|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Śmierć, problemy, stres, brak bliskości
Dziewczyny pomóżcie... Mam ostatnio poważne problemy. Może zacznę od początku.
Zawsze byłam skryta, nieśmiała, gdziekolwiek bym się nie znalazła, nikt się mną nie zainteresował na dłużej, w żadnej szkole nie miałam koleżanek. Zawsze zwalałam winę na otoczenie, teraz już wiem, że problem tkwi we mnie, po prostu jestem za mało barwna, zbyt spokojna i przez to pewnie mało interesująca. Rok temu, po skończeniu technikum przerwałam naukę, poszłam na terapię. Minął rok, zaczęłam studia. W drugiej klasie technikum znalazłam chłopaka, czyli byliśmy razem 3 lata. Dodam, że to były wspaniałe 3 lata. Jakieś niecałe 3 tygodnie temu ze mną zerwał, i to w bardzo perfidny sposób. Przyszedł z jakąś pomarańczową dziewczyną z żółtymi włosami i wygarnął mi wiele rzeczy, a na koniec powiedział, że już go w najmniejszym stopniu nie interesuję, od tamtego czasu nie mamy kontaktu. Najgorsze jest to, że dalej go kocham, na dodatek nie potrafię zrozumieć dlaczego, skoro zachował się jak... skończony dupek, cham i prostak. ![]() ![]() Dziękuję serdecznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śmierć, problemy, stres, brak bliskości
Wiesz,cholernie dużo się wydarzyło w twoim życiu,a i owszem,facet zachował się jak zwykły prostak.Czy towarzystwo na studiach jest ważne? Ważne,można poznać ludzi pozytywnie zakręconych i przeżyć z nimi szalone,studenckie lata,a później dalej i dalej utrzymywać kontakt i spotykać się.To,że potrzebujesz wsparcia,to pewne.Co na to twoja rodzina?
Można być osobą spokojną (tak jak ja) ale można się wyróżniać,wierz mi. Spokojne podchodzenie do świata nie oznacza,że się jest bucem,smutasem i podpieraczem ścian.Ty potrzebujesz kopa,motywacji i ludzi którzy cię wesprą,poprowadzą niezależnie od tego jak wyglądasz,jak się zachowujesz. A brak faceta,to moja droga nie jest koniec świata,owszem-fajnie jest się przytulić i wiedzieć,że się jest kochanym mimo swoich zalet i wad. Bądź sobą i nie zmieniaj się bo tego chce świat i otoczenie,zmień się jeśli poczujesz,ze tak będzie ci lepiej,ale nie pod czyjąś presją,tylko z własnymi pomysłami i zasadami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A podjęłaś terapię farmakologiczną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Tak.
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Wszystko co sie stało w ostatnim czasie w Twoim zyciu Cie przytłacza, a moze poszukaj w tym wszystkim jakis pozytywnych aspektow??
Zostawił Cie facet, zaczełas studia...to dobry czas na zabawe. Zakumpluj sie z jakas dziewczyna z Twojego roku, razem wyjdzcie gdzies na jakas impreze i zobaczysz jak grono znajomych szybko sie powiekszy. moze własnie tak znajdziesz bratnia dusze. jakiego miasta jestes?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
dodaję posty i zero, nic nie widzę
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Justine_9 Czas edycji: 2012-10-28 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze dramatyzujesz. nie możesz myslec w sposob taki ze wolała bys sie nie obudzic, to bez sensu. Ludzie przezwaja wieksze tragedie w zyciu niz brak znajomych. Nie masz kolezanek na studiach,poszukaj ich po za szkoła. Wejdź na czata z Twojego miasta,czasami siedza ludzie z nudow i moze załapiesz wirtualna znajomosc ktora przeniesiesz do reala. Masz rodzeństwo? albo jakas kolezanke z dawnych lat?kogokolwioek..kuzynke jakas? zaproponuj wypad do jakiegos klubu zobaczysz wtedy jak grono znajomych bedzie sie powiekszało a ty nabierzesz pewnosci siebie bo tego Ci teraz brakuje najbardziej.
Uwierz mi ze dla mnie czasy szkoły tez były nie najlepszym czasem w moim zyciu. miałam znajome ktore z dnia na dzień bardziej mnie pogrążały ale najwazniejsze to miec silna wole walki w sobie, nie brac wszystkiego do siebie i znalesc osobe ktora da Ci wsparcie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
chciała bym Ci pomóc ale nie wiem jak. jak bys mieszkała w moich okolicach sprawa była by prosciejsza.
myslałas o jakiejs terapi? moze to by pomogło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.