![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
LUBUSKIE mamuski!!!
Witajcie, tyle tu wątków "miastowych", że sama postanowiłam stworzyć taki ale bardziej rozszerzony. Wątek dla mamuś z lubuskiego, taki stalowo-falubazowy
![]() ![]() Ja mieszkam raczej w środkowej części ziemi lubuskiej - w Słubicach. Mam niespełna 2 letnią córeczkę Ninę, małą szatanicę ![]() Jestem pracującą mamą, lubię swoją pracę. Z Tz jesteśmy już parą od prawie 8 lat, a od sierpnia zeszłego roku małżeństwem. mojego Tż poznałam w necie, na czacie ![]() ![]() Zapraszam was dziewczyny, pokażcie się, wychodzić z norek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: LUBUSKIE mamuski!!!
no to ja sie przylaczam tez jestem mamuska z lubuskiego i jeszcze rok temu mieszkalam w Słubicach teraz mieszkam 30km od slubic
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2011-05-08 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo mieszkałaś w Słubicach? Czy teraz przed Tobą najbardziej męczący okres z synkiem ![]() ![]() ![]() A dlaczego uciekłaś ze Słubic? Gdzie są pozostałe lubuszanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja melduje sie z zielonej gory ale dopiero czekam na dzidziusia
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja zg ,córka lat 11
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() w słubicach mieszkalam od urodzenia ![]() ![]() wyprowadzilismy sie ze słubic bo kupilismy dom i mozna powiedziec ze mieszkamy na trasie zielona góra- słubice
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
paula i kajol witajcie
![]() może coś więcej o sobie?? paula, to Ty już masz pannicę w domu. Niedługo zacznie się umawiać na randki ![]() Kajool gratuluję! A kiedy będzie dzidziuś?? Albo może wiesz już co będzie chłopiec czy dziewczynka?? Imiona wybrane?? Ja jak zaszłam w ciążę, to dla chłopca imię miałam od samego początku, dla dziewczynki nie miałam żadnego pomysłu. Problem był taki, że tż imię dla chłopca, które wybrałam nie podobało się więc zakręciłam go, że jak będzie chłopiec, to ja wybiorę, a dla dziewczynki on. No i wyszło i tak na jego, bo urodziła nam się córka ![]() ![]() a imiona waszych dzieci mają jakąś historię?? anoxa skoro mieszkałaś od urodzenia, to pewnie z widzenia byśmy się kojarzyły, bo to niewielkie miato. Ja też od urodzenia w Słubicch z jedną roczną przerwą na Gorzów. A ile masz lat?? Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2011-05-06 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
u nas odwrotnie dla dziewczynki od razu wybralismy imie Maja a dla chlopca nie moglismy sie dogadac i az poznalismy plec o brzuszku mowilismy 'Maja" ale jak juz dowiedzielismy sie ze bedzie chlopiec to po jakims czasie dogadalismy sie i zostal Hubert choc poczatkowo mezowi sie nie podobalo to imie dopiero po czasie zaproponowal znowu je sam
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imię Maja bardzo mi się podoba i kto wie, czy moja córka by jego nie otrzymała, gdyby nie to, że sama takie noszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hehe puki co moj Hubcio jest grzeczny ale nie znam zadnego innego wiec ciezko mi sie wypowiedziec
![]() no to z Maja sie wstrzelilam ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Teraz imię Maja jest dość popularne. Moja córka chodzi do żłobka i u niej w grupie są aż dwie. Poza nimi znam jeszcze kilka więc może dobrze, że teraz Tobie się urodził Hubert
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej ja wczoraj tak szybko pisalam, bo juz maz mnie poganial. wlasciwie to jestem z Nowej Soli ale obcie mieszkamy i pracujemy w Zielonej Gorze. Tak nam dwa lata stuknely w winnym grodzie. Synek przyjdzie na swiat w lipcu, takze juz niedlugo
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hej,
![]() Ja dzisiaj pospałam sobie na maxa. Wstałam dopiero o 11;00, bo moja mama od rana zabrała Ninę na spacer z psem na łąki. Już nie pamiętam jak to jest tak długo sobie pospać. Kiedyś byłam strasznym śpiochem ale jak nin się urodziła, to mogłam o tym tylko pomarzyć ![]() U was też dzisiaj tak pięknie za oknem? Przydałoby się ogarnąć i wyjść gdzieś ale mam potwornego lenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
my dzisiaj caly dzien na dworze w kolo domku
![]() moj Hubcio z lipca jest a Szymon tez dosc popularne imie
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiąc pierwsza rocznica ślubu ,może nie zapomnę ,jak do tej pory o każdej miesięcznicy zapominaliśmy ![]() kolejnego dziecka nie planuje ,nie chce mi się ,za dużo roboty przy dzieciach a czy się zwróci nie ma pewności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kolejnej dzidzi chyba też nie chcę. Dużo radości ale i pierwsze miesiące są zupełnie wycięte z życiorysu. Leniwa jestem i nie wiem, czy mi się chce. Tylko Tz muszę do tego przekonać, bo on chce jeszcze jedno za kilka lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Cinusiowa, droga a czy ja się mogę z Tobą "zaprzyjaźnić"?
A pozostałym wyjaśniam że to ja wymyśliłam jej imię Maja, a ona tak zepsuła moje wyobrażenie o tej pięknej postaci bajowej. ![]() Ja także pochodzę ze Słubic ale od sześciu lat już tam nie mieszkam. Przez rok mieszkałam w Cybince a teraz w wiosce 30km od Słubic. Jestem mamą dwuletniego synka Filipa, który jest strasznym łobuziakiem
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
To i ja dołącze
![]() Mieszkam w Łagowie od wrzesnia,wczesniej mieszkalismy na Dolnym Slasku. Jestem mamusiaą 3,5letniej Julii i dwutygodniowego Gabrielka ![]() Jestesmy wlasnie na etapie nieprzespanych nocek ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
joasia a gdzie dokladnie mieszkasz? bo ja tez do slubic mam 30km
![]() mazianka w tym lagowie kolo zg czy w lubuskim? nad slicznym jeziorkiem ![]() wiecie co ale sie nasmialam z mojego pierwszego postu spieszylam sie i stad powstala masa literowek ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Obecnie mieszkam bliżej Ośna i Rzepina.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=anoxa;26797862]mazianka w tym lagowie kolo zg czy w lubuskim? nad slicznym jeziorkiem
![]() QUOTE] W tym nad jeziorkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
hoho, ruch się na wątku robi
![]() anoxa, joasia mieszka w drugim kierunku od Słubic niż Ty ![]() Mojego drania zaczyna rozkładać jakieś choróbsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
hehe wygrałam dzisiaj na naszym portalu miejskim podwójne zaproszenie do kina na jutrzejszy seans
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Witam! Ja jestem lubuszanką "ze wschodu" a konkretnie z granicy lubuskie - wielkopolskie. Mam synka Filipa i córkę Julię. Męża też mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
cinusiowa mam nadzieje ze Nina sie wykuruje i obejdzie sie bez wizyty u lekarza
![]() ![]() ![]() my z mezem tez przez neta sie poznalismy ![]() Agacia witaj ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
agacia witaj
![]() mazianka gratuluje nowego maluszka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z listą fajny pomysł. To proponuję żeby zrobić listę tak jak na wątkach mamusiowych np. cinusiowa (imię i wiek) - imię i wiek dziecka - miejscowość Ewentualnie skoro to taki wątek lubuski, to można wpisać jeszcze miejscowość albo jakąś okolicę, żebyśmy wiedziały kto z którego zakątka ![]() Jak ktoś chce być umieszczony na liście, to proszę o takie dane na PW, stworzę listę i będę ją uaktualniać ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2011-05-09 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Witam i ja.
Wprawdzie obecnie przebywam w UK ale moje serce jest w południowej części województwa- w Żaganiu. Mam prawie 8 miesięczną córkę- Jagodę. Jak dla mnie posiadanie dziecka to taka wielka radość, że wiem, że będę chciała następne dziecko za jakieś 2-3 lata ![]() Ze swoim mężem znamy się od 8 lat a małżeństwem jesteśmy od 4. No i też poznaliśmy się w necie, przez GG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
moj mlody jak byl malutki budzil sie raz w nocy na mleczko pozniej byl czas ze przesypial cale noce z czasem znow zaczal sie wiercic w nocy na mleczko ale czasem mamy kiepskie nocki za sprawa zebow potrafi sie pol nocy rzucac a ja wstaje rano padnieta gorzej niz zanim sie polozylam
![]() a moze to powinien byc watek malzenstw poznanych przez neta? ![]()
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Julia do 2lat co noc sie budzila z wrzskiem( nie wiem czemu ![]() no i mialam spokoj,a teraz sila rzeczy mam Gabcia i wstawac musze,ale nie tak zle, Cinusiowa tak samo mam jak go o 23 nakarmie,to potem ok 2-3 sie budzi a potem ok 6 rano ,wiec nie tak strasznie,ale od 20-23 mamy kolki i teraz cos od rana do ok 9 tez ma jazdy,wiec jakos musze pzreczekac. oby po 3 mies bylo lepiej. Za to jestem zakochana w Nim do bólu i normalnie bym Go zjadła ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.