![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 112
|
Krakowska Karta Miejska
.
"Nawet je¶li wszyscy ju¿ w Ciebie zw±tpili, poka¿ ¿e siê mylili, nie czekaj ani chwili d³u¿ej..." - Magik. ♥♥♥ `Móg³by byæ ju¿ pi±tek` Edytowane przez ewi156 Czas edycji: 2012-06-30 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 249
|
Dot.: Krakowska Karta Miejska
Cytat:
2.Na jedna linie bilet kosztuje bodajze 27z³(studencki) a na wszystkie 47z³(studencki), a normalne bilety kosztuja 2x tyle co studenckie o ile sie nie myle. 3.Wystarczy miec przy sobie i doladowywac w automatach co jakis czas. 4.Niczym w sumie ![]() Mam nadzieje ze moje informacje sa aktualne bo wiem ze tydzien temu zmienily sie nieco ceny biletów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
"Nawet je¶li wszyscy ju¿ w Ciebie zw±tpili, poka¿ ¿e siê mylili, nie czekaj ani chwili d³u¿ej..." - Magik. ♥♥♥ `Móg³by byæ ju¿ pi±tek` Edytowane przez ewi156 Czas edycji: 2012-06-30 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
czytnik jest po to, ¿eby mo¿na by³o sprawdziæ czy masz wa¿n± kartê. a ceny biletów okresowych siê nie zmieni³y
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 619
|
Cytat:
![]() 2. Je¶li je¼dzisz jedn± lini± to lepiej na jedn±, nie op³aca³o siê kupowaæ biletu na 2 linie bo kosztowa³ niemal tyle co na wszystkie. Poza tym mo¿esz sobie zmieniæ przy do³adowaniu np ¿e na wszystkie linie albo na jedn±. Proponuje na pierwszy miesi±c kupiæ na wszytko bo zgaduje ¿e to twój pierwszy rok w Krakowie wiêc sobie sprawdzisz czym najbardziej ci siê op³aca je¼dziæ i je¶li bêdziesz korzystaæ z jednej linii to na nastêpny miesi±c kupisz na jedn±. Poza tym jest jeszcze co¶ takiego jak bilet semestralny i on wychodzi³ (przed zmian± cen biletów teraz nie wiem jak to wygl±da) ok 30 z³ za miesi±c na wszystkie linie a nie 47z³. I jest to bilet studencki. 3. Jest to karta podobna do bankomatowej (ale bez chipu) i tam masz nabity bilet. Jak jest kontrola to pokazujesz i oni sprawdzaj±. Nie kasujesz tego ![]() 4. Karta miejska to bilet miesiêczny. Dodatkowo jak jeste¶ studentk± i masz legitymacjê elektroniczn± to na ni± mo¿esz nabiæ bilet miesiêczny czyli masz 2 w 1. Legitymacjê i bilet na jednej "karcie". Ma to swoje plusy i minusy. Aktywacjê legitymacji te¿ dokonuje siê w punkcie sprzeda¿y biletów okresowych chyba (tak mi siê wydaje ale nie wiem bo ja mam kartê miejsk± ![]() Proponuje zajrzeæ na stronê MPK w Krakowie, tam s± cenniki i wszystkie inf. http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/ i za³±czam obrazki KKM z internetu ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2011-08-11 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 318
|
Z tego co wiem,to od 4 sierpnia nie ma juz biletów typowo studenckich.
S± teraz tylko ulgowe (bez podzialu na gminne i ustawowe) - dla uczniów podstawowek, gimnazjow i studentów do 24 r.¿. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
Je¶li jeste¶ studentk± (albo bêdziesz) to mo¿esz sobie bilet miesiêczny aktywowaæ na Legitymacji Studenckiej.
A miejsc, gdzie mo¿esz wyrobiæ KKM albo aktywowaæ legitkê jest sporo, nie tylko na Podwalu to zrobisz. Polecam stronê g³ówn± MPK Kraków - tam masz wszystkie informacje, wystarczy poczytaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 842
|
wg mnie po zmianach biletowych karta znacznie u³atwia poruszanie siê po mie¶cie. no bo bilety czasowe s± niewygodne, trzeba kontrolowaæ czas i w ogóle jakie¶ g³upie rzeczy wprowadzili
s±dzê te¿, ¿e lepiej do³adowaæ kartê na wszystkie linie, ci±gle siê co¶ wykoleja, ci±gle jakie¶ remonty dziwne, a tak to mo¿esz przesiadaæ siê ile chcesz bez karty czujê siê jak bez ubrania ![]()
![]() |
#9 | |
Pani Buka
Wiadomo¶ci: 9 854
|
Cytat:
je¶li jeste¶ studentk±, jest jeszcze co¶ takiego jak bilet semestralny.
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 695
|
hej, semestralny podskoczy³ z 175 na 184 ;< nie podoba mi siê to
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ojej dziewczyny nawet nie wiecie jak mi pomog³y¶cie
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 318
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
teraz ju¿ nie ma biletów studenckich. S± tylko ulgowe.
autorko - nabij sobie bilet na legitkê studenck±, zamiast wyrobiæ KKM to po prostu dajesz im legitê i masz tam bilet miesiêczny. Im mniej dokumentów w portfelu, tym lepiej ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Cytat:
Tam masz wszystkie rozklady oraz opisane ceny 1. http://www.kkm.krakow.pl/pl/punkty-sprzedazy-biletow/ 2. to zalezy gdzie mieszkasz i gdzie planujesz jezdzic. 3. nie trzeba kasowac - wiem, ze w Warszawie np. kasuje sie kupiona karte miejska, bo mialam taka, ale w Krakowie tego nie ma. 5. To jest wlasnie bilet miesieczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 619
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 486
|
A czy jesi mam legitke studencja , ktorej nigdy nie uzywa³am do komunikacji t wystarczy ze pojde do automatu i ja nabije czy musze isc do punktu w ktorym sa wydawane i tak mi ja aktywuj±?
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Musisz j± aktywowaæ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
dziekuje;*
a mam jeszce pytanko , jesli kupie np bilet na linie nr 8 , to czy moge je¿dziæ np 4 która pokrywa siê z 8 na danym odcinku trasy ktory mnie interesuje?
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
no to super
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
jezeli mieszkasz na tym odcinku trasy co sie 4 pokrywa z 8, to powinna Ci jedna linia starczyc, tylko do samego dworca bedziesz musiala podchodzic 2 przystanki albo kasowac dodatkowy bilet, oczywiscie pod warunkiem, ze wszystko masz na tej trasie (praca, uczelnia czy czym tam sie zajmujesz). To jedna z bardziej atrakcyjnych komunikacyjnie i nie tylko czesci miasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj sie, wsiadasz w co chcesz (byle nie zboczyc z trasy), tramwaje zwlaszcza w dnie powszednie jezdza co chwile, wiec w ogole nie trzeba nawet czytac rozkladu. Nawet w nocy i weekendy jest niezle - w nocy z piatku na sobote i soboty na niedziele na tej linii jezdzi autobus 601 (mozesz nim jezdzic na ta karte na 8, ale tylko od bagateli do bronowic malych) jezdzi co pol godziny, wiec nawet jak Cie stac to taxowka jest zbedna, chyba ze naprawde paskudna pogoda, albo masz duzo bagazy. W weekndy tramwaje ciut rzadziej jezdza, ale nadal nie jest zle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
dziekuje bardzo za informacje;***
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
A mam jeszce pytanko, czy bilety miesieczne sa wazne od 1 do ostatniego dnia miesiaca czy pelny miesiac od daty wykupienia?
![]() |
#26 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 646
|
Miesi±c od wykupienia.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np jak kupisz 7 dnia danego miesiaca, to masz wazne do 6 wlacznie nastepnego. Nie musisz kupowac na poczatku miesiaca. Ja czasem robie tak, ze jak mi sie skonczy karta, a wiem ze kilka dni po skonczeniu nie bede jezdzic, to doladowuje dopiero jak mi znow bedzie potrzebna stad mi sie te dni przesuwaja (raz mam od 15 do 14 nastepnego miesiaca, potem np. od 18 do 17 nastepnego itp.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
dziekuje kochana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
masz racje! jak pierwszy raz chcialam sie doszukac czegos to myslalam ze mysze pogryze!
![]() ![]() ![]() dziekuje za stronke;*
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.