|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
olejek dla cery mieszanej - podpowiedzcię coś! :)
Czytałam tu kilkakrotnie na temat olejków, ale większość tych o których piszecie, ma właśnie właściwości oczyszczające (słynny Huile Lotus Clarinsa albo Decleor opisany na KWC). Mnie zależałoby na olejku bardziej nawilżającym, niż oczyszczającym - macie jakieś pomysły?
![]()
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: olejek dla cery mieszanej - podpowiedzcię coś! :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Orchidea przeznaczona jest do skóry odwodnionej. miałam próbkę tego olejku i faktycznie pięknie pachnie, mogłabym mieć takie perfumy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Joasiu, a orientujesz się może, czy Orchidea jest w podobnej cenie jak Huile Lotus? I mogłabyć coś więcej napisać o tym olejku Santal?
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Droga Hybris, z tego co wiem, w cenie jest identycznej, więc pewnie 162pln - ja tyle płaciłam za Lotusa w Sephorze i one wszystkie tyle kosztują. za to jeśli nie polujesz na Lotusa, to dobrze dla ciebie, bo w perfumeriach - jeśli juz mają testery - to mają albo tego Orchidea albo Santal. dlatego ja kupiłam Lotusa po przetestowaniu próbki Orchidei, bardzo rozsądnie...
![]() wiesz co, pójdę zaraz poszukac takiego katalogu Clarinsa, tam było o tych olejkach wszystko napisane, poczekaj chwilę, ok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wyjaśnij mi proszę, bo nie dotarło do mnie, czy Santal to też jakis olejek Clarinsa, czy osobna firma? Bom nic o tym zwierzu nie słyszała ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam!
Santal - cera sucha i bardzo sucha. działanie: -zmniejsza przekrwienie, przywraca komfort zaczerwienionej skórze -rozjaśnia zaczerwienioną skórę -odżywia i nawilża naskórek -zapobiega odwodnieniu skóry, ujędrnia ją i sprawia że jest jedwabiście gładka skład olejkowy: drzewo sandałowe, kardamon, lawenda +bazowy z orzechów laskowych Blue Orchid - cera odwodniona działanie: -odżywoczo, tonizujaco i ożywczo -opóźnia powstawanie zmarszczek -pomaga przywrócić matowej i odwodnionej skórze blask i witalność -zapobiega odwodnieniu skóry skład olejkowy: drzewo różane i paczula (pewnie stąd ten boski zapach!), błękitna orchidea + bazowy z orzechów laskowych tyle znalazłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tak, Santal to też olejek Clarinsa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Joasiu, jesteś boska, serdeczne dzieki za pomoc
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
cieszę się,że mogłam pomóc, chociaż nie wiem, czy za kuszenie do upłynnienia 160 zeta powinnaś mi byc wdzięczna...
![]() pozdrawiam i miłego buszowania po olejkach! tak mi się właśnie przypomniało, że Ola-Smoczyca ma duże rozeznanie w olejkach (a w czym nie ma?! ![]() Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2005-08-09 o 12:11 Powód: literówki! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hej Hybrisku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Joasiu, można można być wdzięcznym za takie kuszenie, w końcu sama sie o nie prosiłam
![]() ![]() Benitko, bardzo chętnie poczytam Smoczą opinie o olejkach, ale jakos teraz bardziej się skłaniam ku Clarinsowi - mimo natury utracjusza mam opory przed wydaniem 200 zeta na 15 ml kosmetyku ![]() ściskam, dziewczynki ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Boziu, co mi się dziś dzieje... komputer szaleje, migrena (lekka na szczęście) dręczy...
Hybris! Joasia już CI pieknie napisała co i jak z Clarinsem ![]() ![]() W Sephorach mają testery Santala i Orchidei zawsze, poproś żeby Ci przelały ![]() Ja faktycznie najabrdziej lubię Decleora i Darphina, którego teraz ciężko gdzieś wypatrzeć. Na wizażu jest moja recenzja Ylang Ylang, parę lat temu miałam ten najpopularniejszy - z neroli (nawilża), testowałam też aromaesencję z róży - i ta jest dla mnie the best, może i kiedyś kupię - najlepsza dla wrażliwej skóry, łagodzi, koi, nawilża i uspokaja naczynka. Swietna rzecz ![]() Decleor ma jeszcze olejki do typowo suchej cery - z dzięgielu i jakiś do bardzo dojrzałej cery ( z irysa chyba). Nie znam ![]() A ja teraz używam olejku dr Hauschka i bardzo go sobie chwalę ![]() Dopisze się jeszcze jak mi coś do głowy wpadnie, póki co idę spocząć, bo łeb mi pęka, uściski dla wszystkich! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Olu, a powiedz, jak on (czytaj:Hauschka) wchłania Ci się w skórę...? pytam, bo gdzieś mi sie obiło o uszy, że on nadaje się do stosowania nawet na dzień, co sugerowałoby że wchłaniać się będzie przyzwoicie...? ja mam (miałam? mam nadzieję go sprzedać) Lotusa i najbardziej wkurzało mnie to,że kiedy się nim posmarowałam nie mogłam normalnie, czyli na brzuchu, spać, bo zaraz wszystko wcierało mi sie w poduszkę:-((( i słyszałam,że ten Hauschka tak nie ma,że lepiej sie wchłania...?
jakoś mnie kusi,żeby zrobić jeszcze jedno podejście do olejków, bo idea jest fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Asiu, a moje maile doszły dziś?
![]() A Hauschka mi się wchłania. Ale nie wiem czy jestem miarodajna, bo w zasadzie każdy olejek mi się wchłania ![]() ![]() Buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
czyli nie dla mnie wszelkie olejki, oj, nie dla mnie...!
smarowałam się i po toniku i po wodzie termalnej i mokrymi dłońmi rozcierałam i cuda wianki wyczyniałam ![]() a maile doszły, a jakże, wieczorkiem odpiszę co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dzięki Olu za odpowiedź. Z Darphin'a na razei sobie daruję, Decleora też, zacznę od Clarinsa. Aczkolwiek wydaje mi się, że w Warszawie jest sporo miejsc, w których można kupić Darphina - pytanie tylko, czy mają tem pełną ofertę, no, w każdym razie jeśli się wdrożę w oliwienie, to zobaczymy. Jeszcze jedno mnie interesuje - napisz proszę, czy poza olejkiem na noc uzywałas osobnego nawilżacza? Bo czytałam (chyba w Twojej recenzji na KWC), że nakładałas go "tylko kropelkę" - czy to wystarczało, żeby odpowiednio nawilżyć buzię? A w ogóle - ile się go nakłada???
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Hybris
![]() ![]() Hybris - dziękuję Ci bardzo, wiesz za co... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hej hej ja moze swoje trzy grosze bo uzywalam olejku Orchidea samego solo, bez dodatkowego kremu. Zaleznie od potrzeb skory/nie pamietam czy codziennie solo/ i nic sie nie dzialo. Rano buzia miekka i gladka. Jednak po ostatnich "przygodach"
![]() Widzialam na wiosne w Marrionaud atrakcyjne zestawy z Decleora ale wtedy rzucilam sie na Biotherm. Co do rynku warszawskiego to jezdzilam na zabiegi do dawnej InyCenter na Jana Pawla 30cos. Pracuja na Decleorze i Clarinsie, zabiegi aromatoterapeutyczne +masaze bajka. Nie pytaj dlaczego wracalam...hehe u nas lata swietlne chyba musza uplynac by miec taka jakosc zabiegow. W kazdym razie kosmetyczka zawsze rozpieszczala siateczka "na wynos" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hybris
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chodzilam do brunetki/Dorota ??/ i do drobniutkiej blondynki /Ala??/kt pracowala dlugo wczesniej w Yves Rocher. Blondynka mi bardzo pasowala, wyczucie, takt, bieglosc bez cienia "partyzantki" czy rutyny , no miodzio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.