|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
dostałam od cioci belisse 40+, jestme nastolatką, czy mi nie zaszkodzi?
czsc dziewczyny
ciocia kupila sobie belisse 40+ wiec ten rodzaj belissy jest dla kobiet dojrzalych. Jednak oddala mi te tabletki bo mowi ze nie mzoe ich polknąć. Dla mnie polkniecie nie stanowi zadnego problemu, dzisiaj zazylam jedną. Teraz pytanie, czy te tabletki belissa 40 + mi nie zaszkodzą? mam 19 lat
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dostałam od cioci belisse 40+, jestme nastolatką, czy mi nie zaszkodzi?
No nie bardzo są dla ciebie te pastylki. Zerknęłam sobie na ich skład
"Belissa 40+ to pierwszy preparat stworzony z myślą o dojrzałych kobietach. Wzmacnia i regeneruje włosy, skórę i paznokcie dzięki zawartości skrzypu polnego, L-cysteiny i L-metioniny. Dodatkowo zawiera koenzym Q10 , który opóźnia procesy starzenia i pomaga zachować zdrową i młodą skórę oraz kolagen, który odpowiada za elastyczność i jędrność skóry oraz jej dobrą kondycję." U ciebie zapewne o starzeniu jeszcze nie może być mowy (organizm albo sam wytwarza pewne substancje albo nie potrzebuje jeszcze wspomagania) więc niepotrzebne wydaje się wrzucanie w siebie substancji które mają za zadanie spowolnić starzenie i spłycać zmarszczki. Najlepiej dać mamie, albo innej ciotce albo sprzedać.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ciocia z tych "oszczednych, co to niczego nie wyrzucaja"?
Daj to mamie, innej cioci albo po prostu wyrzuc bez zalu. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
moze niech ciocia rozpuszcza te tabletki w malej ilosci wody i taki roztwor wypija?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mysle, ze jest ryzyko, ze pojawia Ci sie zmarszczki i siwe wlosy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu tego nie brala. Wezmiesz jedno opakowanie i Ci z 20 (o ile nie wiecej) lat przybedzie ![]()
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że dziewczęta piszą pół żartem, pół serio
ale tak odrobinkę poważniej, to hmm jedno opakowanie na pewno jakoś drastycznie Ci nie zaszkodzi, ale sama się zastanów - jesteś nastoletnią dziewczyną i chcesz brać tabletki które SPOWALNIAJĄ starzenie się? To chyba nie za bardzo dobry pomysł...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz na powaznie. Moim zdaniem warto zjesc to opakowanie. Masz tam skladniki ktore sa potrzebne Twojemu organizmowi.
Na pewno te tabletki Ci nie zaszkodza a moga uzupelnic ewentualne braki
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Tak całkiem na poważnie to koenzym Q10 i przeciwutleniacze są jej potrzebne jak dziura w moście w tym wieku.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Koenzym Q10 i przeciwutleniacze na pewno jej nie zaszkodza. nie zemrze i inie zestarzeje sie przedwczesnie bo zjadla 1 opakowanie belissy (tym bardziej, ze zeby takie tabletki rzeczywiscie zadzialaly trzeba by dluzszego czasu niz 1 opakowania)
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Co za ciocia daje nastolatce takie tabletki?
Takie rodzaje tabletek podzielone są na grupy wiekowe, żeby uzupełniały odpowiednie składniki dla organizmu będącego w konkretnej grupie wiekowej
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze dziewczyny radzą. Nie bierz tego. Twój młody organizm sam wytwarza substancje dbające o włosy, skórę i paznokcie. Jeśli chcesz sobie naprawdę pomóc, jedz dużo warzyw - to da lepszy efekt niż jakakolwiek suplement diety.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

ciocia kupila sobie belisse 40+ wiec ten rodzaj belissy jest dla kobiet dojrzalych. Jednak oddala mi te tabletki bo mowi ze nie mzoe ich polknąć. Dla mnie polkniecie nie stanowi zadnego problemu, dzisiaj zazylam jedną. Teraz pytanie, czy te tabletki belissa 40 + mi nie zaszkodzą? mam 19 lat