![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak się poznali wasi rodzice? :D
Witam, ostatnio wpadł mi do głowy pomysł, by założyć tu taki wątek. Zatem jak się poznali wasi rodzice?
![]() Z moimi było tak: moja mama, mając chyba około dwudziestu lat, miała przyjaciółkę, która poznała chłopaka. Przyjaciółka nie chciała za bardzo sama z nim wychodzić, więc zaczęła brać ze sobą moją mamę. Chłopak przyjaciółki uznał, że to dziwne, taki trójkąt, więc zaczął brać ze sobą kolegę. Kolegą okazał się mój tata, który siedzi teraz na kanapie obok i który spodobał się mojej mamie z wzajemnością. Koniec! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się poznali wasi rodzice? :D
Ja nigdy nie dowiem się, jak moi rodzice się poznali. Pytałam wiele razy, ale nigdy nie dostałam odpowiedzi. Do dziś dnia przeklinają ten dzień, ze się poznali, więc nie wspominają tego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W pracy. Zresztą ojciec zrzucił jej przypadkowo coś ciężkiego na stopę
![]() Potem, jak opowiadała, czasami siedział i ją bez krępacji obserwował przy pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EDUkator
|
Mój dziadek był stolarzem i wracając z budowy (troszkę zawiany
![]() I nikt nie wie co mu do głowy strzeliło, ale postanowił ich wziąć do domu i wynająć im pokój. A wśród nich był mój tata ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Kompletnie mnie to nie obchodzi i w związku z tym nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Na imprezie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Na obozie harcerskim. Mój tata, żeby zaimponować mamie, pewnego dnia usmażył na kuchni polowej naleśniki dla całego obozu
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Na mojej mamy studniówce. Ojciec miał przepustkę w wojsku i jakimś cudem wpuścili ich z kolegami na studniówkę (chyba był tam niedobór facetów). Niestety kilka miesięcy później mieli już wpadkę - mnie i takie były radosne czasy, że chcieli czy nie chcieli - ślub musiał być.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na spacerze z psami w parku, o ile wiem.
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
W szkole, dokładnie w liceum
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Na imieninach u koleżanki mamy, która jest jednocześnie daleką kuzynką taty. Tak głosi wersja oficjalna, ale dziadziuś mi kiedyś sypnął w zaufaniu, że sprawa zawierała elementy szeroko zakrojonego swatania
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Fajny temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
W szpitalu. Mama byla pielegniarka na oddziale na ktory trafil tata po wypadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice poznali się w liceum przez mojej mamy przyjaciółkę, która jest kuzynką mojego taty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Podobno przez brata ciotecznego mojej mamy, ale z tego co wiem, to wtedy nie była zainteresowana. Potem, spotykali się na mieście, gdy moja mama odprowadzała swojego brata do przedszkola, mój tata zaczepiał ją. No i w końcu się umówili. Wtedy moja mama już miała dziecko, moją siostrę, moi rodzice pobrali się gdzieś po roku znajomości.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-11-01 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Moi rodzice poznali się w tramwaju, którym moja mama zawsze wracała z pracy. Nie chciała rozmawiać z moim tatą, wolała czytać gazetę, ale on cały czas ją zagadywał
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ale super wątek. Prawdziwe "how i met your mother"
![]() Moi poznali się na wspólnym podwórku jako dzieci. W czasach nastoletnich zaczęli ze sobą "chodzić" i tak już zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Na weselu mojej ciotki, która jest siostrą mojego ojca, a wtedy była przyjaciółką mojej mamy.
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A mogę nie o rodzicach? Starszy kolega z pracy mi opowiedział fajną historię... Pracował na nocnej zmianie, ze starymi pracownikami, a był mały, chudy i bardzo nieśmiały. Jak do pomieszczenia weszła jakaś dziewczyna, to się pod biurko majstra chował. I koledzy zrobili mu psikus: kiedy poszli całą grupą na stołówkę (kiedyś w nocy też wydawano posiłki regeneracyjne), a w kuchni była młoda pomocnica kucharki, to złapali kolegę-chudzielca za nogi i wrzucili do kuchni przez okienko, gdzie się wydaje obiady! O mało nie zanurkował do kotła z zupą... Upadł u stóp dziewczyny i... wkrótce stanęli na ślubnym kobiercu
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę, że to moi odzice się spotkali, pobrali i jeszcze byli bardzo szczęśliwym małżeństwem to cud. Moja mama urodziła się Palermo, jako dziecko dwójki skrajnie nowoczesnych rodziców, z bardzo starej, tradycyjnej rodziny. Kiedy skończyła trzydzieści lat, zwięła roczny urlop, żeby popodróżować do Europy. Zamiast wybrać Francję czy Portugalię, uznała, że rok 1981 jest idealny, żeby pojechać do Polski. Tam poznała mojego ojca, o siedem lat od siebie młodszego studenta. Mama nie znała wtedy ani słowa po polsku, a mój tata pewnie umiał powiedzieć "spaghetti", ale niewiele więcej ( ale mówili po angielsku oboje). Teoretycznie ten związek nie miał żadnych szans, a jednak zakochali się sobie, pobrali, mieli dwójkę dzieci i do śmierci byli ze sobą szczęśliwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Byli sąsiadami, mieszkali na jednej klatce w bloku. Pewnego dnia tata przyszedł do mamy pożyczyć kasetę Lady Pank, po 2 latach byli małżeństwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Moi poznali się na zabawie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Moi poznali się w pociągu - tata był maszynistą, mama jechała pociągiem, to chyba było w okolicach Sylwestra i kiedy tata przechodził obok miejsca, gdzie mama siedziała, mama życzyła mu szczęśliwego Nowego Roku
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
w pracy.
Mama pracowała w sekretariacie, a Tata był pracownikiem, który przychodził tam po wypłatę ![]()
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Oczywiście na imprezie.
Moja mama była domatorką i przez lata nie wychodziła nigdzie. W sumie nie miała nawet takiego "chłopaka z prawdziwego zdarzenia". Moja babcia i jej koleżanki wiecznie ją namawiały, żeby wyszła z domu i kogoś poznała. Pewnego wieczoru umówiła się z koleżanką, że (jakimś cudem) mama dołączy do niej na imprezie. Oczywiście w ostatniej chwili chciała zrezygnować i zostać domu. Babcia wtedy siłą kazała jej się ubrać i wypchnęła ją z domu, pod pretekstem, że nie może zawieść koleżanki-dawniej nie można było powiadomić kogoś przez telefon, że się nie przyjdzie. I tak oto na tej "przymuszonej" imprezie mama poznała tatę. Gdyby nie babcia i jej "przymus bezpośredni" mama pewnie do dziś była by starą panną ![]() Mama wróciła do domu z uśmiechem takim, że jakby nie uszy, to pewnie by jej szczęka wypadła ![]() Chciałabym żeby kiedyś mój związek wyglądał tak jak ich. Edytowane przez Kasiuncia23 Czas edycji: 2012-11-01 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice poznali się "na dyskotece w remizie"
![]() ![]() 2 lata później wzięli ślub, bo trafiło im się dziecko czyli ja. Są razem do tej pory.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Za x lat, na założonym wątku będą przeważały historie..." Moi rodzice poznali sie w internecie..."
![]() Żeby nie offtopować ;p Kuzyn mojej mamy przyjechał do niej na święta z kolegom, którym był mój tata, i tak oto sie poznali. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Na imprezie
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Na wycieczce, na którą obydwoje pojechali przez przypadek (ojciec chyba za chorą siostrę, a mama to nie pamiętam)
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Moi to mieli wersje express.
Moja Mama znała siostrę mojego Taty. Tzn. Oni mieszkali w Krakowie, Mama w Warszawie, a siostrę poznała w Niemczech. Jak miała 19 lat to siostra Taty miała jechać na wesele do Warszawy z Mężem i Bratem. Namawiali wszyscy Mamę, która nigdzie nie chciała wychodzić, żeby poszła na to wesele z nimi. Mama nie chciała...ale tak Babcia drążyła, żeby się "wyrwała" ze poszła. I tam się poznali. Drugi raz był 3 dni później - Tata wrócił do Warszawy bo Ciocia zapomniała butów od Mamy z domu (takie czasy, nie wysyłało się kuriera ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.