Pomocy 6 rocznica - jak ją uczcić! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 21:17   #1
nelijah
Raczkowanie

Pomocy 6 rocznica - jak ją uczcić!

Dziewczyny potrzebuję pomocy! Za 2 miesiące mam z moim chłopakiem 6-rocznicę, chciałabym uczcić to w jakiś wyjątkowy sposób, tylko brakuje mi inspiracji. Macie może jakieś pomysły? Domyślam się, że w tym wyjątkowym dniu "on" poprosi mnie o rękę i nie wiem sama jak to zorganizować, żeby było dobrze. Będziemy mieli sobotę i niedzielę na świętowanie. Z góry dziękuję za pomoc! Liczę na waszą oryginalność i pomysłowość.
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:28   #2
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy 6 rocznica - jak ją uczcić!

zaraz zaraz, wiesz ze chłopak Ci się oświadczy i chcesz to sama zorganizować?

daj chłopakowi się wykazać
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:33   #3
nelijah
Raczkowanie

domyślam się, że może to zrobić właśnie tego dnia, ale nie mam pewności dlatego wolałabym mieć jakąś niespodziankę przygotowaną taki plan B
Stary 2012-11-05, 21:35   #4
zuzanna90
Raczkowanie

A skąd przeczucie, że akurat się oświadczy wtedy? ;> Coś wspominał, rozmawialiście?
Jeśli tak ma wyglądać ten dzień to raczej on zadba o całokształt
Stary 2012-11-05, 21:39   #5
paula78
Zakorzenienie

Jak dla mnie trochę dziwne jest proszenie o pomoc w organizacji swoich wlasnych zaręczyn obcych ludzi. Moze chlopaka zapytaj czy ma na cos ochotę ? a może zapytaj czy wogóle pamieta o tym.
Nie wierzysz w niego, ze przygotowujesz plan B ?

p.s skoro masz problemz 6 rocznica to co będzie z 10-15-20 ?
jesli oczywiscie on się oswiadczy

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:41   #6
Tygri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzanna90 Pokaż wiadomość
A skąd przeczucie, że akurat się oświadczy wtedy? ;> Coś wspominał, rozmawialiście?
Jeśli tak ma wyglądać ten dzień to raczej on zadba o całokształt
Właśne, właśnie, też jestem ciekawa
Ale jeśli się wtedy oświadczy to zapewne zadba o wszystko idealnie
Tygri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:45   #7
Kasiuncia23
BAN stały

GG do Kasiuncia23

Dziewczyna PODEJRZEWA, że w ten dzień może jej się oświadczyć, ale pewna nie jest. Wiele dziewczyn do końca nie wie, kiedy ma nastąpić "ten" dzień, co całym sercem popieram. Pyta więc, co można robić w swoją tak już poważną rocznicę, gdyby się jednak - czego Ci Autorko nie życzę - nieco rozczarowała w kwestii oświadczyn.

Ja proponuje wyjazd na weekend.
Możesz sprawdzić, czy facet coś zaplanował w prosty sposób: Najzwyczajniej w świecie zapytaj co myśli o wyjeździe gdzieś z okazji rocznicy. Może odpowie, że on ma już inny pomysł
Kasiuncia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:47   #8
nelijah
Raczkowanie

Chodzi o to, że będziemy mieli dla siebie dwa wolne dni i chodzi mi o zorganizowanie jednego z tych dni, może wyraziłam się mało precyzyjnie Macie jakiś ciekawy pomysł? Nie proszę nikogo o zorganizowanie zaręczyn

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiuncia23 Pokaż wiadomość
Dziewczyna PODEJRZEWA, że w ten dzień może jej się oświadczyć, ale pewna nie jest. Wiele dziewczyn do końca nie wie, kiedy ma nastąpić "ten" dzień, co całym sercem popieram. Pyta więc, co można robić w swoją tak już poważną rocznicę, gdyby się jednak - czego Ci Autorko nie życzę - nieco rozczarowała w kwestii oświadczyn.

