![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem przerażona...
Cześć, długo zastanawiałam sie czy napisać. Otóż powoli zaczynam być przerażona.. ale do rzeczy.
Spóźnia mi się okres jakieś dwa dni. Od zawsze byłam panikąrą więc moja pierwsza myśl to od razu ciąża. Potencjalnych momentów kiedy mogło do tego dojść był jeden raz. Taki nawet niepełny bo to są nasze początki i wszedł we mnie (oczywiście w prezerwatywie) jakoś może do połowy i wszystko trwało dosłownie jakąś minutę bo mnie bolało. Naprawde coś koło minuty, nie więcej. Z gumką nic się nie stało, nie zsunęła się, nie pękła. Innych sytuacji NIE BYŁO, nie ma opcji zeby coś przeniósł palcem czy jakiś tam inny seks o którym nie pamiętam. Miesiąc temu mialam okres normalnie, i od tego czasu nic poza tym jednym razem nie było. Czyli w sumie nie miałam nawet żadnego kontaktu ze spermą, jedyne co schizuję to to, że przy zakładaniu mógł dotknąć czubka penisa palcem i przenieść do jakoś na prezerwatywe czy sama już nie wiem. Do tego wszystkego trzy dni temu bylo mi strasznie niedobrze, nie wymiotowałam ale nie mogłam nic jeść, złe samopoczucie obudziło mnie już w nocy i trzymało do wieczora. Jeszcze wtedy myślalam ze to od jedzenia, bo dzien wczesniej bylam chociazby w kfc. Ale wczoraj znów było mi niedobrze.. co prawda przeszło po jakiś dwóch godzinach, i może to być wynik nerwów bo jak wpominałam jestem panikarą i potrafię sobie nieźle nawkręcać. Na koniec chciałam dodać ze od maja (wiem, błąd ze nie zapisuje dat miesiączek no ale tak wyszło, pamietam tylko od maja) moje cykle trwają 29,31, 32, 25 no i teraz jest juz 31 dzien... kiedyś miałam regularniej, co 28-29 dni, ale od jakiegoś prawie roku coś się zepsuło. Wiem, że niby patrząc na poprzednie miesiące nie powinnam się tak martwić ale moja głupia głowa nie daje mi spokoju. A, i jeszcze chciałam dodać, że ten ostatni seks miałam 13 dni temu. Nie pytam was czy jestem w ciąży czy nie, tylko proszę, powiedzcie co o tym myślicie będąc z boku. Wy na moim miejscu obawiałybyście się i brały w ogole pod uwage ciąże? Mój chłopak ciągle mnie uspokaja, mówi ze przecież się zabezpieczaliśmy, nic się z tą gumką nie stało, a poza tym tak jak pisałam trwało to minutkę. I ogólnie, że ciąża to nie taka łatwa sprawa. Przepraszam, że tak długo, ale naprawde prosze o odpowiedzi bo jak widać, nawet nie moge spać ;/ Edytowane przez alicjat123 Czas edycji: 2012-10-02 o 04:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem przerażona...
Please, mi się spóźniał 2 tygodnie. A tu - 2 dni i panika? Ludzie. Okres też człowiek :P może się przesunąć +-5 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przecież sama piszesz, że masz okkres co 25, czy 29 czy nawet 31, a może teraz będzie w 35. dniu? Nic nie wiadomo, a czy masz symptomy że zbliża się Tobie okres? To Ci dużo powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ReklaMO(D)żerca.
|
moim zdaniem niepotrzebnie panikujesz i sama się nakręcasz.
widzisz doskonale, że od maja masz cykle mało regularne, nie co dokladnie tyle samo dni i nadal sie nakrecasz? niepotrzebnie to robisz. a jeśli tak panicznie boisz się ciąży, to może wybierz się do ginekologa, żeby zaproponował Ci inną formę antykoncepcji niż wspomniane prezerwatywy - żebyś poczuła się pewniejsza i nie musiała panikować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
"Mój chłopak mieszka 5km ode mnie. Żyjemy w związku na odległość."
Tak mi się skojarzyło ![]() Mi się kiedyś okres spóźnił 14 dni, jeśli to Cie jakos pocieszy ![]() kisielova ma racje, masz nieregularne cykle, więc nie wiem czemu dziwi Cie ewentualne opóźnienie (które nawet chyba jeszcze nie zasługuje na miano prawdziwego spóźniającego się okresu). Jak się spóźni tydzień, to wtedy zacznij się martwić. Ewentualnie zawsze możesz zrobić test ciążowy, ale moim zdaniem nie ma potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nakręcasz się że jesteś w ciąży;p
Wcale tak łatwo nie jest wpaść... A przez to że się stresujesz okres się spóźnia... Także wrzuć na luz, a napewno będzie ok;p I zgadzam się z poprzedniczką, idź do lekarza niech Ci np zapisze tabletki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ciekawe jakim cudem miałabyś być w tej ciąży.
Ręce opadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się, to niemożliwe, żebyś była w ciąży
![]() Jak będziesz się denerwować, to ze stresu okres Ci się jeszcze bardziej przesunie.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą ![]() Miłośniczka butów wszelakich ![]() Podskakuję z Mel B. Joga ![]() Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dokladnie, popieram poprzedniczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wbrew pozorom nie tak łatwo zajść w ciążę
![]() Wyluzuj, mieliście zabezpieczenie. Po prostu denerwujesz się niepotrzebnie, masz nieregularne cykle, więc trudno przewidzieć kiedy możesz spodziewać się miesiączki.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Meravigliosa creatura
|
W "minutkę" też można zajść w ciążę, jeśli są dogodne warunki ku temu, więc nie wiem, czemu to tak podkreślasz. Ale jako, że u Ciebie nie było dogodnych warunków, to niepotrzebnie shizujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Matko.
Wiesz,że panikujesz.. to nie możesz się wstrzymać z pisaniem postu na forum skoro nie ma SZANS ŻADNYCH ZEROWYCH ! żeby być w ciąży??
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
No na zdrowy rozsądek wiem, że to teoretycznie niemożliwe. Bo niedość ze zabezpieczenie to jeszcze taki 'słaby' ten seks był.
Tyle sie naczytałam, o tych mikroporach w gumce i tym, że mimo prawidłowego stosowania nie sa całkiem pewne, że już mi sie wszystko w głowie miesza... Edytowane przez alicjat123 Czas edycji: 2012-10-02 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez UpsideDown Czas edycji: 2013-04-23 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mi spóźnia prawie 2 miesiące
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcesz co miesiąc się tak denerwować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ze stresu masz opozniony okres. to samo, co do mdlosci etc sama sobie wmawiasz
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Można się pytać czy taka osoba jest gotowa na seks,ale to i tak nic nie pomoże...
![]() Moja koleżanka też zabezpieczała się gumkami i jak spóźniał się okres to panikowała,ale testu kupic nie chciala ![]() Dla jasności - opisuje tylko przypadek koleżanki,nikomu nie proponuje brać tabsów. Ja raz miałam taką shizę - biorę tabletki i sobie jednej zapomniałam,a kilka dni poźniej chłopak wpadł [przez tydzien po czyms takim powinno się zabezpieczac gumką dodatkowo] z tym,że nigdy nie kończy we mnie. Okres zazwyczaj dostawałam 2 dni po odstawieniu a tu nic... - kupiłam test,wyszedl negatywny a okres dostalam 5 dnia, ale też sie stresowałam ![]() To co mnie zawsze zastanawia to dlaczego większość dziewczyn, które panikują boją się kupić sobie test ciążowy ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Czysty stres. Im bardziej się będziesz stresować, tym bardziej będzie się opóźniać. Błędne koło. Ja tak raz zrobiłam, że kupiłam sobie test ciążowy, sprawdziłam, że w ciąży nie jestem i natychmiast następnego dnia miałam okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Noo chyba, że sikałaś na wietrze i jesteś wiatropylna. ;D
A tak na serio nie przejmuj się niczym, nie jesteś napewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny, juz wszystko jest ok
![]() Ale.. no nie chce sie tak stresować co miesiąc.. ale ja na jakis sposob chce tego seksu, lubie sobie to wyobrażać (w sensie z moim chlopakiem) ale jak przychodzi co do czego to dostaje jakiejs blokady, strach przed ciąża jakoś zabija całą moją ochote. ech nie wiem, może to minie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu chwilę bym poczekała - na pewno chłopak to uszanuje, a Ty, kiedy już trochę odczekasz i oswoisz się z sytuacją, będziesz miała dużo większą przyjemność z seksu ![]() A tak oprócz tego - zachęcam do poznania własnego ciała ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cię i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żebyś podejmowała najlepsze dla Ciebie decyzje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo mialam, ale prawie od samego poczatku zaczelam brac tabletki, i stosowalismy jednoczesnie i tabletki i gumki, po jakims czasie jak zauwazylam ze nic zlego sie nie dzieje, oswoilam sie z ta mysla ze jest to jednak skuteczne, i pozniej juz kontynuowalismy bez gumek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Też taka byłam jak byłam młodsza, bardzo stresowałama się kiedy okres spóźniał się chocby 2 dni... Było to spowodowane tym, że nie byłam gotowa na dzieci i bardzo się tego bałam, przez co okres spóźniał się jeszcze bardziej...błędne koło.
Z wiekiem spóźniający okres już tak nie stresuje ![]() Jeśli sex uprawiacie często, to warto wybrac się do lekarza, przebadać i zastosować odpowiednie tabletki hormonalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
moja dziewczyna miała podobną technikę
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Drogie dziewczyny !
Pomożcie mi, bo mam problem. Dzisiaj na swojej bieliżnie zauważyłam brązową plamę. Nie możliwe żeby to była miesiączka, ponieważ miałam juz (12.10- 19.10). Poza tym ta plama nie była konsystencji okresu, tylko o wiele gęstsza . Kochałam sie z moim chłopakiem w trakcie misiączki i od doszedł we mnie bez zabezpieczenia. (kilka razy juz tak robilismy i nie zaszłam w ciaze). Co może mi się dziać? Czy jestem w ciązy? Proszę o odpowiedż ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.