PROVIDENT i uporczywe nękanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 10:37   #1
ulfrinn
Rozeznanie

PROVIDENT i uporczywe nękanie

Cały czas wydzwania do mnie jakieś babsko i przedstawia się jako "Provident". Najpierw udawała, że przez pomyłkę ale teraz już wie, że sobie nie życzę, a i tak cały czas do mnie wydzwania o różnych porach dnia, z różnych numerów telefonów. Odpowiadam jej, że nie jestem zainteresowana ale to do niej nie dociera. Sprawdziłam w internecie i okazuje się, że to ich normalny sposób działania
http://prawo.wieszjak.pl/forum/threa...telefonami.htm

Ciekawe skąd w ogóle dorwała mój numer. Może macie jakiś sprawdzony/ciekawy sposób na takich, co próbują wszelkimi sposobami naciagnać na zapożyczenie się?
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:52   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: PROVIDENT i uporczywe nękanie

Zgłoś nękanie, bo tym jest to, co robi tak pani; trzeba być szalonym, aby wziąć pożyczkę w Providencie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 11:04   #3
ulfrinn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Zgłoś nękanie, bo tym jest to, co robi tak pani; trzeba być szalonym, aby wziąć pożyczkę w Providencie.

Mnie tam w ogóle zadne pozyczki nie interesują. Nie to,żebym miała dużo kasy ale wolę oszczędzać na czym się da
W sumie pewnie to nie tej kobity wina - raczej nie ona takie metody wymyśla tylko "pracodawca". Pewnie innej pracy nie mogła dostać. Może i tak lepsza praca w Providencie niż w burdelu... Kurcze, nienawidzę takich "firm"
Stary 2012-12-14, 11:42   #4
szprotka_
Zakorzenienie

już ostatnio to mówiłam na innym wątku, powinno pomóc: "zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych i żądam ich usunięcia z państwa bazy danych. jeżeli taki telefon się powtórzy, zgłoszę się do odpowiednich instytucji" (np. GIODO)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 12:23   #5
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Ale zwykły telemarketer nie ma możliwości wykasowania kogoś z bazy więc to nie zawsze może pomóc...
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 13:10   #6
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38131988]Ale zwykły telemarketer nie ma możliwości wykasowania kogoś z bazy więc to nie zawsze może pomóc...[/QUOTE]

Tak czy owak, warto powiedzieć, że nie życzysz sobie takich telefonów. Być może akurat ich telemarketerzy mają możliwość wpisywania numerów na tzw. Listę Robinsona.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 14:29   #7
evela28
na drugie mam Irena

ja wkurzona raz powiedziałam, proszę wykreślić mój numer z komputera i skonczyło się dzwonienie, ale najpierw wypytałam panią skąd ma mój numer, okazało się że przy porodzie wypełniłam jakąś ankietę i 6 lat po tym fakcie pani zaczeła uporczywie mnie nagadywać

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 14:34   #8
Dziwnograj
Raczkowanie

Zazwyczaj mają numer z bazy danej do której MUSIAŁAŚ się zapisać. Tak, tak, wyraziłas na to zgodę, chociaż pewnie nieświadomie.
Pracowałam przez pewien czas w telemarketingu i spotkałam się z wieloma (mniej lub bardziej agresywnymi) reakcjami w stylu "ja się nigdzie nie zapisywałam. skąd ma pani mój numer". A prawda jest taka, ze często biorąc udział w róznych konkursach, akcjach, nawet czasem rejstrujac się na forach wyrażamy zgode na przetwarzanie danych osobowych, tylko często tych informacji nie czytamy. Z każdej bazy danych możesz się wypisać. Wystarczy, ze dowiesz się z jakiej Provident korzysta i wykonasz odpowiedni telefon.
Dziwnograj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 16:49   #9
skazana_na_bluesa
.

nasze dane sa sprzedawane z firmy do firmy. telekomunikacja sprzedala numery roznym firmom, dlatego do mnie dzwonia praktycznie tylko telemarketerzy. poza tym jak jak pracowalam w CC to nawet takie yves rocher sprzedal swoja baze kontaktow
zglos nekanie na policje.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 16:59   #10
isetta_
Zadomowienie

A nie możesz iść do swojego operatora i zablokować ten nr? Myślę, że jest taka opcjia
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 17:40   #11
ulfrinn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
A nie możesz iść do swojego operatora i zablokować ten nr? Myślę, że jest taka opcjia
One i tak dzwonią do mnie (nie wiem czy to ta sama kobieta, czy różne) z różnych numerów.
Nie wiem, może teraz szukają naiwnych, co wezmą kredyt na wypasione swięta, które potem bedą spłacał przez cały rok
Jak się po Świętach nie odczepią, to chyba naprawdę im wyslę oficjalne pismo...
Albo jak kolejny raz zadzwoni i powie "witam tu Provident, zaraz przyjeżdżam" (cos w ten deseń mówi ) to jej powiem żeby przyjechała. Tylko powiem, że mam 12 lat i mam nadzieję, że to nie problem i że mama się nie może dowiedzieć, że biorę jakiś kredyt, bo mnie zabije w sumie moge sobie z nich jaja porobić zamiast od razu na policję

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziwnograj Pokaż wiadomość
Zazwyczaj mają numer z bazy danej do której MUSIAŁAŚ się zapisać. Tak, tak, wyraziłas na to zgodę, chociaż pewnie nieświadomie.
Pracowałam przez pewien czas w telemarketingu i spotkałam się z wieloma (mniej lub bardziej agresywnymi) reakcjami w stylu "ja się nigdzie nie zapisywałam. skąd ma pani mój numer". A prawda jest taka, ze często biorąc udział w róznych konkursach, akcjach, nawet czasem rejstrujac się na forach wyrażamy zgode na przetwarzanie danych osobowych, tylko często tych informacji nie czytamy. Z każdej bazy danych możesz się wypisać. Wystarczy, ze dowiesz się z jakiej Provident korzysta i wykonasz odpowiedni telefon.
Właśnie nie wiem, czy mają z bazy danych, bo wydaje mi się, że nie wiedzą jak się nazywam ani nic ; ) Tak po namysle to tych ludzi, co muszą wydzwaniać i się narzucać, to mi nawet szkoda. Pewnie jeszcze zarabiaj grosze, a się muszą nastresować...

Edytowane przez ulfrinn
Czas edycji: 2012-12-14 o 17:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 18:21   #12
Dziwnograj
Raczkowanie

Cytat:

Właśnie nie wiem, czy mają z bazy danych, bo wydaje mi się, że nie wiedzą jak się nazywam ani nic ; ) Tak po namysle to tych ludzi, co muszą wydzwaniać i się narzucać, to mi nawet szkoda. Pewnie jeszcze zarabiaj grosze, a się muszą nastresować...

Oj, u mnie to była tylko 2 miesięczna praca na wakacje, jeszcze na pół etatu, więc nie było źle, ale współczułam ludziom, którzy pracowali już tak kilka lat i to w pełnym wymiarze godzin. Tyle co ja się nasłuchałam k*rw i innych na siebie to chyba nigdy nie zapomne. W dodatku wiele różnych tekstów w stylu, że rozbijam komuś związek, płaczu, że już nie może wytrzymać tych telefonów i innych smutnych historii. Zawsze wychodziłam zdołowana z tej pracy.
Dziwnograj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 18:35   #13
isetta_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulfrinn Pokaż wiadomość
One i tak dzwonią do mnie (nie wiem czy to ta sama kobieta, czy różne) z różnych numerów.
Nie wiem, może teraz szukają naiwnych, co wezmą kredyt na wypasione swięta, które potem bedą spłacał przez cały rok
Jak się po Świętach nie odczepią, to chyba naprawdę im wyslę oficjalne pismo...
Albo jak kolejny raz zadzwoni i powie "witam tu Provident, zaraz przyjeżdżam" (cos w ten deseń mówi ) to jej powiem żeby przyjechała. Tylko powiem, że mam 12 lat i mam nadzieję, że to nie problem i że mama się nie może dowiedzieć, że biorę jakiś kredyt, bo mnie zabije w sumie moge sobie z nich jaja porobić zamiast od razu na policję

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Bardzo dobry plan
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 18:38   #14
skazana_na_bluesa
.

maja rozne numery, bo pewnie dzwonia z jakiegos "centrum dowodzenia", gdzie siedzi pincet ludzi i mecza innych.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 18:42   #15
ulfrinn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziwnograj Pokaż wiadomość
Oj, u mnie to była tylko 2 miesięczna praca na wakacje, jeszcze na pół etatu, więc nie było źle, ale współczułam ludziom, którzy pracowali już tak kilka lat i to w pełnym wymiarze godzin. Tyle co ja się nasłuchałam k*rw i innych na siebie to chyba nigdy nie zapomne. W dodatku wiele różnych tekstów w stylu, że rozbijam komuś związek, płaczu, że już nie może wytrzymać tych telefonów i innych smutnych historii. Zawsze wychodziłam zdołowana z tej pracy.
Nie dziwię się. Jak wyobrażę sobie, że miałabym dzwonić do obcych ludzi i ich do czegoś namawiać, czego oni nie chcą to chyba bym wrzodów żołądka dostała w takiej pracy. A nie każdy obudzony ze smacznej drzemki przez kolejny telefon od providenta się tylko kulturalnie wydrze, że nie jest zainteresowany Już chyba wolałabym jako sprzątaczka pracować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 19:05   #16
Precious things
Rozeznanie

Powiedz, że masz ustawioną opcję w telefonie, że wszystkie rozmowy masz nagrywane, więc ostrzegasz ją, że jak jeszcze raz zadzwoni to pójdziesz z tymi wszystkimi nagraniami na policję i złożysz doiesienie o nękaniu.

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 19:19   #17
201607050913
Konto usunięte

Nie wiem jak z kredytami, ale na nękanie sieci telefonicznych mam sprawdzony sposób. Jeśli nękają Cię z firmy X nowymi supertaryfami, mówisz, że nie jesteś zainteresowana, na pytanie dlaczego odpowiadasz że pracujesz w firmie Y (konkurencyjna sieć). Dają spokój bo wiedzą, że nic nie wcisną.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 19:29   #18
ulfrinn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z kredytami, ale na nękanie sieci telefonicznych mam sprawdzony sposób. Jeśli nękają Cię z firmy X nowymi supertaryfami, mówisz, że nie jesteś zainteresowana, na pytanie dlaczego odpowiadasz że pracujesz w firmie Y (konkurencyjna sieć). Dają spokój bo wiedzą, że nic nie wcisną.
doobre teraz muszę tylko znaleźć inną firmę wciskająca kredyty.
Mam tylko nadzieję, ze one nie czytają tego wątku

Edytowane przez ulfrinn
Czas edycji: 2012-12-14 o 19:33
Stary 2012-12-14, 21:07   #19
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Odpowiadam jej, że nie jestem zainteresowana ale to do niej nie dociera.
a nie możesz po prostu rozłączać się bez słowa komentarza, od razu po usłyszeniu, że to ta osoba? I w ogóle przez jakiś czas nie odbierać nieznanych numerów?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 22:13   #20
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
O, to dobre. Mnie jeśli już nękają to z jakiś banków ( ale tych ,, normalnych " ) . Nigdy natomiast nie zdarzyło mi się żeby ktoś do mnie dzwonił z sieci telefonicznych.

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości