|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kobiety a występ Polski na EURO 2012
Witam, zastanawiała mnie jedna sprawa. Jak wiadomo nasza reprezentacja nie popisała się na EURO, zajęła ostatnie miejsce w najsłabszej grupie. Zauważyłem jednak, że jest pewien podział. Faceci stwierdzili, że reprezentacja i trener skopali sprawę, ten wynik jest kompromitacją i w bardziej ostry sposób nazwali naszą grę. A kobiety? Jakoś tak łagodnie, mówiły, że są dumne i krzyczały "dziękujemy?". Czy się mylę, czy jednak coś w tym jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety a występ Polski na EURO 2012
Cytat:
Ja, kobieta, twierdziłam, że nasza reprezentacja i trener dali ciała i dadzą jeszcze bardziej już PRZED Euro. Nie rozumiem rodzielania kibiców według płci.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja uważam ze dali tyle na ile ich było stać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o jakich kobietach piszesz, ale ani ja ani żadna z moich znajomych nie reagowała w sposób opisany przez Ciebie. Duma, podziękowania? z czego i za co ja się pytam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Była dyskusja na fejsie. Kolega powiedział coś w stylu, że dziwi się za kibice im dziękowali (jak odpadliśmy) i była dyskusja po meczu. Faceci jeździli po nich (padło nawet słowo "pedały") a dziewczyny? "Nic się nie stało"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
To chyba nie do końca zależy od płci tylko od tego czy dana osoba interesuje się piłką nożną czy nie i czy sama jest w tym dobra.
Faceci mogą ostrzej krytykować kierując się myślą, że oni sami by lepiej grali/lepiej zarządzaliby kadrą ![]() Ja np. wiem że bym lepiej nie zagrała ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Trochę generalizujesz, choć fakt, to raczej kobiety są bardziej łagodne w swoich osądach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wiadomo, zdarza się, że faceci nie przebierają w słowach, a kobiety, te o których tu piszesz, być może nie chciały rzucać mięsem na lewo i prawo i podrzuciły znaną wszystkim pomeczową przyśpiewkę ''nic się nie stało'', która wcale nie świadczy o dumie czy podziękowaniach ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W każdym razie ja tak załozyłam i wcale się nie wkurzyłam, jak odpadlismy. Ale dziękować nie ma za co i dumy też nie ma z czego odczuwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Uuu... Co za straszna obraza, padło słowo "pedały"...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
kobiety reagowały równie temperamentnie (co prawda ja na przeciwników podczas meczów ale co tam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- nie przeginaj... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Biała Dama
|
Po pierwsze to czego się spodziewać kiedy nie dostaliśmy się nigdy na Euro z kwalifikacji. Teraz zrobiliśmy imprezę u siebie to i zagraliśmy, ale skąd od razu mielibyśmy wziąć formę potrzebną na ten turniej? Nie było się czego spodziewać, można było mieć nadzieję że nasza reprezentacja coś osiągnie fartem. Jak na nasze możliwości to ciała za bardzo nie daliśmy. Mecz z Rosją obejrzałam dwa razy i nie mogłam się oderwać, niewiele tu do zarzucenia. Ale ten trzeci z Czechami, śzczególnie druga połowa to jakbym oglądała mecze z Mundialu w Korei, dokładnie ta sama bezradność. To ciągle wyłazi. Nie mamy po prostu drużyny i trenera żeby zagrać na tym poziomie, wiadomo to nie od dziś więc po co po Euro specjalnie po nich jechać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze że ktoś to napisał...
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorze rozumiem, że znasz osobiście każdą kobietę, że takie głupoty piszesz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Może nawet będziemy się teraz załapywać regularnie na Euro tak jak na MŚ ale zanim zaczniemy coś konkretnego ugrywać i nie fartem tylko umiejętnościami i zgraniem jeszcze trochę czasu upłynie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.