Jestem przerażona... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 04:32   #1
alicjat123
Przyczajenie

Jestem przerażona...

Cześć, długo zastanawiałam sie czy napisać. Otóż powoli zaczynam być przerażona.. ale do rzeczy.
Spóźnia mi się okres jakieś dwa dni. Od zawsze byłam panikąrą więc moja pierwsza myśl to od razu ciąża.
Potencjalnych momentów kiedy mogło do tego dojść był jeden raz. Taki nawet niepełny bo to są nasze początki i wszedł we mnie (oczywiście w prezerwatywie) jakoś może do połowy i wszystko trwało dosłownie jakąś minutę bo mnie bolało. Naprawde coś koło minuty, nie więcej. Z gumką nic się nie stało, nie zsunęła się, nie pękła. Innych sytuacji NIE BYŁO, nie ma opcji zeby coś przeniósł palcem czy jakiś tam inny seks o którym nie pamiętam. Miesiąc temu mialam okres normalnie, i od tego czasu nic poza tym jednym razem nie było. Czyli w sumie nie miałam nawet żadnego kontaktu ze spermą, jedyne co schizuję to to, że przy zakładaniu mógł dotknąć czubka penisa palcem i przenieść do jakoś na prezerwatywe czy sama już nie wiem.
Do tego wszystkego trzy dni temu bylo mi strasznie niedobrze, nie wymiotowałam ale nie mogłam nic jeść, złe samopoczucie obudziło mnie już w nocy i trzymało do wieczora. Jeszcze wtedy myślalam ze to od jedzenia, bo dzien wczesniej bylam chociazby w kfc. Ale wczoraj znów było mi niedobrze.. co prawda przeszło po jakiś dwóch godzinach, i może to być wynik nerwów bo jak wpominałam jestem panikarą i potrafię sobie nieźle nawkręcać.

Na koniec chciałam dodać ze od maja (wiem, błąd ze nie zapisuje dat miesiączek no ale tak wyszło, pamietam tylko od maja) moje cykle trwają 29,31, 32, 25 no i teraz jest juz 31 dzien... kiedyś miałam regularniej, co 28-29 dni, ale od jakiegoś prawie roku coś się zepsuło. Wiem, że niby patrząc na poprzednie miesiące nie powinnam się tak martwić ale moja głupia głowa nie daje mi spokoju. A, i jeszcze chciałam dodać, że ten ostatni seks miałam 13 dni temu.

Nie pytam was czy jestem w ciąży czy nie, tylko proszę, powiedzcie co o tym myślicie będąc z boku. Wy na moim miejscu obawiałybyście się i brały w ogole pod uwage ciąże?
Mój chłopak ciągle mnie uspokaja, mówi ze przecież się zabezpieczaliśmy, nic się z tą gumką nie stało, a poza tym tak jak pisałam trwało to minutkę. I ogólnie, że ciąża to nie taka łatwa sprawa.

Przepraszam, że tak długo, ale naprawde prosze o odpowiedzi bo jak widać, nawet nie moge spać ;/

Edytowane przez alicjat123
Czas edycji: 2012-10-02 o 04:35
alicjat123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 05:08   #2
prettysimple
Zadomowienie

Dot.: Jestem przerażona...

Please, mi się spóźniał 2 tygodnie. A tu - 2 dni i panika? Ludzie. Okres też człowiek :P może się przesunąć +-5 dni.
Stary 2012-10-02, 05:24   #3
ddas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alicjat123 Pokaż wiadomość
Cześć, długo zastanawiałam sie czy napisać. Otóż powoli zaczynam być przerażona.. ale do rzeczy.
Spóźnia mi się okres jakieś dwa dni. Od zawsze byłam panikąrą więc moja pierwsza myśl to od razu ciąża.
Potencjalnych momentów kiedy mogło do tego dojść był jeden raz. Taki nawet niepełny bo to są nasze początki i wszedł we mnie (oczywiście w prezerwatywie) jakoś może do połowy i wszystko trwało dosłownie jakąś minutę bo mnie bolało. Naprawde coś koło minuty, nie więcej. Z gumką nic się nie stało, nie zsunęła się, nie pękła. Innych sytuacji NIE BYŁO, nie ma opcji zeby coś przeniósł palcem czy jakiś tam inny seks o którym nie pamiętam. Miesiąc temu mialam okres normalnie, i od tego czasu nic poza tym jednym razem nie było. Czyli w sumie nie miałam nawet żadnego kontaktu ze spermą, jedyne co schizuję to to, że przy zakładaniu mógł dotknąć czubka penisa palcem i przenieść do jakoś na prezerwatywe czy sama już nie wiem.
Do tego wszystkego trzy dni temu bylo mi strasznie niedobrze, nie wymiotowałam ale nie mogłam nic jeść, złe samopoczucie obudziło mnie już w nocy i trzymało do wieczora. Jeszcze wtedy myślalam ze to od jedzenia, bo dzien wczesniej bylam chociazby w kfc. Ale wczoraj znów było mi niedobrze.. co prawda przeszło po jakiś dwóch godzinach, i może to być wynik nerwów bo jak wpominałam jestem panikarą i potrafię sobie nieźle nawkręcać.

Na koniec chciałam dodać ze od maja (wiem, błąd ze nie zapisuje dat miesiączek no ale tak wyszło, pamietam tylko od maja) moje cykle trwają 29,31, 32, 25 no i teraz jest juz 31 dzien... kiedyś miałam regularniej, co 28-29 dni, ale od jakiegoś prawie roku coś się zepsuło. Wiem, że niby patrząc na poprzednie miesiące nie powinnam się tak martwić ale moja głupia głowa nie daje mi spokoju. A, i jeszcze chciałam dodać, że ten ostatni seks miałam 13 dni temu.

Nie pytam was czy jestem w ciąży czy nie, tylko proszę, powiedzcie co o tym myślicie będąc z boku. Wy na moim miejscu obawiałybyście się i brały w ogole pod uwage ciąże?
Mój chłopak ciągle mnie uspokaja, mówi ze przecież się zabezpieczaliśmy, nic się z tą gumką nie stało, a poza tym tak jak pisałam trwało to minutkę. I ogólnie, że ciąża to nie taka łatwa sprawa.

Przepraszam, że tak długo, ale naprawde prosze o odpowiedzi bo jak widać, nawet nie moge spać ;/
Moim zdaniem nie możesz być w ciąży. A te objawy, może grypa żołądkowa??? Spóźnienie okresu - schizujesz - więc sama się nakręcasz=nerwy.
ddas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 06:43   #4
MychaMysia
Raczkowanie

Przecież sama piszesz, że masz okkres co 25, czy 29 czy nawet 31, a może teraz będzie w 35. dniu? Nic nie wiadomo, a czy masz symptomy że zbliża się Tobie okres? To Ci dużo powie.
MychaMysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 06:57   #5
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

moim zdaniem niepotrzebnie panikujesz i sama się nakręcasz.
widzisz doskonale, że od maja masz cykle mało regularne, nie co dokladnie tyle samo dni i nadal sie nakrecasz?
niepotrzebnie to robisz.
a jeśli tak panicznie boisz się ciąży, to może wybierz się do ginekologa, żeby zaproponował Ci inną formę antykoncepcji niż wspomniane prezerwatywy - żebyś poczuła się pewniejsza i nie musiała panikować.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 07:12   #6
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Spóźnia mi się okres jakieś dwa dni.
"Mój chłopak mieszka 5km ode mnie. Żyjemy w związku na odległość."
Tak mi się skojarzyło

Mi się kiedyś okres spóźnił 14 dni, jeśli to Cie jakos pocieszy
kisielova ma racje, masz nieregularne cykle, więc nie wiem czemu dziwi Cie ewentualne opóźnienie (które nawet chyba jeszcze nie zasługuje na miano prawdziwego spóźniającego się okresu). Jak się spóźni tydzień, to wtedy zacznij się martwić. Ewentualnie zawsze możesz zrobić test ciążowy, ale moim zdaniem nie ma potrzeby.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 07:33   #7
wioleta20
Zakorzenienie

Nakręcasz się że jesteś w ciąży;p
Wcale tak łatwo nie jest wpaść...
A przez to że się stresujesz okres się spóźnia...
Także wrzuć na luz, a napewno będzie ok;p
I zgadzam się z poprzedniczką, idź do lekarza niech Ci np zapisze tabletki
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 07:37   #8
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Ciekawe jakim cudem miałabyś być w tej ciąży.

