|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to garb? Odstające kręgi szyjne
Jakiś rok temu od razu poniżej karku zauważyłam coś w tylu małego garbu. Czytałam wiele o garbie tłuszczowym- może jest tam odrobinę tłuszczu ale to nie do końca to. Mianowicie odstają mi trzy kręgi. Taki jakby mały uskok. Nie boli ani nic tylko nie mogę nosić spiętych włosów i jednocześnie mieć jakiejś bluzki odsłaniającej to paskudztwo. Czy może któraś z Was miała coś takiego? Jak się tego pozbyć? Nigdzie w internecie nie znalazłam informacji na ten temat a wiadomo jak to u lekarzy wygląda, każdy zbywa, olewa itd..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to garb? Odstające kręgi szyjne
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
To może być kręgozmyk, ale musiałabyś wkleić zdjęcie. U lekarza byłaś?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Byłam u rodzinnego w innej sprawie a gdy o to zapytałam to tylko zajrzała i powiedziała że żadnych zmian nie widzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja mam coś takiego, ale u mnie na tych wystających kręgach odkłada się tkanka tłuszczowa. Ja sama siebie podejrzewam o bawoli kark.
Mam to od okresu dojrzewania gdzieś, przynajmniej wtedy to zauważyłam, kiedyś rehabilitantka mi powiedziała, że trzeba to rozmasowywać, bo inaczej będzie się coraz więcej tkanki odkładać i będzie się to powiekszać... A! i nie jest to zależne od mojej tuszy, jak byłam szczupła to to miałam i teraz też mam ![]() Edit: czytam o tym kręgozmyku i cholercia, trochę się zgadza, szczególnie te epizody bólowe... Miewam je przynajmniej 2 razy w roku, jeden z nich jest właśnie trwa od jakiegoś miesiąca... Może to jednak to... Edytowane przez pempek Czas edycji: 2012-11-05 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Od lat na ulicy jest coraz więcej zgarbionych ludzi z krzywym kręgosłupem. ![]() http://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/...5,artykul.html Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2012-11-05 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja mam nieco odstające kręgi szyjne-co garbem nie jest, ale mam pourazową niestabilność kręgosłupa. Kręgi są nieco przesunięte, a że jestem dość szczupła, to wszystkie kostki na wierzchu
![]() Idź do ortopedy. Niech zleci Ci badania, prześwietlenie kręgosłupa. Może nawet rezonans albo tomograf. Niestabilność to poważna choroba-jeśli ten "garb" zrozumiałam w właściwy sposób, podobny do mojego przypadku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o leżenie/siedzenie przed komputerem to niestety muszę się zgodzić. Przed komputerem spędzam masę czasu.. Na karku czuję normalnie kręgi wszystko równiutko a jak kończy się kark to jeden kręg jest mocno wysunięty, drugi na tym samym poziomie a trzeci już niżej - dalej wszystkie lecą tak jak powinny.
Muszę się wypytać znajomych o jakiegoś dobrego ortopedę i się wybiorę. Chociaż strasznie się boję lekarzy, rodzinnego przeżyję ale jak mam iść do innego to panikuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.