Możesz sprawdzić, czy facet coś zaplanował w prosty sposób: Najzwyczajniej w świecie zapytaj co myśli o wyjeździe gdzieś z okazji rocznicy. Może odpowie, że on ma już inny pomysł
Dziękuję za pomoc. Genialne
Stary 2012-11-05, 21:48   #9
sylvi_86
Zakorzenienie

na grouponie są takie weekendy romantyczne, może coś z tego wybierzesz?
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:49   #10
nelijah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
na grouponie są takie weekendy romantyczne, może coś z tego wybierzesz?
wezmę to pod uwagę, może znajdę coś ciekawego
DZIĘKUJĘ!
Stary 2012-11-05, 23:29   #11
delfix10
Zakorzenienie

no ale po co planujesz?skoro on chce ci się oświadczyć to na pewno to zaplanował a ty mu tylko plany popsujesz.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 23:59   #12
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
no ale po co planujesz?skoro on chce ci się oświadczyć to na pewno to zaplanował a ty mu tylko plany popsujesz.
Dziewczyna tylko podejrzewa. Nie wie nic na 100%. Poza tym gtakie zaręczyny mogą się bardzo fajnie wpasowac w taki wyjazd. Nie widzę przeciwwskazań żebyś coś takiego zaproponowała swojemu facetowi. Najlepiej jakieś SPA, albo mały hotelik w Kazimierzu. Powodzenia!
Stary 2012-11-06, 00:18   #13
Pola1974
BAN stały

A może powtórzenie Waszej pierwszej randki. Być może już nie ma tej kawiarni czy dyskoteki w której szaleliście do białego rana, ale warto udać się w to samo miejsce, pośmiać się, powspominać.
Miłym pomysłem jest też gra we wzajemne spełnianie swoich życzeń, czy wypisywanie kilkunastu najwspanialszych cech Twojego chłopaka, a Jego Twoich .
Pola1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 10:10   #14
zuzanna90
Raczkowanie

Wyjazd jak najbardziej

teraz wizażanki będą czekać 2 miesiące, aby się dowiedzieć "oświadczył się?" trzymam kciuki, żeby rocznica się udała
Stary 2012-11-06, 14:02   #15
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiuncia23 Pokaż wiadomość
U nas była podobna sytuacja. Naszą piątą rocznice spędziliśmy spokojnie w domu, przygotował obiad - było bardzo miło. Nie chciałam pozostać dłużna.
Niedługo po rocznicy zbliżała się rocznica naszego pierwszego wyjazdu weekendowego w góry - także piąta. Świetnie się zgrało, bo 5 lat wcześniej w tym terminie, także było to w piątek-sobotę-niedzielę.
Zrobiłam to co 5 lat temu: "no to co robimy w weekend? może w góry?"
Nie zapomnę nigdy jego miny
Spakowaliśmy się i ani się nie obejrzeliśmy a byliśmy już na miejscu.
Minęła sobota - był wieczór, wyszedł do sklepu po coś na kolacje (5 lat temu było identycznie ).
Wrócił, rozpakował zakupy, ja byłam w łazience, szykowałam się na nocne wyjście.
Jak wyszłam w pokoju przy kominku czekał na mnie z bukietem róż i się oświadczył.
Zamurowało mnie, bo tego się nie spodziewałam

Więc fajnie jest coś samemu zaplanować, bo u nas np. wyszło tak, że moja niespodzianka okazała się świetnym tłem do niespodzianki męża.
Złośliwi powiedzą że poszedł na łatwiznę, ale wszystko idealnie się zgrało, pasowało do siebie i nie mogliśmy sobie inaczej tego wymarzyć.
O tyle był to szok, bo myślałam, że to ja go zaskoczę, a tu proszę
Stary 2012-11-06, 14:27   #16
Capresse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ziaja89 Pokaż wiadomość
U nas była podobna sytuacja. Naszą piątą rocznice spędziliśmy spokojnie w domu, przygotował obiad - było bardzo miło. Nie chciałam pozostać dłużna.
Niedługo po rocznicy zbliżała się rocznica naszego pierwszego wyjazdu weekendowego w góry - także piąta. Świetnie się zgrało, bo 5 lat wcześniej w tym terminie, także było to w piątek-sobotę-niedzielę.
Zrobiłam to co 5 lat temu: "no to co robimy w weekend? może w góry?"
Nie zapomnę nigdy jego miny
Spakowaliśmy się i ani się nie obejrzeliśmy a byliśmy już na miejscu.
Minęła sobota - był wieczór, wyszedł do sklepu po coś na kolacje (5 lat temu było identycznie ).
Wrócił, rozpakował zakupy, ja byłam w łazience, szykowałam się na nocne wyjście.
Jak wyszłam w pokoju przy kominku czekał na mnie z bukietem róż i się oświadczył.
Zamurowało mnie, bo tego się nie spodziewałam

Więc fajnie jest coś samemu zaplanować, bo u nas np. wyszło tak, że moja niespodzianka okazała się świetnym tłem do niespodzianki męża.
Złośliwi powiedzą że poszedł na łatwiznę, ale wszystko idealnie się zgrało, pasowało do siebie i nie mogliśmy sobie inaczej tego wymarzyć.
O tyle był to szok, bo myślałam, że to ja go zaskoczę, a tu proszę
niech mi się ktoś oświadczy!

