|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Palmers - balsam na rozstępy vs skoncentrowany krem na zozstępy?
Dziewczyny pomóżcie!!!
![]() jestesmy juz na końcu 18tc, do tej pory od 5tego tc uzywalam jedynie oliwki bambino na brzuch, piersi, uda... ale że mam baaardzo duże skłonności do rozstępów (potiwerdzone dwukrotnie przez mamę ![]() ![]() z kilkunastu dtonnicowych forów doczytała, że oglnie polecany produktem w rozstadnej cenie, miłej konstystencji czy zapachu jest własnie Palmers - szukajac na allegro znalazłam jednak wieeeele produktów tej firmy... mi.n: 1. balsam na rozstępy w ciąży oraz 2. skoncentrowany krem na rozstępy w ciąży czy ktos jest mi w stanie powiedzieć czym to się naprawdę różni? Będę wdzieczna za każdą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Palmers - balsam na rozstępy vs skoncentrowany krem na zozstępy?
Używałam kiedyś balsamu (co prawda nie w ciąży, ale podczas odchudzania) i był ok. Ale szczerze mówiąc wszyscy mówią, że to co możesz zrobić to nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać a do tego etykietka "dla kobiet w ciąży" nie jest potrzebna! Życzę Ci powodzenia w tej walce.
Widzę po Twoim podpisie, że niedawno wróciłaś z obczyzny (chyba, że się mylę). Ja co prawda już od ponad roku jestem w Polsce ale wciąż nie znaleźliśmy jeszcze swojego miejsca. Także łączę się z Tobą w marzeniach o utopii - też wierzę, że isnieje. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gang Iren
|
Nie wiem czym sie roznia,wiec tu nie pomoge.Ja uzywalam balsamu na rozstepy,tyle ze mi nie podchodzil,bo smierdzi wedlug mnie.A z tego co wiem to niestety jesli ktos ma sklonnosci do rozstepow to i tak mu wyjda.Najlepiej starac sie nie przytyc ponad miare,bo jednak ze znajomych kobiet te ktore bardzo przytyly mialy tez problem z rozstepami.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stosuje od samego początku tylko kosmetyki Plamersa. Ja przyjęłam taki system że na brzuch stosuje tylko masło przeciw rozstępom, na piersi uda i pośladki Balsam przeciw rozstępom,a na resztę ciała balsam nawilżający z Palmersa. Jeśli chodzi o krem skoncentrowany to również stosowałam ale...... moim zdaniem niczym sie nie różni od balsamu przeciw rozstępom (może jedynie konsystencja jest troszeczkę bardziej gęsta). Pojemność jest o wiele mniejsza niż w balsamie a jakos super nawilżenia bądż uelastycznienia nie zauważyłam, więc zrezygnowałam z niego na rzecz samego balsamu. Co do samego balsamu na rozstępy jestem bardzo zadowolona, ładnie sie wchłania, ale długo to trwa (wszystkie kosmetyki które używam z palmersa długo się wchłaniają, ale widzę ze działają). Natomiast od samego masła jestem uzależniona, jest to tłuścioch ale skóra po nim jest bardzo fajna, czuje że skóra nie jest napięta ani swędząca. Wiadomo że jak poczuje ze zacyna mnie swędzieć to idę i sie smaruje kremami. Także powodzenia w wybieraniu kremów, bo mi to zajęło sporo czytania opinii na necie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Szczerze powiem, że znam Palmersa i miałam kosmetyki tej firmy, ale nie stosowałam ich na rozstępy ciążowe, tylko na te, które już miałam (na udach) - wtedy nie byłam w ciąży.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Używałam balsamu i masła Palmersa plus oliwkę Babydream dla mam i Elancyl krem przeciwko rozstępom. Dzielnie trzymałam się do końca 8 miesiąca (oprócz biustu niestety), a w 9 i to kilka dni przed porodem tak popękałam na pośladkach i brzuchu (ale tylko lewa strona - tam gdzie pupka synka była), że teraz już chyba nigdy nie wyjdę na plażę w bikini...
![]() Ale ja przytyłam 23 kg, z chudziny stałam się normalnych kształtów kobietą plus wielki brzuszek-piłka, bo dziecko 4 kg... Także po 1. nie tyć za dużo, bo kremy nie pomogą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Peelingi i gąbka też były grane. Smutno mi czasem, bo byłam bardzo zadowolona ze swojego ciała o skóry ![]() Po kolejnej ciąży idę na zabieg wycięcia tej skóry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No właśnie to jest genetyczne - nasza mama ani jednego rozstępu nie ma po dwóch ciążach, zresztą do tej pory ma super brzuszek, bez pęknięć i fałdek, a na karku już prawie 55 lat...
![]() W takim razie życzę Ci, żeby udało się zniwelować widoczność rozstępów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja stosowalam maslo palmers- ma konsystencje pasty do butow w puszce
![]() za to bardzo polecam olejek w sprayu firmy ROC o taki http://allegro.pl/listing.php/search...=roc+maternity jest niedrogi, swietnie sie wchlania, nie pozastawia uczucia tlustosci na pewno cos jest w genetycznej sklonnosci do rozstepow ALE- moja mama ma brzuch caly w rozstepach a ja mimo 2 ciaz w tym jednej blizniaczej nie mam ani jednego. tak ze dziewczyny to ze wasza mama ma lub nie ma rozstepow jeszcze nie przesadza waszego losu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madlen ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-24 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzięki wielkie za pomoc
![]() hmmm... właśnie ja sama mam tendencje do rozstępów bo mama jest pasiasta ![]() ![]() ![]() my obecnie jesteśmy prawie w 18tc i przytyłam na tą chwilę niecałe 3kg... widzę jednak po sobie, że dzidziuś zaczyna rosnąc w tempie błyskawicznym! ![]() teraz zastanawiam się pomiędzy palmersem (ale zwykłym balsamem) a tym roc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wagi, to Twoja mama przytyła bardzo dużo, moim zdaniem, ![]() ![]() ![]() Ja w 27. tygodniu mam +4kg na wadze i lekarz stwierdził, że to jest jak najbardziej poprawne. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-24 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda jest taka ze za czasow naszych mam- mam na mysli te 20-30 lat temu- nie bylo takiego wyboru kosmetykow. nie mowie ze jak ktos ma sklonnosci to dzieki kosmetykom ich uniknie- ale na pewno jedrnosc i nawilzenie skory mozna poprawic a to juz duzo ![]() i macie racje- przyrost wagi w granicach normy na pewno ma znaczenie z tym wytluszczeniem akurat sie nie zgodze bo hormony ciazowe moga miec ogromny wplyw na stan skory
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-10-24 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja w pierwszej ciąży rozstępów nabawiłam się w ostatnich dniach
![]() w sumie mam je gdzieś bo praktycznie potem nie były widoczne teraz w 30 tygodniu widzę te stare bo brzuch już jest spory i wszystko widac jak na dłoni nie chciałabym więcej rozstępów, póki co stosuję mustele na rozstępy, po babydream niestety bardzo swędziała mnie skóra acha i brzuszek myję balneum- oliwką pod prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
w kazdym razie warto stosowac kosmetyki
![]() ja jeszcze mialam min oliwke eucerin i tez byla fajna- ale tlusta, uwazam ze ta roc lepsza i biooil tez mialam- ostatnio widzialam w rossmanie. nietlusty tylko zapach dosc intensywny a jak sa mamusie zagramaniczne to polecam oliwke z burt's bees mama oil cytrynowa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że warto, bo w razie rozstępów przynajmniej jest świadomość tego, że się próbowało im zapobiec.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Mi farmaceutka powiedziała,ze różnica mieszy nimi jest taka,ze jednym smaruje sie skore zeby ja nawilżyć wlasnie,i zapobiegać rozstepa,a drugi jest lepszy jeśli jakieś rozstępy juz sa(tylko szczerze nie pamiętam ktory niby jest który)
ja używałam w ciąży właśnie balsamu,dla mnie byl b.dobry-jedyny minus ze jeszcze 1,5 roku temu nigdzie nie mogłam tego dostać w wielkim mieście,ale teraz chyba juz prawie w każdej aptece wiekszej używałam tez właśnie jak chyba glamourous pisała,takiego masła przeciwko rozstępom tej firmy na brzuch,również bylo b.fajne tylko tluste efekt-rozstępy mam wszędzie oprócz brzucha ![]() a z tendencjami jest roznie,bo np. moja mama po 6 dzieci żadnych rozstępów,sis tez,a ja bylam jak zebra
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
miałam małą tubkę tego kremu na rozstępy, po wykończeniu go nie kupiłam nowej. krem i ogólnie większość kosmetyków palmersa ma bardzo intensywny zapach, wg opakowania kakaowy, ale jak dla mnie to ma on niewiele wspólnego z zapachem kakao. mnie co prawda nie odrzucało od niego, ale dla wielu kobiet ma on zbyt intensywny, duszący zapach. na jakichś warsztatach dla przyszłych mam była prezentacja tej serii, przy okazji oglądaliśmy, wąchaliśmy kosmetyki, sprawdzaliśmy ich konsystencję, sporo osób szybko podawało je dalej, sama niektórych nie byłam w stanie wąchać, mimo, że generalnie nie byłam zbyt wrażliwa na zapachy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
revitol streach marks to jest to co polecam w trakcie i po ciązy po moich rozstepach prawie nie ma sladu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej!
Ja stosowałąm całą gamę palmersa, ale nie robiłam tego regularnie. Uzywałam i balsamu na rozstepy-ma konsystencję lotionu/balsamu, i skoncentrowanego kremu na rozstępy-mój faworyt, bo zapach ok i gęsty, dobrze nawlizał, co było ważne zimą w sezonie grzewczym. Masło zaś kupiłam raz, i było strasznie tłuste, ale i wydajne. Na koniec ciąży zakupiłam sobie olejek migdałowy, i to mi się najbardziej podobało. Olejek taki wzmacnia skórę i regeneruje. Chyba miał w składzie jakieś domieszki typu rosehip i zapach neroli. Ogólnie potwierdzam, że geny dużo decydują w sprawie rozstępów. Moja mama po pięciu ciążach nie ma nawet jednego rozstepu. Wyszłąm więc z założenia, że i ja nie będę miała, i uzywałam tych kosmetyków tylko raz dziennie, po kapieli i do tego na zmianę ze zwykłymi balsamami. Rozstępów nie mam. Ale jeśli się ktoś boi o skórę i ma predyspozycje, lepiej się zabezpieczyć już na wstępie, być może pomogą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do wagi, to ja jem normalnie, to na co mam ochotę ALE nie przejadam się i nie jem za dwoje... jem to na co mam ochotę i tyle ile mam ochoty, a że nigdy nie dojadałam to i teraz nie mogę bo mnie zaraz naciąga ![]() ![]() co do Palmersa - zakupiony zostanie zwykły balsam Palmers i masło ![]() w ogóle znalazłam w domu takowe masło kakaowe więc i nim bd tez samarować bo megaaaa nawilża skórę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podobnie jem. ![]() Nie trzeba się przejadać i obrastać w tłuszcz, bo to jest bardzo, bardzo niezdrowe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.