|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Banał - zakochałam się w koledze z pracy
Sama nie wierzę, że tu piszę..
Ale do rzeczy - mam prawie 30 lat, więc powinnam być w miarę rozsądna, a zakochałam się w koledze z pracy. Do tego on jest 5 lat młodszy i jest moim podwładnym... Do tej pory miał dziewczynę, więc starałam się tłumić to wszystko w sobie, ale ostatnio (nie od niego, w sumie przez przypadek) dowiedziałam się, że już nie są razem. Nie mam pojęcia co z tym robić - wiem, że on mnie bardzo lubi (bardzo dużo rozmawiamy, mamy podobne poczucie humoru etc), ale jednocześnie wiem też, że kompletnie nie jestem w jego typie - on lubi szczupłe laski - ja do takich niestety nie należę. Nie mam pojęcia co z tym robić - dalej próbować tłumić, odkochać się? Jak? A może jednak jest jakaś szansa, by spojrzał na mnie inaczej?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Banał - zakochałam się w koledze z pracy
jedyną radą jest to, żebyś sobie odpuściła. Nie widać przyszłości tej znajomości, i lepiej zostać w relacji koleżanka-kolega. Szczególnie, że mówisz, że nie jesteś w jego typie i sama wiesz, że nic z tego.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Poczekaj i postaraj sie wyczuć czy może mieć wobec Ciebie jakieś zamiary. Jeśli uważasz, że tak możesz mu bardzo delikatnie dać do zrozumienia, że on również miałby u Ciebie szanse. Zresztą jeśli jesteście na stopie przyjacielskiej zawsze możesz rzucić na pocieszenie tekstem typu: daj spokój, taki facet jak Ty nie będzie długo sam. Nie wiem... taka moja propozycja. Ja pewnie bym się do tego posunęła
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Szczupłe kobiety są chyba "typem" 99% facetów, czy się mylę? A mimo wszystko waga nie świadczy o szybkości znalezienia sobie faceta i jakości związku. Ktoś może mówić, że lubi szczupłe blondynki a spotykać się z pulchną brunetką.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tylko on nie wie, że ja wiem, że się rozstali. Mówię - dowiedziałam się przypadkiem od osoby trzeciej...
Najgorsze, że siedzimy w jednym pokoju, praktycznie całkiem obok siebie. Przecież nie będę z takiego powodu rezygnować z dobrej pracy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a ja wcale nie myślałam o szczupłości, skoro autorka sama podkreśliła to, i tu wcale nie musi chodzić o wagę tylko.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Pewnie że mnie. Spróbuj nie robić sobie nadziei, nie nakręcać się. Jeśli ciągnęłoby go do Ciebie to pewnie się zorientujesz. Jeżeli nie - są inni faceci.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jeśli jego do Ciebie ciągnie to kiedyś coś samo wyjdzie. Ty nie powinnaś nic robic. Postawiłabyś swojego podwładnego w bardzo niekomfortowej sytuacji, w wyniku której zapewne ktoś musiałby z firmy odejśc. Nie wprowadzaj syfu. Traktuj go jak kolegę. Może Ci minie jak sobie nową dziewczynę znajdzie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jest taka niepisana zasada, że związki i romanse w pracy nie wychodzą na dobre. Oczywiście są od niej wyjątki, ale więcej słyszałam (np. od bardzo dobrej kumpeli, która też wpakowała się w taką sytuację) o tym, że zazwyczaj pracownicze miłości kończą się klęską. To tylko zakochanie, przecież masz 30 lat i zapewne doświadczenie w tych kwestiach, więc poczekaj aż przejdzie, absolutnie się nie ujawniaj i nie rób pierwszego kroku (Może on go zrobi? Jednak nie nastawiaj się na to, a na odkochanie, bo co będzie jak już Wasze uczucia miną? Będziesz w stanie siedzieć obok niego po rozstaniu i patrzeć, co robi? Ktoś odejdzie z pracy? Zwolnisz go? Sama odejdziesz? A inni pracownicy - jak będą na to patrzeć? Plotki? Śmiechy? Nie będziesz go faworyzować skoro jest na niższym stanowisku?).
Mam nadzieję, że włączy Ci się czerwona lampka z napisem "ERROR" i uda się odkochać. Powodzenia! ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dlatego mówię żeby zaczekała na sygnał z jego strony i jeśli taki by był to delikatnie dała mu do zrozumienia, że miałby u niej szanse. W dużych firmach takie związki to standard. Młodzi ludzie zajmują kierownicze stanowiska, poznają innych i często rodzi się z tego sympatia a później uczucie. Oczywiście wiąże się to ze zmianą działu lub zmianą firmy ale czy udany związek nie jest tego wart?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.