Może przypomnij sobie co robiliście tego dnia w którym zaczynaliście Wasz związek?

My mamy z TŻ taką książkę i w rocznice losujemy miejsce do którego pojedziemy w wakacje. Taki rytuał Skoro lubicie szalone wyjazdy może też kup TŻ taki atlas pięknych miejsc? Polecam też tajski masaż dla dwojga/ striptiz lub jakiś taniec (ja zawsze się upijam przed i wtedy wychodzi mi idealnie) z uwzględnieniem bielizny specjalnie kupionej na Waszą rocznicę/ naukę tańca z instruktorem na komputerze/ degustacje win/ fondue czekoladowe .. Opcji jest wiele. Zachowuj się tak jakbyś nie czuła, że on ma Ci się oświadczyć, ale mniej w zanadrzu jakieś fajne atrakcje z których można zrezygnować
Capresse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 14:38   #17
Ineczka33
Wtajemniczenie

A nie możecie zorganizować czegoś wspólnie? Przecież to wasza wspólna rocznica, dlaczego Ty masz ją organizować? To nie jego urodziny. Ty też masz święto
Stary 2012-11-06, 14:48   #18
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Capresse Pokaż wiadomość
niech mi się ktoś oświadczy!

Może przypomnij sobie co robiliście tego dnia w którym zaczynaliście Wasz związek?

My mamy z TŻ taką książkę i w rocznice losujemy miejsce do którego pojedziemy w wakacje. Taki rytuał Skoro lubicie szalone wyjazdy może też kup TŻ taki atlas pięknych miejsc?
To też jest świetna sprawa! jak się poznaliśmy to z racji tego, że TŻ nie znał miasta, wylądowaliśmy w jakieś "mordowni"
piwiarnia z czerwoną tapetą przesiąknięta zapachem hot-dogów... Masakra! zdarza się jednak czasem, że jak nie mamy pomysłu na rocznice, odtwarzamy właśnie ten dzień mimo, że teraz mimowolnie bym tam nie poszła, idziemy sobie powspominać początki.

Bardzo ciekawe z tą książką to jakaś konkretna jest, czy co wam wpadnie w ręce bierzecie?
Stary 2012-11-06, 14:52   #19
Capresse
Raczkowanie

Cytat:

Bardzo ciekawe z tą książką to jakaś konkretna jest, czy co wam wpadnie w ręce bierzecie?
Konkretna - "500 cudów świata". Są opisane państwa/miasta warte zobaczenia, alfabetycznie kontynentami. Losujemy oboje - na wypadek gdyby ktoś wylosował Niemcy W następne wakacje Portugalia
Stary 2012-11-06, 14:58   #20
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Konkretna - "500 cudów świata". Są opisane państwa/miasta warte zobaczenia, alfabetycznie kontynentami. Losujemy oboje - na wypadek gdyby ktoś wylosował Niemcy W następne wakacje Portugalia
no to wiem co poproszę pod choinkę
co rok odwieczny dylemat... gdzie jedziemy? i co dwa lata zostajemy w domu
Stary 2012-11-06, 15:02   #21
Capresse
Raczkowanie

Cytat:
no to wiem co poproszę pod choinkę
co rok odwieczny dylemat... gdzie jedziemy? i co dwa lata zostajemy w domu
Zwłaszcza, że rocznicę mamy we wrześniu to po jednych wakacjach losujemy gdzie jedziemy na następne. Jest cel - jest motywacja I rok na poszukanie tanich lotów/dojazdów/noclegów i odłożeniu kaski.
Stary 2012-11-06, 15:07   #22
Ziaja89
Raczkowanie

Cytat:
Zwłaszcza, że rocznicę mamy we wrześniu to po jednych wakacjach losujemy gdzie jedziemy na następne. Jest cel - jest motywacja I rok na poszukanie tanich lotów/dojazdów/noclegów i odłożeniu kaski.
Otóż to! Mnie pomysł bardzo się podoba
Nie trzeba siedzieć i myśleć, bo jak za dużo się człowiek zastanawia można przekombinować
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości