Wypalenie w zwiazku. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 12:24   #1
ybex828
Przyczajenie

Wypalenie w zwiazku.

Witajcie, wlasnie przegladnelam bardzo duzo watkow na tym forum i stwierdzilam ze jest tutaj bardzo duzo fajnych ludzi ktorzy mie na pewno choc troche pomoga.
Przepraszam za brak polskich znakow ale nie umiem pisac z polska klawiatura.
Otoz mam 30 lat, jestem z moim 2 lata starszym TZ 6 lat, mieszkamy w Niemczech, on jest „tutejszy“ a ja przyjechalam tu dla niego. Ogolnie zylo nam sie dobrze, wiadomo praca, stresy i takie rozne, duzo razem przeslismy,ale bylo ok. niestety.... On w tej chwili pracuje jako kierowca autobusu, zadko bywa w domu a jak juz jest to zmeczony. Od dluzszego czasu nasze zycie odbywa sie na kanapie, okolo 1h dziennie. Poogladamy razem TV i on idzie spac bo zmeczony, a ja zostaje sama, z TV lub komputerem. I siedze tak sama jak palec.albo ja siedze przy swim kompie on przy swoim. Ostatnio juz prawie ze soba nie rozmawiamy, bo nie mamy o czym.Tylko zdawkowe jak minal dzien ,albo on o swojej pracy i o tym co mam zrobic na obiad. Jakos 6 lat nie zauwazylam ze my w sumie nie mamy zadnych wspolnych zainteresowan. Ja kocham muzyke, rock i metal – on techno, ja kocham czytac-on ksiazki w zyciu nie mial w rekach, ja kocham ambitne kino ale normalnym romansidlem nie pogardze – jego interesuja tylko filmy sensacyjne, ja kocham sport i czesto trenuje – on wychodowal sobie juz mega brzuchol bo sie nie rusza. Jedyne co nas laczylo to ze oboje uwielbiamy wedrowac i poznawac nowe miejsca, niestety on to robi w tej chwili zawodowo, nie ma ochoty prywatnie. Mam tu pare kolezanek, czasam sie z nimi spotykam, ale wtedy slysze tylko marudzenie ze mnie nie ma jak on w domu jest. Ja bym chiala wychodzic na jakies kncerty czy inne, on woli siedziec w domu i grzac miejsce na kanapie. Ja bym chciala sie hajtnac i miec dziecko, on nie. Sexu u nas w sumie od 3 lat brak, bo on nie ma sily, a jak juz cos raz na rok sie zdarzy to jest mechaniczne jakies takie, raczej zaspokojenie niz milosc.Przytulic przytuli ale musze sie dopominac , buziaka na dobranoc tez moge zapomniec. Jest naprawde bardzo dobrym facetem, nie kloci sie, nie pije, nie szlaja sie, jak poprosze to pomaga w domu,czasami gdzies zabierze,ale zadko, czasami jakies drobne preznty robi. Niestety nie wie czego kobieta potrzebuje, nie stara sie, wychodzi z zalozenia ze skoro tu jestem to sobie nie pojde. Kocha mnie, wiem to , ale ja nie wiem co ja do niego czuje. Czy to juz tylko przyzwyczajenie czy jeszcze milosc? Probowalam z nim o tym gadac, ale on ie umie rozmawaic, popatrzy na mnie powie AHA i milczy i mysli ze problem sie sam rozwiaze. A ja juz nie wiem co mam zrobic, walczyc, probowac czy poprostu isc sama dalej? Boje sie ze sobie nie poradze, ze zostane sama, ze nikt mnie nie pokocha,a z drugiej strony nie wiem czy ma sens jeszcze w ten zwiazek inwestowac? A co jesli sie nic nie zmieni? Poradzcie mi cos prosze.
ybex828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:02   #2
Clemence
Zakorzenienie

Dot.: Wypalenie w zwiazku.

Powiem Ci tyle- jak chcesz to ratować to zabierz go do lekarza .Pójdzcie razem do psychologa.. Jezeli Ci zalezy. Ja bym tak zrobila,zaluje,ze wczesniej sie na to nie zdecydowalam z facetem i niestety u mnie sie rozsypał związek.
Ale Ty- spróbuj.
Tam poznasz troche czyjes myslenie a on pozna Twoje i moze sie poukłada jeszcze wszystko..

ps: ale zaibnteresowania rzeczywiscie macie inne i tutaj tylko i wylacznie zainteresowanie wzajemne i próbowanie zrobic czegoś dla siebie.Musicie połaczyc swoje oczekiwania,bo póki co.. on ma inne a Ty inne

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:15   #3
zoyap
Raczkowanie

Nie wiem dlaczego ty jeszcze jesteś z tym facetem, przecież nic was nie łączy!
Nie spędzacie ze sobą czasu, nie rozmawiacie, od 3 lat(!) nie uprawiacie seksu
Według mnie jesteś z nim tylko z przyzwyczajenia i boisz się podjać decyzję, żeby ruszyć naprzód.
zoyap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:35   #4
new woman in town
Zakorzenienie

Przywiązanie zostanie choćby tylko na noszach.

I tyle jeśli chodzi o twój związek. Według mnie wy mieszkacie razem, jak brat z siostrą a nie facet z kobietą. I to nawet nie o ten nieszczęsny seks chodzi. Wy nawet nie żyjecie razem a jedynie egzystujecie.

Niektórzy wolą taką nicość od prawdziwego życia, prawdziwych uczuć i prawdziwych emocji. Ale Tobie wyraźnie to zaczęło przeszkadzać.

Co cię w takim razie przy nim trzyma? Utrzymuje cie?
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 16:43   #5
ybex828
Przyczajenie

@ Clemence - nie ma szans, probowalam ale on twierdzi ze z nim wszystko w pozadku jest i do lekarzy chodzic nie musi....

@ zoyap - masz racje ja sie boje, i to jak cholera

@new woman in town - co mnie przy nim trzyma? ja go kochalam i jakos to tolerowalam dla dobra wyzszego...ale w koncu przejzalam na oczy. Ja mam prace, lepiej platna jak jego, niestety jestem tu sama jak palec, prawie zadnych znajomych, przyjaciol zero...nie ma gdzie isc, a wynajem nowego mieszkania - 3000€ na dzien dobry, niestety chwilowo nie mam takiej gotowki....
Stary 2012-11-05, 18:34   #6
Blobby
Raczkowanie

Jak dla mnie,to zdecydowanie jest wypalenie,zmęczenie tym związkiem.Dużo to 6 lat i nie wiem czy coś się zmieni,raczej wątpie.On na nic nie ma ochoty,jest zmęczony,nie tylko pracą człowiek żyje,a gdzie reszta o której wspominałaś? Spacery,zainteresowanie,c okolwiek-tego nie ma.
Owszem,możesz zaproponować mu specjalistę,ale nie sądzę by się zgodził,przyszło u was takie zobojętnienie,wręcz wymarcie jakichkolwiek kontaktów.Zawsze jest szansa na lepsze życie i świeże powietrze.
Blobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 19:21   #7
Evitte
Raczkowanie

To, że jest dobry nie sprawi, że będziesz nagle z nim szczęśliwa... Porozmawiaj z nim szczerze, a jak to nic nie da dobrze się zastanów, lepiej, że nie macie ślubu i dzieci...
Evitte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 20:59   #8
kalincia
BAN stały

Nic między wami nie ma oprócz przyzwyczajenia i - ewentualnie - przyjaźni. Wiele ludzi przeżywa tak całe życie. Ale ty się zastanów, czy tak chcesz?
I wiesz? Pierwszy facet, który zobaczy w tobie atrakcyjną, piękną, interesującą kobietę - zawroci ci w głowie. Sama przyznaj, że gdyby teraz się taki zjawił i się o ciebie starał, widziałabyś zainteresowanie i pożądanie w jego wzroku, to...nie wiesz, co by się stało.,.
Po co ci "brat" zamiast ukochanego? Wystarcza ci to? Jesteś szczęśliwa, czy tylko nie jesteś nieszczęśliwa?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:13   #9
ybex828
Przyczajenie

- kalincia, chyba masz racje ze od razu zawrocil by mi taki w glowie, bo mam w tej chwili bardzo duza potrzebe milosci....

wlasnie odbylismy dluga rozmowe,a raczej monolog z mojej strony.powiedzial tyle, ze mam racje, ze sie uzbieralo bardzo duzo spraw...i ze on nie wie czy chce i czy mmoze sie zmienic.....powiedzial ze przemysli to i mi powie.....zobaczymy.....

I dziekuje wam dziewczyny za wasze zdanie na ten temat, dalyscie mi nadzieje i sile
Stary 2012-11-05, 21:31   #10
laaafe
Raczkowanie

nawet nie powiedzialas czy go kochasz?
kiedyś trwalam w wypalonym związku jedynie pare miesięcy (jedynie, bo u Ciebie trwa to już pare lat) ciągle ludzilam sie,że ta nuda i kanapa minie, wiele obietnic bez pokrycia i próśb o wiele kolejnych szans. w ciągu tygodnia zebralam swoje życie do kupy i zerwalam z tym czlowiekiem. i wiesz co? to chyba była jedna z lepszych decyzji w moim zyciu.
myślę, że nie bylabys szczęśliwa w małżeństwie z takim facetem, który sie o Ciebie nie stara a jego zycie to praca i sen
Stary 2012-11-06, 07:59   #11
ybex828
Przyczajenie

Nie wiem dlaczego ale moje wpisy sie tu nie wyswietlaja....no ale sprobuj raz jeszcze...

po pierwsze dziekuje wszystkim za odpowiedzi, potrzebowalam takiego spojrzenia z boku na sytuacjie. Bardzo mi to pomoglo.

-Clemence - nie ma szans zeby on do lekarza poszedl, on nie jest chory nie pojdzie a sila go nie zaciagne bo to uparte jest....

- new woman in town - nie, nie utrzymuje mnie, mam prace i calkiem niezle zarabiam, problem w tym ze wszystko mamy wspolne, mieszkanie,auta,koty....a na wyprowadzke potrzebuje od tak 3000€ na to bym chociaz klucze do nowego lukum dostala......auta tez potrzebuje by do pracy dojechac....a kasy niestety nie mam

-Kalincia - tu masz racje, pierwszy lepszy zawrocil by mi w glowie...bo mam ogromna potrzebe milosci i czulosci w tej chwili.....

- laaafe - bo ja nie wiem co do niego czuje, cos napewno ale nie wiem jak to zdefiniowac...

Wczoraj przeprowadzilam kolejny monolog, nawet troche gadal ze mna....i stwierdzil ze mam racje w wielu rzeczach, ale on nie wie czy chce i czy moze sie zmienic....dzisiaj ma mi odpowiedziec....zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 19:54   #12
laaafe
Raczkowanie

czekam na rezultat wieczornych rozmów
Stary 2012-11-06, 20:27   #13
mary_poppins
sissy that walk

W 3. roku związku często następuje kryzys. Mam wrażenie, że u Was tak było, tylko po prostu zamiast się rozstać lub się ratować postanowiliście wspólnie kisić się w tym wynajmowanym mieszkaniu i żyć nie ze sobą, tylko obok siebie. I wiesz, życzę Wam jak najlepiej, ale widzę tu jeden w zasadzie najważniejszy problem, który został przemilczany - Ty chcesz mieć dzieci, on ich nie chce. Pomijając wszystkie inne problemy, które również są ogromną przeszkodą ale nad tym myślisz aktualnie i odbyła się rozmowa, uważam że tego typu różnice są nie do pogodzenia. Myślę, że będzie tak, że w Tobie za kilka lat rozbudzi się już taki instynkt, że albo odejdziesz, albo przez całe życie będziesz rozmyślać o tym "co by było gdyby".

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2012-11-06 o 20:28
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 21:01   #14
ybex828
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
W 3. roku związku często następuje kryzys. Mam wrażenie, że u Was tak było, tylko po prostu zamiast się rozstać lub się ratować postanowiliście wspólnie kisić się w tym wynajmowanym mieszkaniu i żyć nie ze sobą, tylko obok siebie. I wiesz, życzę Wam jak najlepiej, ale widzę tu jeden w zasadzie najważniejszy problem, który został przemilczany - Ty chcesz mieć dzieci, on ich nie chce. Pomijając wszystkie inne problemy, które również są ogromną przeszkodą ale nad tym myślisz aktualnie i odbyła się rozmowa, uważam że tego typu różnice są nie do pogodzenia. Myślę, że będzie tak, że w Tobie za kilka lat rozbudzi się już taki instynkt, że albo odejdziesz, albo przez całe życie będziesz rozmyślać o tym "co by było gdyby".
Mary ja w sumie nie chcialam miec dzieci dlugi czas, ale jak wiadomo zegar tyka instynkty sie budza....i mi sie wlasnie jakis czas temu przzestawilo.......

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez laaafe Pokaż wiadomość
czekam na rezultat wieczornych rozmów
Ja tez czekalam, i co...jak zawsze uciekl i poszeedl spac....ehhhh
Stary 2012-11-06, 21:06   #15
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez ybex828 Pokaż wiadomość
Mary ja w sumie nie chcialam miec dzieci dlugi czas, ale jak wiadomo zegar tyka instynkty sie budza....i mi sie wlasnie jakis czas temu przzestawilo.......
Dlatego to jest kolejna bardzo ważna kwestia, którą musisz przemyśleć.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości