![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
prezent na wesele
A więc mój chłopak dostał zaproszenie z osobą towarzyszącą na październik... Nie jesteśmy jeszcze pełnoletni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: prezent na wesele
Inni też mogą pomyśleć "o sprzęcie agd czy coś..." i dostaną 5 mikserów. Podpytajcie, co by się im przydało, bo może się okazać, że zamiast przysłowiowego miksera woleliby np. zestaw pięknej pościeli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
Aha, np to jak ma takie mało praktyczne podejście (i chce być oczywiście miła) to może być drobne AGD lub ładny zestaw pościeli albo ręczników- tego nigdy za wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
mOLDerator
|
Tak, ja bym normalnie podpisała, ale w kolejności brat Adam z Ewą... Szczerze powiem, że zrobiłabym to właśnie tak, intuicyjnie, ale czy jest to zgodne z savoir vivrem to nie wiem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wg mnie sprzęty agd jako prezenty to już przeszłość,znam wiele par,które były rozczarowane tym,że na weselu dostały po 3 miksery, 2 roboty kuchenne i 4 żelazka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
o rany, tylko nie agd!
to jest mój koszmar ślubny;p mam nadzieję, że od nikogo nie dostanę ![]() ![]() kolega, fan i pasjonat gier razem zresztą z obecną żoną, od swojego brata 13letniego dostał grę planszową (klasyk ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Może jakieś dobre wino ? : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Wybij sobie AGD z głowy
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jakiś czas temu miałam swój ślub i dostałam 4 żelazka, 2 tostery, frytkownicę - rozdałam to na innych imprezach rodzinnych, ale odradzam kupowanie takich rzeczy - jeżeli nie wiesz co kupić po prostu daj pieniądze - takie na jakie Ciebie stać, a jeśli musi to być prezent to zapytaj państwa młodych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie zaryzykowała z pościelą, bo każdy może mieć inne wymiary kołder i co później z czymś niepasującym zrobić? Kasa jest zdecydowanie najbezpieczenijsza, ale z małym agd można ryzykować - z tym, że zamiast żelazka, czy czajnika dałabym np. parowar, sokowirówkę, czy coś, czego raczej ludzie nie kupują sami, bo uznają za towar nie pierwszej potrzeby, ale gdy już dostają to się cieszą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Może jakieś dobre wino?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
z racji na wasz wiek może postawicie na coś śmiesznego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pieniądze najlepsze. A wina mogą nie lubić więc po vo ryzykować
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Komplet ładnej pościeli, ręczniki - to jest coś , co zawsze się im przyda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Może skoro powiedziała, że nic specajlnego nie chce, to warto kupić jakąś pamiątkową drobnostkę ? Jakiś album z ich zdjęciami albo taką szklaną statuetkę, np. też z ich zdjęciem. Skoro nie zarabiacie sami, coś takiego was dużo nie powinno wynieść.
Ja ostatnio się natknęłam na coś takiego
Laurrr Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2014-10-25 o 22:16 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja mogę poradzić, bo byłam w bardzo podobnej sytuacji. Siostra mojego TŻ brała ślub i ja też szłam jako osoba towarzysząca. Co prawda my byliśmy już pełnoletni, ale studiujący.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Pomysł na ślubny prezent
Internet ugina się niemal od nadmiaru gotowych propozycji na ślubne podarki dla pary młodej. Rudy i ja tak dobrze bawiliśmy się przy robieniu ostatniego prezentu, że postanowiliśmy z nich nie korzystać i na ślub naszych znajomych stawić się z własnoręcznie przygotowanym "Zestawem dla początkujących małżeństw".
Tak się składało, że przyszli nowożeńcy wynajmowali od jakiegoś czasu mieszkanie w pełni wyposażone, więc w swych dobrach doczesnych nie zgromadzili nawet kubków. A tu szykowała się wyprowadzka do zupełnie pustego własnego M. Możliwości na prezent było więc nieskończenie wiele - potrzebowali właściwie wszystkiego. Kupiliśmy gładkie ręczniki i wyhaftowaliśmy na nich personalizacje (hafty wykonywane na zamówienie można zlecić w sklepach z maszynami, niektórych pasmanteriach, u krawców, na allegro, itd.). Do koszyka włożyliśmy też wino, na które nakleiliśmy własne etykiety. Butelka miała być pamiątkowa, więc umieściliśmy na niej spreparowane ślubne zdjęcie. Miała też pełnić rolę oryginalnej kartki z życzeniami, dlatego z tyłu wydrukowaliśmy życzenia dla pary młodej. Kupiliśmy też gładkie kubki i samodzielnie je pomalowaliśmy. Jeśli ktoś decyduje się na prosty wzór, tak jak my, nie ma potrzeby angażowania talentu własnego ani innych. Wystarczą farby do porcelany, pędzelek, piekarnik i trochę dobrych chęci. Nawet antytalent Rudy potrafi namalować chłopków z kresek^^. Do zestawu dołożyliśmy też białą ramkę ze ślubnym zdjęciem w stylu lat 70. Tutaj przyda się trochę zdolności fotoszopowych. Stare ślubne zdjęcia można wyszukać w Googlach bez problemu, jednak żeby sprawnie wkleić w nie twarze "naszej pary młodej" trzeba to po prostu umieć... albo umieć uśmiechnąć się do kogoś kto umie. Warto się pomęczyć - zdjęcie wzbudziło dużo pozytywnych emocji wśród wszystkich gości, zarówno młodych, jak i starych (starszym pokoleniom podobało się nawet bardziej, bo przecież niemal każdy z nich ma takie zdjęcie ze swojego ślubu ;-) Wszystkie prezenty zapakowane do wiklinowego koszyka owinęliśmy w celofan i przewiązaliśmy pasującą kolorystycznie czerwoną kokardą. Do pakunku przypięliśmy optymistyczną autorską metkę^^. Nieskromnie uważam, że wyszło lepiej niż ze sklepu! PS. Zapomniałam o kopercie!! Wiadomo, że to najważniejsza część prezentu ;-) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysł na ślubny prezent
Świetny prezent! Uwielbiam takie od serca <3
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ekstra!
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pomysłowe. Co prawda za talerzyk się nie zwróci (
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jakoś przegapiłam ten gruby hajs
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się, zwłaszcza szardone
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
super
![]()
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
rewelacja, taki od serca prezent i widać, że z jajem
i bardzo oryginalny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Kupiłam swoim bardzo bliskim przyjaciołom wyjazd na weekend nad morze-na weekend majowy i do tego dokupiłam ramke na zdjęcia i wstawiłam nasze zdjęcie-ja z mężem i oni. Teraz chciałabym to jakoś ładnie zapakowac, nie chcę zwykłego papieru czy torebeczki. Podobają mi sie pudełka: http://www.rajapack.pl/opakowania-oz...PDT234594.html ale nie moge ich nigdzie dostać a ze strony 10 sztuk mi nie potrzebne. Gdzie mam kupic takie pudełka?A może macie lepsza propozycję??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.