|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przeklinająca znajoma
Cześć, powiedzicie czy na moim miejscu zwrócilybyście uwagę dziewczynie, która ciągle przeklina, co drugie jej słowo to k..rwa, ja pie.ole i inne bardzo wulgarne, mowi je zawsze gdy coś opowiada, w normalnej zwykłej rozmowie, dla mnie to trochę drażniące, a nikomu to nie przeszkadza...Jest to dziewczyna, która bardzo często przybywa ze mną i jeszcze jedną koleżanką z uczelni, jesteśmy w tej samej grupie i ona ciągle z nami siedzi, jak narazie to tylko mi to przeszkadza nikt sie nie odezwie żeby wkońcu się opanowała. Jak dla mnie to mega prostackie, wiem każdy jest jaki jest, ale to dla niej takie normalne dla innych też..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przeklinająca znajoma
Cytat:
Ja bym powiedziała jej niby w zwykłej rozmowie jak będzie temat przeklinania 'ale ty chyba dużo przeklinasz co? ' zobaczysz co powie, jak powie, że nie może się powstrzymać to powiedz że możesz jej zwracać uwagę jak tylko przy tobie przeklnie. Jak powie 'no i co z tego, mi to nie przeszkadza' to nie pozostaje nic innego jak unikanie rozmów z nią. Ja miałam taką sytuację, że w pracy też dużo osób przeklinało, przez to i ja zaczęłam chociaż wcześniej nigdy tego nie robiłam, odeszłam z pracy, moi znajomi nie przeklinają więc i ja przestałam
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mnie rownież zdarzy sie od czasu do czasu przeklnąć, ale on robi to non stop...zawsze na koncu musi dodac 'kur.wa' a rozmowe często zaczyna od 'ej ku...'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Po prostu zareaguj, cos w stylu: "matko, ale ty przeklinasz" czy "rany, musisz az tak ciagle przeklinac? uszy puchna!".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Może jesteś jednak trochę przewrażliwiona? U mnie w pracy (a pracuję w biurze!) też dużo osób przeklina i nie czepiam się o to. Takie czasy, że teraz sporo osób przeklina. Jeśli nikomu innemu to nie przeszkadza, to tylko Ty wyjdziesz na jakąś upierdliwą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;37436217]Po prostu zareaguj, cos w stylu: "matko, ale ty przeklinasz" czy "rany, musisz az tak ciagle przeklinac? uszy puchna!".[/QUOTE]
Dobry pomysł! Czasem osoba, która przeklina przestaje to w ogóle zauważać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Wiesz, zalezy kto jak przeklina. Mam znajome przeklinajace i przeklinajace. W szczegolnosci mam jedna, ktora uzywa podobnych przeklenstw jak i tamte, ale robi to w tak wulgarny i prymitywny sposob, ze wrecz mnie ciarki przechodza po plecach jak jej slucham, nie wspominajac, ze mi nie raz w towarzystwie bylo zwyczajnie wstyd i jej musialam uwage zwracac. Dziewczyne rozumiem. Dlaczego ma sie obracac wsrod chamstwa i wysluchiwac epitetow na ch i k? To nic przyjemnego i swiadczy o buractwie. Jakis poziom trzeba trzymac.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2012-11-05 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
wszystko zalezy czy ja lubisz i na ile wazne sa dla Ciebie dobre relacje z ta osoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jedyne co przychodzi mi na myśl:
http://www.youtube.com/watch?v=E9JoOh9fBR0 ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Myślę, że dobrze byłoby zacząć temat, ale na osobności. Jeśli ona podejdzie do tego "a co Ty pier****sz", to faktycznie nie ma sensu strzępić języka, a jeśli faktycznie miałaby cokolwiek wziąć sobie do serca, to lepiej zwracać uwagę na osobności - żeby nie miała do Ciebie żalu, że ją krytykujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.