|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Skreślenie z listy studentów
Mam takie pytanie do osób, które miały podobną sytuację lub się orientują w temacie:
Poszłam na drugi kierunek, na którym immatrykulacja była pod koniec września. Nie mogłam wtedy być i niestety nie poszłam tego zgłosić do dziekanatu. Przez miesiąc studiowałam sobie beztrosko, aż do dziś, kiedy to dostałam decyzję o skreśleniu z listy studentów z powodu nieobecności na immatrykulacji i nie złożeniu ślubowania. Moje pytanie to: czy uznają moje odwołanie, czy raczej sprawa jest beznadziejna? Wiem, że nikt nie jest jasnowidzem i wszystko rozwiąże się na dniach, jednak denerwuje się i chcę zasięgnąć opinii osób, które miały podobną sytuację
|
|
|
|
|
#2 | |
|
.
|
Dot.: Skreślenie z listy studentów
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
W dziekanacie byłam, a owszem. Tyle że na pierwszym kierunku immatrykulacji chyba nawet nie było, w każdym razie nikt sobie tym nie zaprzątał głowy (głownie dlatego, że są to studia magisterskie). Moja wina, bo stwierdziłam, że jeżeli jest to ta sama uczelnia, to zapewne nie jest to tak istotne. Niestety, okazało się, że jest. Powód nieobecności akurat mam, jednak nie wiem jak napisać. Czy wystarczy skrótowo czy trzeba bardziej się rozwodzić?
Edytowane przez Hana899 Czas edycji: 2012-11-05 o 17:07 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
idź do dziekanatu, powiedz jaka jest sytuacja i zapytaj co zrobić
Na pewno doradzą.Na każdej uczelni mają inne widzimisie.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Zapewne nie podpisałaś umowy o naukę i dlatego zostałaś skreślona
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
da się to jakoś odkręcić?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
na pewno da sie to odkrecic. 2 miesiące temu spotkałam pod dziekanatem kolege, który mówi, że idzie do dziekanatu pogadać, bo w tym roku został już po raz 6 skreślony z listy studentów. jak widać wszystko da sie odkręcić
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie da się...Ja nie byłam na immatrykulacji i gdy odbierałam legitymacje to od razu mi powiedziano,że od ręki muszę napisać wyjaśnienie tej nieobecności do dziekana. Akurat wyjaśnienie miałam takie, że wiadomość listowna o terminie immatrykulacji przyszła do mnie pocztą w dzień jej odbywania się...A mieszkam kilkadziesiąt km od uczelni
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Podepnę się pod temat.
w tym roku rozpoczęłam studia. Dostałam się na uczelnię A i B. Wybrałam B. Niestety nie miałam kiedy jechać i zrezygnować z uczelni A, więc pewnie wciąż jestem na liście studentów. Powiedzcie mi jakie mogą być tego konsekwencje? Czy jeśli napiszę rezygnację i wyślę ją pocztą, to wystarczy ? Nie mam czasu, żeby jechać na uczelnie i załatwiać wszystko na miejscu...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
uUuAsissuUu- raczej nie będzie żadnych konsekwencji, tym bardziej, jeśli nie podpisywałaś umowy.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Na pewno doradzą.