Opiekunka do dziecka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-07-16, 11:58   #1
kasbie
Raczkowanie

Opiekunka do dziecka

Czy może któraś z dziewczyn korzysta z usług opiekunki do dziecka i powie mi ile teraz kosztuje zatrudnienie takiej opiekunki. Pewnie ceny są różne w różnych regionach kraju - ja jestem z Białegostoku. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
kasbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-16, 13:00   #2
kasbie
Raczkowanie

Re: Opiekunka do dziecka - ponawiam pytanie

Mogą być ceny z innych miast.
kasbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-16, 13:08   #3
mirela
Raczkowanie

Re: Opiekunka do dziecka

osobiście nie korzystam - nie mam dziecka. Moja koleanka znalazła solidną panią, z dużym doświadczeniem i na "poziomie". Ale sporo ją kosztuje- 6 zł za godzinę, w weekend i w nocy nawet więcej. Podobno w Poznaniu to przeciętna cena.
mirela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-07-16, 14:05   #4
paula78
Zakorzenienie

Re: Opiekunka do dziecka

witam
w wawie ceny podobne do poznania ok.6 zł za godzine w weekendy i noce 10 zł.
wychodzi całkiem sporo ale przeciez to normalna praca a odpowiedzialnośc jeszcze wieksza.
osobiscie nie korzytsam z tego typu opieki nie wyobrazam sobie zostawic dziecko z obca osobą chyba ,że mialaby solidne rekomendacje lub była polecana przez jakis moich znajomych.ale znam osoby które korzytaja z opiekunek i sobie chwalą.
pozdrawiam
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 00:49   #5
iza73
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Opiekunka do dziecka

Bardzo uwazaj kogo bierzesz do opieki. Niech to bedzie osoba polecona przez kogos badz z biura opiekunek.Moja kolezanka chciala zaoszczedzic przyjela dziewczyne ot tak z ogloszenia i strasznie sie zawiodla!Ow pani nie dosc ze podczas jej nieobecnosci wyjadala zawartosc lodowki,nie zajmowala sie nalezycie dzieckiem to na dokladke wydzwonila cholendarny rachunek tel.........Ktory notabene przyszedl juz po jej zwolnieniu!W krakowie ceny sa od 5zl wiecej jezeli w tym czasie trzeba np odprowadzic dziecko do szkoly,przedszkola.UWAZAJ .
iza73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 07:38   #6
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

"wyjadala jej zawartosc lodowki" . Szczerze mowiac jeszcze nie slyszalam, zeby opiekunka do dziecka przychodzila z wlasnym jedzeniem... Sama pracuje jako opiekunka do dzieci i u kazdego z domownikow, mam sie czuc jak u siebie w domu. Tzn, jezeli musze skorzystac z telefonu to mam zadzwonic, jak jestm glodna to mam wziac sobie z lodowki cokolwiek dusza zapragnie. Poza tym to chyba normalne, ze jezeli przygotowuje posilek dla dzieci, sama nie stoje potem obok stolu i nie patrze jak one jedza...
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 09:01   #7
Camilla
Zakorzenienie

Hmm...powiem szczerze moja mama od lat prawie 6 pracuje u pewnej rodziny jako opiekunka. Dorabia sobie poprostu do emerytury. Kiedyś chodziła 4/5 razy w tygodniu obecnie 2/3 dni (chyba że mała jest chora), ma płacone 6/7 zł na godzine, wstępnie miało być 5 zł, ale "szefowa" mojej mamy jest tak z niej zadowolona, że zaokrągla jej zawsze kwote i wychodzi właśnie około 6/7 zł.
Apropo jedzenia, to moja mama bierze zawsze ze sobą tzw. drugie śniadanie, robi sobie do tego (już na miejscu) herbate lub kawe. Czesto tez dostaje informacje, że ma się czymś tam poczęstować i zjeść razem z małą.Co do korzystania z telefony, to czasem zadzwoni do odmu, jak coś zapomni powiedzieć przed wyjściem, ale zawsze o tym informuje swoją "szefową".
Opiekunki są różne, trzeba na nie uważać, poprzednia opiekunka małej, którą obecnie moja mama się zajmuje, w ogóle się nią nie interesowała, oglądała tylko TV i zostawiała ją samej sobie...
Nie raz się zdarzało, że nawet opiekunki z tzw. agencji, które miały referencje okazywały zupełny brak kompetencji a nawet przemoc wobec dziecka
Najlepiej jakby ktoś znajomy polecił sprawdzoną osobę.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-05, 09:57   #8
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Opiekunka do dziecka

Ja jestem dyplomowaną opiekunką do dziecka Skończyłam studium medyczne na tym kierunku, a aktualnie studiuję pedagogikę. Nigdy jeszcze nie pracowałam przez dłuższy okres, a jedynie dorabiałam sobie opiekując się dziećmi. Płacono mi 4 zł za godzinę. Ja jestem z Rzeszowa
Pozdrawiam cieplutko
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 11:57   #9
Złota Jagódka
Raczkowanie

Dot.: Opiekunka do dziecka

ja tez bede pracować jako opiekunka ale w anglii wiec wynagrodzenie zupełnie inne, a kiedy pracowałam tu w polsce własnie jako opiekunka to płacili mi 5 zł za godzine, dodam ze jestem ze śląska (regiony katowic).
Złota Jagódka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-10, 00:55   #10
iza73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emurulez77
"wyjadala jej zawartosc lodowki" . Szczerze mowiac jeszcze nie slyszalam, zeby opiekunka do dziecka przychodzila z wlasnym jedzeniem... Sama pracuje jako opiekunka do dzieci i u kazdego z domownikow, mam sie czuc jak u siebie w domu. Tzn, jezeli musze skorzystac z telefonu to mam zadzwonic, jak jestm glodna to mam wziac sobie z lodowki cokolwiek dusza zapragnie. Poza tym to chyba normalne, ze jezeli przygotowuje posilek dla dzieci, sama nie stoje potem obok stolu i nie patrze jak one jedza...
Rozumiem Cie I przepraszam jezeli obrazilam ,ja mowilam o konkretnej pani. To nie tyczylo sie opiekunek ogolnie.I wyjasniam-ow pani wynosila z domu ''pracodawczyni''konkretn ie z lodowki jej zawartosc .To byly takie ilosci jedzenia ktorych nie bylaby w stanie zjesc na miejscu.Tzw zapasy ktore robila pani domu i przechowywala wlasnie w nieszczesnej lodowce.A co do telefonu to moja 4 osobowa rodzina nie wydzwania takich rachunkow jak ów pani przez tydzien.Niewiem gdzie ona mogla tel............!Pozatym dzieci nie mialy nalezytej opieki a byly to dzieciaki ktore same ''alarmowaly''mame''o zachowaniu tej opiekunki.
iza73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości