laptop netbook 12 cali w cenie około tysiąca zł - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 11:49   #1
Hultaj
BAN stały

laptop netbook 12 cali w cenie około tysiąca zł

Co byście poleciły/ili ?
Z tego co z grubsza się zorientowałam całkiem sensownym wyborem wydawałby się Acer Aspire One 722

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-14 o 11:50
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 12:10   #2
Sumi
Zadomowienie

Dot.: laptop netbook 12 cali w cenie około tysiąca zł

Ten aspire 722 jest bardzo fajny, widzę go codziennie w pracy Wyświetlacze 1366x768 są super i dużo na nich widać. Jest dość lekki i ma wygodną klawiaturę, daje radę 7h na baterii. W teście chipa też dobrze wyszedł.
Stary 2012-07-15, 13:49   #3
Hultaj
BAN stały

te kółka (ta kropla) na klapie jest malowana czy to jest trójwymiarowe, do wymacania?

Dziękuję bardzo za odpowiedź, przyznam, że liczyłam na więcej porad.
Szukam czegoś małego, mobilnego, ale zarazem nie za małego, żeby użytkowanie było wygodne. Z netbookami problem jest taki, że nie są zbyt wydajne.
Ten Acer w tym przedziale cenowym chyba prezentuje się jako jedna z najlepszych alternatyw. Cena jest nie bez znaczenia, nie lubię 'za bardzo' błyszczących matryc, myślę, że za jakiś czas wrócą na rynek matowe, te błyszczące to jakieś wg mnie nieporozumienie. Zastanawiałam się jeszcze nad jakimś asusem w okolicach 6,7 stów (musiałaby jeszcze dość cena napędu, kolejna stówa), ale mam obawy, czy nie przycinałby mi się net np. ;-)
Stary 2012-07-15, 14:31   #4
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
te kółka (ta kropla) na klapie jest malowana czy to jest trójwymiarowe, do wymacania?
Nie znam się zupełnie na tym, odniosę się do pogrubionego: to jest do wymacania ;-)

Ja posiadam acera aspire one 522 i również mogę polecić, jednak jest on nieco mniejszy. Mając niewielką wadę wzroku bez okularów nie czuję się komfortowo korzystając z niego.

Zdaje mi się, że ze względu na rozmiar 722 byłby wygodniejszy (posiada go mój brat, czasem korzystam, stąd pozwoliłam sobie się wypowiedzieć).

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 13:44   #5
cocobee
BAN stały

przez długi czas korzystałam z netbooka smasunga N 10 calowego. najczęściej mobilnie, a w domu przypinałam do monitora 24 cale. Bardzo fajna opcja, bo przerzucałam sobie wszystko na wielki i śmigało, niestety jednak odrobinę za mały jest przy większej ilości otwartych zakładek i aplikacji. zachorowałam na 11" Sony jak go zobaczyłam w salonie. Piękny, tylko chyba trzeba poczekać na gwiazdkę...tak powiedział tż
cocobee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 14:10   #6
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Acer Aspire One 722
Mam i polecam
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 21:31   #7
ta_iwona
Rozeznanie

Hultaj, i na jaki netbook się zdecydowałaś?

Sama zastanawiam się nad tym acerem, ale szczerze mówiąc nie podoba mi się obudowa...(wiem, wiem, to nie najważniejsze ) Myślałam jeszcze nad asusem 1225b albo nową wersją tego acera, 725. Ale są już droższe.
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 21:42   #8
201705250955
Konto usunięte

Ja mam 10,1 cala - Asus Eee PC 1001 px i jestem bardzo zadowolona. W warunkach wyjazdowych to moje kochane dziecko do oglądania filmów, pracy w Excelu i Wordzie, przeglądania netu. Dla takich celów polecam.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 21:57   #9
ta_iwona
Rozeznanie

Dziękuję Tylko, że chciałabym min. 11,6 cali, bo te 10 wydają mi się trochę za małe

A jak sądzicie - lepiej kupić z systemem czy bez?
Stary 2012-08-26, 22:02   #10
Hultaj
BAN stały

Nie zdecydowałam się na razie.
Mam sporo wątpliwości, bo chciałabym kupić netbuka;-) za cenę około tysiąca, ale z założeniem, żeby mógł mi posłużyć kilka lat, a martwi mnie nieco kwestia wydajności tych sprzętów jako takich (wydajności systemowej).
Na pewno nie chciałabym poniżej 11 cali (11-12). Wkurza mnie też trochę to, że matryca jest błyszcząca. Asusa bym nie chciała, chwilę się zastanawiałam nad msi ale ogólnie chyba ten acer wypada najlepiej.
Teraz ogólnie się zastanawiam, czy nie lepszym wyborem byłby jakiś używany 12calowy dell z serii np. d430. Koszt ok. 600 zł na serwisie aukcyjnym, ale gdyby dokupić lepszą/nową baterię to dochodzi koszt ok 150 zł, napęd też koło 100 i zrobiloby się jakieś 850, więc też nic szczególnego za chyba 3 czy może nawet 4letni sprzęt co do którego nie ma pewności jak długo by posłużył i czy jego wydajność rzeczywiście byłaby lepsza niż w przypadku procesora c60 (te acery są w x-com za cenę 1049 i 1089 zł i jest rabat przy płatności gotówką, a przynajmniej gwarancja 2 lata).

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:05
Stary 2012-08-26, 22:08   #11
ta_iwona
Rozeznanie

Ja na używane się nie zdecyduję, bo się na tym nie znam i wolę mieć jednak gwarancję. Chyba też się na tego acera zdecyduję, ale nie wiem, jak z tym systemem. Opłaca się płacić kilkaset zł więcej za windowsa?

A mogę zapytać,czemu nie chciałabyś asusa?
Stary 2012-08-26, 22:17   #12
Hultaj
BAN stały

Nie chcę, aby moja opinia była krzywdząca i nie chcę wypowiadać się o poszczególnych modelach, bo jest ich naprawdę wiele, ale wg mnie są słabe wydajnościowo.
Chętnie kupiłabym używkę w dobrym stanie, ale w przypadku tego aspire raczej za nie więcej niż 7,5-8 set, wg mnie używany sprzęt z 2 ręki nie powinien przekraczać 3/4 ceny nowego (i to jeszcze przy calkiem niezłej gwarancji). ;-)
Stary 2012-08-27, 18:29   #13
201705250955
Konto usunięte

Mój Asus chodził 2 lata bez formatowania. Mam wersję z XP i pod tym względem szukałam. Teraz po formatowaniu jest jak nówka Ostatnio spadł mi biedak na szczęście na baterię, więc musiałam zainwestować 140 zł w nową. Bez wifi trzyma ok. 5-6 godzin, serfując w necie muszę ładować co ok. 3 godziny.

W ramach informacji (to info od przystojnego pana, który ostatnio mi wcisnął laptopa - pozdrowienia ), te małe kompy pokroju 10-12 cali mają parametry porównywalne z tańszymi laptopami. Procesor Atom + mało ramu to jednak idealnie się sprawdza do takiej typowej pracy w podróży, filmy nie 'klatkują'.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości