! co z tego ze to ten sam material brak im metki nie nadaja sie ! - to tak pol zartem pol serio . Faktem jest ze sieciowki oferuja nam tego typu chusty z tego samego materialu ale drozsze o 5 razy .szatynka - prosze podaj chuste dobrej jakosci - co masz na mysli ? prosze o link. Autorko kupuj i nie zastanawiaj sie jesli ci sie tylko podobaja. Do dziewczyn wypowiadajacych sie ze sie nie nadaje na zime - czytajcie ze zrozumieniem autorka nie pyta o kominy , ani o szaliki lecz o chusty na jesien - ja w identycznych smigam od miesiaca i wcale nie jest mi zimno! A czy naprawde we wrzesniu i pazdzierniku wyciagacie cieple szaliki?
Też posiadam taka chuste i uwazam ze sa bardzo dobrej jakosci ,nosze od 1,5 roku pozatym nie zalezy nam na dobrej jakosci poniewaz w tej cenie mozemy je zmieniac co sezon...
Większość kobiet czyni wszystko, by ich mężczyzna stał się inny. Gdy już się staje, przestają go kochać. Marlena Dietrich Edytowane przez gryzelda Czas edycji: 2012-10-21 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre jakościowo chusty można dostać na przykład w lumpeksach.Są nieco grubsze, mają lepszy splot, który się nie rozjeżdża pod palcami. Nie zobaczysz dobrej jakości przez internet, na zdjęciu.
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mam jedną z nich i no moim zdaniem kaszana, materiał jak bandaż , na lato może nawet być ale na jesień nie.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 spoko chustki z pepco za 10 zł/szt
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Możesz kliknąć 1-2 na próbę i się przekonać. Co do chust ja wolę dotknąć i zobaczyć materiał z bliska. Np.: chusty z Primarka na Allegro wyglądają super, takie duże, mięsiste... a jak je zobaczyłam na żywo to zwątpiłam
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady, chyba odpuszczę sobie kupowanie przez neta i przejdę się po lumpeksach, raz znalazłam świetną chustę, którą nosiłam bardzo często, niestety niedawno zgubiłam. Ale moja mama kupowała sobie kilka przeróżnych i wszystkie super, także poświęcę trochę czasu i poszukam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.