Ręce opadają.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 09:44   #9
Paszczurek666
Zakorzenienie

Nie przejmuj się, to niemożliwe, żebyś była w ciąży
Jak będziesz się denerwować, to ze stresu okres Ci się jeszcze bardziej przesunie.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 10:04   #10
saguara
Raczkowanie

Dokladnie, popieram poprzedniczki Tez zawsze schizowalam i panikowalam ze w jakis glupi sposob moglo do tego dojsc,ale zaraz pozniej te watpliwosci byly rozwiewane i pozniej myslalam jaka glupia bylam ze sobie tak wkrecalam i jak malo prawdopodobne to bylo. TZ takze mnie uspokajal i staralam sie tak czekac do dnia okresu i nie stresowac bo tez jak sie stresowalam to bylo mi niedobrze itd, i wtedy tez okres tym bardziej sie przesuwa, takze spokojnie, zajmij sie czyms innym zeby nie myslec a on na pewno niebawem przyjdzie
saguara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 10:19   #11
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się kiedyś okres spóźnił 14 dni, jeśli to Cie jakos pocieszy
Mi ponad miesiąc, ale to było po operacji. Nie panikuj, to podstawa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 11:41   #12
Deborah100
Zakorzenienie

Wbrew pozorom nie tak łatwo zajść w ciążę
Wyluzuj, mieliście zabezpieczenie. Po prostu denerwujesz się niepotrzebnie, masz nieregularne cykle, więc trudno przewidzieć kiedy możesz spodziewać się miesiączki....
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 14:41   #13
Regista
Meravigliosa creatura

Cytat:
i wszystko trwało dosłownie jakąś minutę...
tak jak pisałam trwało to minutkę.
W "minutkę" też można zajść w ciążę, jeśli są dogodne warunki ku temu, więc nie wiem, czemu to tak podkreślasz. Ale jako, że u Ciebie nie było dogodnych warunków, to niepotrzebnie shizujesz.
Regista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 16:08   #14
Clemence
Zakorzenienie

Matko.
Wiesz,że panikujesz.. to nie możesz się wstrzymać z pisaniem postu na forum skoro nie ma SZANS ŻADNYCH ZEROWYCH ! żeby być w ciąży??

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-02, 18:36   #15
mazena111
Rozeznanie

Cytat:

Sama się nakręcasz, wyluzuj trochę, bo jeszcze chwila i będziesz mieć urojoną.

tkwi w każdym z nas...

"Nie sztuka mi się oprzeć,
sztuka zaakceptować"
mazena111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 21:12   #16
alicjat123
Przyczajenie

No na zdrowy rozsądek wiem, że to teoretycznie niemożliwe. Bo niedość ze zabezpieczenie to jeszcze taki 'słaby' ten seks był.

Tyle sie naczytałam, o tych mikroporach w gumce i tym, że mimo prawidłowego stosowania nie sa całkiem pewne, że już mi sie wszystko w głowie miesza...

Edytowane przez alicjat123
Czas edycji: 2012-10-02 o 23:23
Stary 2012-10-03, 19:45   #17
UpsideDown
Przyczajenie

...

Edytowane przez UpsideDown
Czas edycji: 2013-04-23 o 22:43
UpsideDown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 12:01   #18
nellady
Zakorzenienie

Mi spóźnia prawie 2 miesiące

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 17:28   #19
alicjat123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez UpsideDown Pokaż wiadomość
Jakbym siebie widziała. Mam duże problemy z nieregularnym okresem, ZAWSZE mi się spóźnia, ale i tak zamartwiam za każdym razem i podobnie jak Ty analizuję wszelkie sytuacje. I te ciągłe rozmyślania czy aby na pewno przed założeniem prezerwatywy nic się nie przeniosło. Teraz jest lepiej, ale kiedyś była panika.
Fakty są takie- nie jesteś w ciąży i musisz walczyć z Twoimi lękami. Sama wiem najlepiej, że prosto nie jest, ale trzeba próbować i nie panikować bez sensu! A jeśli się nie uda po tabletki, albo zastanowić się nad przyczyną lęków (może brak zaufania do partnera?).
Hm.. co do partnera.. on nie ma takich schiz jak ja, wierzy gumkom, po prostu nie boi się tak panicznie ciąży (co jest normalne, bo przecież bez przesady) dlatego czasem mam takie wrażenie ze nie uważa tak jak ja bo zwyczajnie nie widzi potrzeby zeby zastanawiać się nad każdym ruchem czy aby napewno nic sie nie przeniosło przypadkiem np

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-06, 18:21   #20
egocentryczna
Zadomowienie

Cytat:
Hm.. co do partnera.. on nie ma takich schiz jak ja, wierzy gumkom, po prostu nie boi się tak panicznie ciąży (co jest normalne, bo przecież bez przesady) dlatego czasem mam takie wrażenie ze nie uważa tak jak ja bo zwyczajnie nie widzi potrzeby zeby zastanawiać się nad każdym ruchem czy aby napewno nic sie nie przeniosło przypadkiem np
Zastanów się czy jesteś gotowa na seks skoro wszystko z tak wielką paniką analizujesz.
Chcesz co miesiąc się tak denerwować?
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 11:12   #21
Epilogue
Raczkowanie

ze stresu masz opozniony okres. to samo, co do mdlosci etc sama sobie wmawiasz
Stary 2012-10-07, 11:39   #22
ewa102
Zadomowienie

Można się pytać czy taka osoba jest gotowa na seks,ale to i tak nic nie pomoże...

Moja koleżanka też zabezpieczała się gumkami i jak spóźniał się okres to panikowała,ale testu kupic nie chciala tabletek brać nie chciała bo się bała,że przytyje a teraz ma jakiś tam problem z jajnikami i będzie musiała je brać dopóki nie będzie chciała zajść w ciążę - inaczej może być bezpłodna...

Dla jasności - opisuje tylko przypadek koleżanki,nikomu nie proponuje brać tabsów.

Ja raz miałam taką shizę - biorę tabletki i sobie jednej zapomniałam,a kilka dni poźniej chłopak wpadł [przez tydzien po czyms takim powinno się zabezpieczac gumką dodatkowo] z tym,że nigdy nie kończy we mnie.
Okres zazwyczaj dostawałam 2 dni po odstawieniu a tu nic... - kupiłam test,wyszedl negatywny a okres dostalam 5 dnia, ale też sie stresowałam

To co mnie zawsze zastanawia to dlaczego większość dziewczyn, które panikują boją się kupić sobie test ciążowy [piszę to na przykładzie kilku moich koleżanek]

Akcja "pokaż kolana!"

czas: do maja

cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć !

15km
ewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 15:17   #23
tralaleczka
Raczkowanie

Czysty stres. Im bardziej się będziesz stresować, tym bardziej będzie się opóźniać. Błędne koło. Ja tak raz zrobiłam, że kupiłam sobie test ciążowy, sprawdziłam, że w ciąży nie jestem i natychmiast następnego dnia miałam okres
tralaleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 19:39   #24
RedRosee
Raczkowanie

Noo chyba, że sikałaś na wietrze i jesteś wiatropylna. ;D
A tak na serio nie przejmuj się niczym, nie jesteś napewno
RedRosee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 20:33   #25
alicjat123
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny, juz wszystko jest ok

Ale.. no nie chce sie tak stresować co miesiąc.. ale ja na jakis sposob chce tego seksu, lubie sobie to wyobrażać (w sensie z moim chlopakiem) ale jak przychodzi co do czego to dostaje jakiejs blokady, strach przed ciąża jakoś zabija całą moją ochote. ech nie wiem, może to minie?
Stary 2012-10-09, 00:04   #26
mala_mi89
Przyczajenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, juz wszystko jest ok

Ale.. no nie chce sie tak stresować co miesiąc.. ale ja na jakis sposob chce tego seksu, lubie sobie to wyobrażać (w sensie z moim chlopakiem) ale jak przychodzi co do czego to dostaje jakiejs blokady, strach przed ciąża jakoś zabija całą moją ochote. ech nie wiem, może to minie?
Wiem, że zazwyczaj to nic nie daje, jak już któraś z nas wyżej o tym wspomniała ale mimo to powtórzę - być może nie jesteś gotowa na seks, a już na pewno na możliwość zostania mamą. Każda z nas jest ciekawa, jak to jest - kochać się z ukochaną osobą... Tym bardziej, że teraz wszędzie o tym głośno, prawie każda reklama epatuje zmysłowością, erotycznym napięciem... To wszystko jest wielką zachętą do bliskości. Ale nie zawsze jesteśmy w pełni gotowe naprawdę się kochać, mimo że o tym marzymy.

Ja na Twoim miejscu chwilę bym poczekała - na pewno chłopak to uszanuje, a Ty, kiedy już trochę odczekasz i oswoisz się z sytuacją, będziesz miała dużo większą przyjemność z seksu Wiem to na 100%. Piszę to z własnego doświadczenia - nic nie sprawia takiej przyjemności jak miłość bez żadnych obaw, z pełnym poczuciem bezpieczeństwa, akceptacją możliwych skutków (które są zawsze, niezależnie od wybranej metody antykoncepcji).

A tak oprócz tego - zachęcam do poznania własnego ciała mnie to bardzo pomogło. Wiem, kiedy mam dni płodne, kiedy będę miała okres, zawsze jestem zorientowana wsłuchanie się w siebie nie jest wcale trudne, czasochłonne, a przynosi wiele korzyści

Pozdrawiam Cię i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żebyś podejmowała najlepsze dla Ciebie decyzje!
mala_mi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 08:02   #27
saguara
Raczkowanie

Ja tak samo mialam, ale prawie od samego poczatku zaczelam brac tabletki, i stosowalismy jednoczesnie i tabletki i gumki, po jakims czasie jak zauwazylam ze nic zlego sie nie dzieje, oswoilam sie z ta mysla ze jest to jednak skuteczne, i pozniej juz kontynuowalismy bez gumek ale wszystko z czasem przyszlo,uspokojenie lekow, strachow itd.
saguara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 16:43   #28
madziuchna86
Raczkowanie

Też taka byłam jak byłam młodsza, bardzo stresowałama się kiedy okres spóźniał się chocby 2 dni... Było to spowodowane tym, że nie byłam gotowa na dzieci i bardzo się tego bałam, przez co okres spóźniał się jeszcze bardziej...błędne koło.
Z wiekiem spóźniający okres już tak nie stresuje

Jeśli sex uprawiacie często, to warto wybrac się do lekarza, przebadać i zastosować odpowiednie tabletki hormonalne.
madziuchna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 18:16   #29
pandepilator
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tralaleczka Pokaż wiadomość
Czysty stres. Im bardziej się będziesz stresować, tym bardziej będzie się opóźniać. Błędne koło. Ja tak raz zrobiłam, że kupiłam sobie test ciążowy, sprawdziłam, że w ciąży nie jestem i natychmiast następnego dnia miałam okres
moja dziewczyna miała podobną technikę
Stary 2012-10-28, 21:31   #30
ciachoo39
Przyczajenie

Drogie dziewczyny !
Pomożcie mi, bo mam problem.
Dzisiaj na swojej bieliżnie zauważyłam brązową plamę. Nie możliwe żeby to była miesiączka, ponieważ miałam juz (12.10- 19.10). Poza tym ta plama nie była konsystencji okresu, tylko o wiele gęstsza .
Kochałam sie z moim chłopakiem w trakcie misiączki i od doszedł we mnie bez zabezpieczenia. (kilka razy juz tak robilismy i nie zaszłam w ciaze).
Co może mi się dziać? Czy jestem w ciązy?
Proszę o odpowiedż !
ciachoo39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości