chusty z allegro - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 18:51   #1
anka666
Raczkowanie

chusty z allegro

Hej
Chcę sobie kupić kilka chust na jesień i znalazłam takie na allegro: http://allegro.pl/szal-szalik-marszc...698494148.html
Tanie i ogrom wzorów do wyboru, zastanawiam się, czy zamówić, ale nie wiem, jak z jakością, jak się będą nosić i prezentować... Kupowała je któraś z Was?
anka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 19:02   #2
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu
Dot.: chusty z allegro

Jeśli szukasz jednorazówek to fajne Nie jestem jednak przekonana czy to aby będzie grzało...
Stary 2012-10-20, 19:47   #3
ana999ana
Raczkowanie

wg mnie to jest bardziej dodatek do wiosennego stroju, niż ciepła, jesienna chusta...
ana999ana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 20:38   #4
kuki9
Zakorzenienie

Nie wiem czy jest sens zamawiać je na allegro bo takie chusty to teraz niemal w każdym sklepie czy stoisku są.

Dla mnie-szkoda kasy.Takie toto nijakie, jakoś gorzej niż słaba.
No i jak poprzedniczki uważam, że to nie na jesień bo za cienkie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:15   #5
KamJoaVic
Raczkowanie

Nie zgodzę się z dziewczynami,sama mam z 5 takich chust i jakość wcale nie jest słaba,normalnie je piorę i nic się nie dzieje.
Owszem są identyczne w każdym sklepie z tym że ja w sklepie płaciłam 20zł za sztukę a tu widzę po 7 (+ wysyłka oczywiście).
Noszę je głównie wiosną i wczesną jesienią,na zimę faktycznie się nie nadają,raz że są za cienkie,a dwa że po prostu nie pasują do płaszcza czy puchowej kurtki.
KamJoaVic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 22:45   #6
szatynka_#
Raczkowanie

Z tego co widzę na zdjęciu wygalają na chusty kiepskiej jakości, i dla mnie jakoś tak odpustowo.
szatynka_# jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 08:30   #7
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Ja mam chyba taką jak nr 48 (nie wiem czy to ten sam materiał jest we wszystkich). Jest bardzo cienka, delikatna, po praniu kolory są nadal intensywne, dobrze się nosi. Tylko to dosłownie tylko dodatek na pierwsze chłodniejsze dni.

Edit: Ale ta aukcja jest słaba, 15 złotych za wysyłkę max 6 chust, które zajmują i ważą tylko co nic? Ktoś tu z byka spadł.

Edytowane przez 6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Czas edycji: 2012-10-21 o 08:33
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 09:18   #8
gryzelda
Zadomowienie

Gdyby kosztowaly 70 zl i mialy METKe ZARA - tylko brac! co z tego ze to ten sam material brak im metki nie nadaja sie ! - to tak pol zartem pol serio . Faktem jest ze sieciowki oferuja nam tego typu chusty z tego samego materialu ale drozsze o 5 razy .szatynka - prosze podaj chuste dobrej jakosci - co masz na mysli ? prosze o link. Autorko kupuj i nie zastanawiaj sie jesli ci sie tylko podobaja. Do dziewczyn wypowiadajacych sie ze sie nie nadaje na zime - czytajcie ze zrozumieniem autorka nie pyta o kominy , ani o szaliki lecz o chusty na jesien - ja w identycznych smigam od miesiaca i wcale nie jest mi zimno! A czy naprawde we wrzesniu i pazdzierniku wyciagacie cieple szaliki?

Też posiadam taka chuste i uwazam ze sa bardzo dobrej jakosci ,nosze od 1,5 roku pozatym nie zalezy nam na dobrej jakosci poniewaz w tej cenie mozemy je zmieniac co sezon...

Edytowane przez gryzelda
Czas edycji: 2012-10-21 o 09:22
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 09:34   #9
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Gdyby kosztowaly 70 zl i mialy METKe ZARA - tylko brac! co z tego ze to ten sam material brak im metki nie nadaja sie ! - to tak pol zartem pol serio . Faktem jest ze sieciowki oferuja nam tego typu chusty z tego samego materialu ale drozsze o 5 razy .szatynka - prosze podaj chuste dobrej jakosci - co masz na mysli ? prosze o link. Autorko kupuj i nie zastanawiaj sie jesli ci sie tylko podobaja. Do dziewczyn wypowiadajacych sie ze sie nie nadaje na zime - czytajcie ze zrozumieniem autorka nie pyta o kominy , ani o szaliki lecz o chusty na jesien - ja w identycznych smigam od miesiaca i wcale nie jest mi zimno! A czy naprawde we wrzesniu i pazdzierniku wyciagacie cieple szaliki?

Też posiadam taka chuste i uwazam ze sa bardzo dobrej jakosci ,nosze od 1,5 roku pozatym nie zalezy nam na dobrej jakosci poniewaz w tej cenie mozemy je zmieniac co sezon...
Ja tam w Zarze nie kupuje bo ma słabą jakość i nic mnie metka nie obchodzi.A za chustę nie zapłacę więcej niż 25-30zł bo to rozbój w biały dzień.

Dobre jakościowo chusty można dostać na przykład w lumpeksach.Są nieco grubsze, mają lepszy splot, który się nie rozjeżdża pod palcami.

Nie zobaczysz dobrej jakości przez internet, na zdjęciu.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 11:20   #10
BlueRoses
Rozeznanie

Mam jedną z nich i no moim zdaniem kaszana, materiał jak bandaż , na lato może nawet być ale na jesień nie.
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 12:44   #11
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Ja mam 2 spoko chustki z pepco za 10 zł/szt bardzo ładne!!! I dwie z polskiej firmy .. za 7 zł/szt kupione rok temu w zwykłym samooobsługowym, i są mega super. Ja bym za chustę nie dała więcej niż 30 zł i fakt, że w sieciówkach za to samo płaci się 5 razy więcej...

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-21, 18:49   #12
gryzelda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Ja tam w Zarze nie kupuje bo ma słabą jakość i nic mnie metka nie obchodzi.A za chustę nie zapłacę więcej niż 25-30zł bo to rozbój w biały dzień.

Dobre jakościowo chusty można dostać na przykład w lumpeksach.Są nieco grubsze, mają lepszy splot, który się nie rozjeżdża pod palcami.

Nie zobaczysz dobrej jakości przez internet, na zdjęciu.
o super podoba mi sie teraz twoja wypowiedz... tak trzeba bylo pisac odrazu
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 20:36   #13
hailie21
Zakorzenienie

Możesz kliknąć 1-2 na próbę i się przekonać. Co do chust ja wolę dotknąć i zobaczyć materiał z bliska. Np.: chusty z Primarka na Allegro wyglądają super, takie duże, mięsiste... a jak je zobaczyłam na żywo to zwątpiłam

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 20:11   #14
anka666
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za rady, chyba odpuszczę sobie kupowanie przez neta i przejdę się po lumpeksach, raz znalazłam świetną chustę, którą nosiłam bardzo często, niestety niedawno zgubiłam. Ale moja mama kupowała sobie kilka przeróżnych i wszystkie super, także poświęcę trochę czasu i poszukam
anka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości