|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
PROVIDENT i uporczywe nękanie
Cały czas wydzwania do mnie jakieś babsko i przedstawia się jako "Provident". Najpierw udawała, że przez pomyłkę ale teraz już wie, że sobie nie życzę, a i tak cały czas do mnie wydzwania o różnych porach dnia, z różnych numerów telefonów. Odpowiadam jej, że nie jestem zainteresowana ale to do niej nie dociera. Sprawdziłam w internecie i okazuje się, że to ich normalny sposób działania
http://prawo.wieszjak.pl/forum/threa...telefonami.htm Ciekawe skąd w ogóle dorwała mój numer. Może macie jakiś sprawdzony/ciekawy sposób na takich, co próbują wszelkimi sposobami naciagnać na zapożyczenie się? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PROVIDENT i uporczywe nękanie
Zgłoś nękanie, bo tym jest to, co robi tak pani; trzeba być szalonym, aby wziąć pożyczkę w Providencie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie tam w ogóle zadne pozyczki nie interesują. Nie to,żebym miała dużo kasy ale wolę oszczędzać na czym się da ![]() W sumie pewnie to nie tej kobity wina - raczej nie ona takie metody wymyśla tylko "pracodawca". Pewnie innej pracy nie mogła dostać. Może i tak lepsza praca w Providencie niż w burdelu... Kurcze, nienawidzę takich "firm" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
już ostatnio to mówiłam na innym wątku, powinno pomóc: "zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych i żądam ich usunięcia z państwa bazy danych. jeżeli taki telefon się powtórzy, zgłoszę się do odpowiednich instytucji" (np. GIODO)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ale zwykły telemarketer nie ma możliwości wykasowania kogoś z bazy więc to nie zawsze może pomóc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38131988]Ale zwykły telemarketer nie ma możliwości wykasowania kogoś z bazy więc to nie zawsze może pomóc...[/QUOTE]
Tak czy owak, warto powiedzieć, że nie życzysz sobie takich telefonów. Być może akurat ich telemarketerzy mają możliwość wpisywania numerów na tzw. Listę Robinsona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
na drugie mam Irena
|
ja wkurzona raz powiedziałam, proszę wykreślić mój numer z komputera i skonczyło się dzwonienie, ale najpierw wypytałam panią skąd ma mój numer, okazało się że przy porodzie wypełniłam jakąś ankietę i 6 lat po tym fakcie pani zaczeła uporczywie mnie nagadywać
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj mają numer z bazy danej do której MUSIAŁAŚ się zapisać. Tak, tak, wyraziłas na to zgodę, chociaż pewnie nieświadomie.
Pracowałam przez pewien czas w telemarketingu i spotkałam się z wieloma (mniej lub bardziej agresywnymi) reakcjami w stylu "ja się nigdzie nie zapisywałam. skąd ma pani mój numer". A prawda jest taka, ze często biorąc udział w róznych konkursach, akcjach, nawet czasem rejstrujac się na forach wyrażamy zgode na przetwarzanie danych osobowych, tylko często tych informacji nie czytamy. Z każdej bazy danych możesz się wypisać. Wystarczy, ze dowiesz się z jakiej Provident korzysta i wykonasz odpowiedni telefon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
nasze dane sa sprzedawane z firmy do firmy. telekomunikacja sprzedala numery roznym firmom, dlatego do mnie dzwonia praktycznie tylko telemarketerzy. poza tym jak jak pracowalam w CC to nawet takie yves rocher sprzedal swoja baze kontaktow
![]() zglos nekanie na policje.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A nie możesz iść do swojego operatora i zablokować ten nr? Myślę, że jest taka opcjia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, może teraz szukają naiwnych, co wezmą kredyt na wypasione swięta, które potem bedą spłacał przez cały rok ![]() Jak się po Świętach nie odczepią, to chyba naprawdę im wyslę oficjalne pismo... Albo jak kolejny raz zadzwoni i powie "witam tu Provident, zaraz przyjeżdżam" (cos w ten deseń mówi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2012-12-14 o 17:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, u mnie to była tylko 2 miesięczna praca na wakacje, jeszcze na pół etatu, więc nie było źle, ale współczułam ludziom, którzy pracowali już tak kilka lat i to w pełnym wymiarze godzin. Tyle co ja się nasłuchałam k*rw i innych na siebie to chyba nigdy nie zapomne. W dodatku wiele różnych tekstów w stylu, że rozbijam komuś związek, płaczu, że już nie może wytrzymać tych telefonów i innych smutnych historii. Zawsze wychodziłam zdołowana z tej pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
maja rozne numery, bo pewnie dzwonia z jakiegos "centrum dowodzenia", gdzie siedzi pincet ludzi i mecza innych.
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Powiedz, że masz ustawioną opcję w telefonie, że wszystkie rozmowy masz nagrywane, więc ostrzegasz ją, że jak jeszcze raz zadzwoni to pójdziesz z tymi wszystkimi nagraniami na policję i złożysz doiesienie o nękaniu.
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak z kredytami, ale na nękanie sieci telefonicznych mam sprawdzony sposób. Jeśli nękają Cię z firmy X nowymi supertaryfami, mówisz, że nie jesteś zainteresowana, na pytanie dlaczego odpowiadasz że pracujesz w firmie Y (konkurencyjna sieć). Dają spokój bo wiedzą, że nic nie wcisną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadzieję, ze one nie czytają tego wątku ![]() Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2012-12-14 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.