Pomóżcie czy to pomoże!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 19:30   #1
sylwka03
Przyczajenie

Pomóżcie czy to pomoże!!!

Witam.
Od tygodnia sie odchudzam.Ważę 75 kg. 15 kg zostało mi po ciąży. Otóż robię ćwiczenia 80x brzuszki, 80x2 nożyce pionowe i poziome, 80x2 unoszenie jednej nogi,potem zmiana druga na leząco, 80x na leżąco dwie nogi złączone i wyprostowuje je, na koniec 40 min rowerek,czy to pomoże?
sylwka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 10:05   #2
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Pomóżcie czy to pomoże!!!

Cytat:
Napisane przez sylwka03 Pokaż wiadomość
Witam.
Od tygodnia sie odchudzam.Ważę 75 kg. 15 kg zostało mi po ciąży. Otóż robię ćwiczenia 80x brzuszki, 80x2 nożyce pionowe i poziome, 80x2 unoszenie jednej nogi,potem zmiana druga na leząco, 80x na leżąco dwie nogi złączone i wyprostowuje je, na koniec 40 min rowerek,czy to pomoże?
Pomoże Ci jedynie zepsuć kręgosłup.
Zacznij robić treningi całego ciała. Jeśli nie masz sprzętu możesz spróbować ćwiczyć z Zuzaną, Jillian Michaels czy Tamilee Web (początkowo zamiast hantelek można wykorzystać butelki z wodą).
Jednak podstawę sukcesu każdego treningu stanowi dieta i bez niej efekty będą marne.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 11:13   #3
helencia01
Raczkowanie

moze zapisz sie na fitness, albo biegaj kazdego dnia, stosuj jakas diete bogata w warzywa

powodzenia
musisz byc cierpliwa, ja schudlam 15kg w ciagu roku,powoli ale bez efektów jojo, jeszcze 6 kg pragne schudnac
helencia01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 11:33   #4
sylwka03
Przyczajenie

Ok dziewczyny,zmieniam taktyke od dzis cwiczenia z Jillian i 40 minut rowerek no i oczywiscie dieta. Ostatni posiłek przd 18 np.platki owsiane maja duzo błonnika. Mam nadziej ze to pomoze.
sylwka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 13:58   #5
Dziwnograj
Raczkowanie

Zdrowa dieta i aeroby są najlepsze na chudnięcie. Pewnie, ćwiczenia siłowe też są warzne, pięknie rzeźbią sylwetkę, ale od nich raczej 15 kg nie zrzucisz.
Bieganie i pływanie dają świetnie efekty. Wszystkie aerobiki też bardzo pomagają bo zazwyczaj zajęcia składają się z ćwiczeń ruchowych i siłowych.
Dziwnograj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 14:33   #6
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Dziwnograj Pokaż wiadomość
Zdrowa dieta i aeroby są najlepsze na chudnięcie. Pewnie, ćwiczenia siłowe też są warzne, pięknie rzeźbią sylwetkę, ale od nich raczej 15 kg nie zrzucisz.
Bieganie i pływanie dają świetnie efekty. Wszystkie aerobiki też bardzo pomagają bo zazwyczaj zajęcia składają się z ćwiczeń ruchowych i siłowych.
Niejednokrotnie dzięki ćwiczeniom siłowym chudnie się więcej a na pewno lepiej jakościowo niż od aerobów.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 16:48   #7
czarna_zmora
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwka03 Pokaż wiadomość
Ostatni posiłek przd 18 np.platki owsiane maja duzo błonnika. Mam nadziej ze to pomoze.
To jest mit, że nie powinno się jeść po 18. Jesz tak, by ostatni posiłek był 2-3 godziny przed spaniem i najlepiej białkowy, a nie węglowodany z płatków. Płatki owsiane są fajne, ale np na śniadanie- jako placki wymieszane z jajkiem i do tego jakieś owoce, jogurt naturalny.
Dodatakowo jeśli "z dnia na dzień" będziesz jeść o wiele więcej błonnika to twój żołądek może nie funkcjonować prawidłowo, szczególnie jak nie będziesz piła więcej wody.
czarna_zmora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 18:55   #8
megalija
Raczkowanie

dużo błonnika + mało wody = zatwardzenie
megalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 21:09   #9
gosiak087
Przyczajenie

Hej Dziewczyny.
Wczoraj bloga na temat ćwiczeń i diet. Mam zamiar podjąć sportowe wyzwanie i zacząć ćwiczyć regularnie, bo niestety ciągle mi przybywa kg na wadze. Do tej pory szybko kończył mi się zapał z powodu braku motywacji. Mam nadzieję, że blog będzie dodatkowym bodźcem, aby ruszyć tyłek z kanapy i mam nadzieję, że będziecie ćwiczyć ze mną i wspólnie będziemy podglądać i komentować nasze efekty.
Będę ćwiczyć z Tiffany Rothe i Ewą Chodakowską. Jestem również otwarta na Wasze pomysły.
Zapraszam na bloga
http://fitandcharm.blogspot.com Wspólnie podejmijmy wyzwanie
gosiak087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości