Miłość przez internet - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 23:31   #1
MalaMi001
Raczkowanie

Miłość przez internet

Chciałabym się Wam zapytać czy wierzycie że można spotkać na portalach randkowych inteligentnych,wartościow ych ludzi ( a może nawet przystojnych)?

Moja koleżanka miała kiedyś takie konto ale niestety zgłaszali się nieciekawi faceci, zakompleksieni

Wiem że należy podchodzić do tego z pewną rezerwą, rozwagę !
Jestem sama i tak sobie pomyślałam czy nie założyć konta. Nie chodzi mi aby na siłę znaleźć miłość, ale spotkać się, wyjść , pogadać . Jak nie miłość to może przyjaciel, znajomy.
Boję się jednak bo trzeba podać swoje dane osobiste,zdjęcie, a to czasami ryzyko.
troszkę obawiam się co by pomyśleli,powiedzieli znajomi jakby znaleźli mój profil na takim portalu :/

Troszkę przerażają mnie opłaty za użytkowanie, bo są to niestety nie małe kwoty czasami

A jakie Wy portale polecacie?
MalaMi001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 23:39   #2
Irmina9891
Raczkowanie

Dot.: Miłość przez internet

Ja w to w ogóle nie wierzę. Ani w przyjaźń, ani tym bardziej w miłość przez internet. Po pierwsze tak jak mówisz, mnóstwo tam zakompleksionych ludzi, którzy w realu nie mają życia, a jeszcze więcej psychopatów.
Osobiście nie mam nigdzie w necie konta z prywatnymi danymi do których dostęp mają nieznajomi.

Ale mojego chłopaka siostra w ten sposób (konkretnie na sympatii) poznała swojego obecnego męża i jest przeszczęśliwa.

Pozdrawiam
Irmina9891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 23:44   #3
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaMi001 Pokaż wiadomość
Chciałabym się Wam zapytać czy wierzycie że można spotkać na portalach randkowych inteligentnych,wartościow ych ludzi ( a może nawet przystojnych)?

Moja koleżanka miała kiedyś takie konto ale niestety zgłaszali się nieciekawi faceci, zakompleksieni
Czy kompleksy wykluczają inteligencję i bycie wartościowym człowiekiem?
Cytat:
Wiem że należy podchodzić do tego z pewną rezerwą, rozwagę !
Jestem sama i tak sobie pomyślałam czy nie założyć konta. Nie chodzi mi aby na siłę znaleźć miłość, ale spotkać się, wyjść , pogadać . Jak nie miłość to może przyjaciel, znajomy.
Jak do wszystkiego.
Cytat:
Boję się jednak bo trzeba podać swoje dane osobiste,zdjęcie, a to czasami ryzyko.
Skoro się boisz to nie zakładaj.
Cytat:
troszkę obawiam się co by pomyśleli,powiedzieli znajomi jakby znaleźli mój profil na takim portalu :/
Najważniejsze jest co ludzie powiedzą.
Cytat:
Troszkę przerażają mnie opłaty za użytkowanie, bo są to niestety nie małe kwoty czasami
To nie zakładaj konta jak szkoda Ci pieniędzy.
Cytat:
A jakie Wy portale polecacie?
Życie.com

Z portalami randkowymi różnie bywa. Znam osoby które zbudowały związek dzięki takim stronom, ale dużo ludzi szuka tylko seksu bez zobowiązań. Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie czy warto zakładać konto. Zawsze można spróbować i się przekonać.
ston3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 23:48   #4
karolcze
Raczkowanie

ja tez nie mam na takim portalu konta. Ale nie uwazam tego za cos dziwnego .. Znam pare par ktore sie w ten sposob poznaly . To jakis sposób na poznawanie nowych ludzi , troch ryzykowny , bo nigdy do konca nie poznasz osobe z ktora siedzi po drugiej stronie monitora..

powodzenia ci zycze ;d
Stary 2010-12-05, 00:11   #5
skimos
Zakorzenienie

ja tylko dopowiem od siebie że w każdym wypadku warto jak najszybciej zweryfikować znajomość w realu.
Mówi to osoba w drugim długim związku z osobą poznaną przez internet, aczkolwiek nie na żadnych portalach randkowych.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 00:14   #6
Diversification
Rozeznanie

Osobiście mam bardzo negatywny stosunek do portali randkowych i tego typu stron internetowych. Bałabym się przede wszystkim o moje bezpieczeństwo, bo nie raz słyszałam o kradzieżach, napadach na użytkowników owych stron. Udzielanie wszelkich danych kontaktowych w Internecie jest złym pomysłem, bardzo złym, więc lepiej rozejrzyj się dookoła siebie, na pewno otacza Cię mnóstwo ciekawych osób, z którymi można miło spędzić czas.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 00:28   #7
monius9
Zakorzenienie

znajoma znajomej ;] za mąż wychodzi niedługo za faceta poznanego w necie. więc dać się - da. tylko mnie by przerażała ilość zakompleksionych zboczeńców przypadająca średnio na jednego fajnego, normalnego faceta. ale co ci szkodzi spróbować.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 01:04   #8
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

Ja założyłam kiedys konto tak dla checy i tak pozostało. Muszę przyznać, że poznałam 2 chłopaków w ten sposób,jeden z nich może jest odrobinę niesmia, ale jako przyjaciel cudowny Chociaż związku z tego nie będzie.

Z drugim spotykam się i nie jest nawet odrobinę zakompleksiony studiuje prawo i jest przystojny

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 08:52   #9
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diversification Pokaż wiadomość
Osobiście mam bardzo negatywny stosunek do portali randkowych i tego typu stron internetowych. Bałabym się przede wszystkim o moje bezpieczeństwo, bo nie raz słyszałam o kradzieżach, napadach na użytkowników owych stron. Udzielanie wszelkich danych kontaktowych w Internecie jest złym pomysłem, bardzo złym, więc lepiej rozejrzyj się dookoła siebie, na pewno otacza Cię mnóstwo ciekawych osób, z którymi można miło spędzić czas.
Ale przecież nie trzeba podawac danych. Wystarczy nowy mail & gg na początek. Imię, ew. wiek i miasto. Nikt nikogo nie zmusza do podawania reszty.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 09:01   #10
Kura Nioska
Zadomowienie

Wszystko jest dla ludzi! Najważniejsze to zastosować zasadę ograniczonego zaufania.
No i pamiętać, że zamiast Krzysia 18 po drugiej stronie może być Stachu 55
Stary 2010-12-05, 09:01   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Zdecydowanie można poznać w internecie wiele wartościowych osób Ja wielu swoich obecnych bardzo dobrych znajomych właśnie w internecie poznałam.

Natomiast moim zdaniem same portale randkowe nie są wcale dobrym miejscem do poznawania interesujących, porządnych ludzi. Nie twierdzę, że takich osób na tych portalach nie ma, ale jednak jest ich mało. Sama zawsze szukałam znajomości w innych miejscach w internecie.
Stary 2010-12-05, 09:03   #12
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja tż poznałam na jednym z takich portali. Ta strona niestety już nie istnieje (szkoda bo sentyment pozostał:P). Jesteśmy razem ponad 4 lata.

Tylko wydaje mi się,że te 4-5 lat wstecz siedziało mniej psycholi na necie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 09:41   #13
Juliette88
Zadomowienie

Oczywiście, można poznać bardzo wartościowe osoby przez internet, ale odradzam portale randkowe. Moim zdaniem lepszym pomysłem są znajomości zawierane za pośrednictwem czatów tematycznych i różnych forów. Mniej pachnie desperacją, kompleksami, znajomość wychodzi bardziej spontanicznie, mniej zobowiązująco.
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 09:50   #14
joannaa26
Przyczajenie

Powiem wam że w ten sposób poznałam cudownego mężczyzne.Za 2 lata pobieramy sie.
joannaa26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 10:06   #15
jlys
Zakorzenienie

Ja na portalu poznałam mojego tż , rozmawiliasmy ze sobą chyba ze 2 dni (wiec praktycznie tylko w Internecie 'trafilismy' na siebie , nasza znajomosc rozkwitla juz w realu ), okazało się , że mieszkamy na tym samym osiedlu , za niecały miesiąc minie 3 lata jak jestesmy razem
jlys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 10:08   #16
MalaMi001
Raczkowanie

Nazwiska nie muszę podawać ale jak wyślę przelewem kasę za aktywacje konta to siłą rzeczy wyskoczy nazwisko .
Pytanie do osób które korzystały z takich portali-jakie portale polecacie?

A co wy myślicie o osobach co mają konta na takich portalach?

Edytowane przez MalaMi001
Czas edycji: 2010-12-05 o 10:10
MalaMi001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 11:08   #17
anioleczek25
Rozeznanie

Autorko wątku powiem tylko tyle, że na portalu randkowym można poznać fajnego faceta. Ja w ten sposób poznałam swojego obecnego chłopaka i jesteśmy ze sobą szczęśliwi (już 8 miesięcy razem ). Właściwie to na takich portalach jest różnie, bo oprócz wartościowych facetów są i Ci, którzy szukają tam wrażeń, więc trzeba być ostrożnym. P.S. A kto Ci powiedział, że za korzystanie z portali randkowych się płaci? Owszem są portale płatne, ale jest sporo takich które są bezpłatne. Co do danych osobowych to nie musisz ich podawać- to nie jest przymusowe. Portal, który mogę polecić to fotoflirt.pl Od razu na kilka miesięcy dostajesz dostęp do wszystkich funkcji na tym portalu. Dopiero po tym czasie, aby móc w pełni korzystać z niego nadal wymagają jakiejś opłaty. Jednak w moim przypadku było tak, że w tym czasie kiedy miałam full dostęp to poznałam swojego obecnego chłopaka, a potem to już portal ten nie był mi potrzebny, bo mam już swojego kochanego Misia i nie szukam już nikogo innego.
Jeżeli zdecydujesz się zaryzykować i zarejstrować na jakimś portalu randkowym to życzę Ci powodzenia, ale pamiętaj że musisz być ostrożna.
anioleczek25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 11:33   #18
red high heels
Rozeznanie

Moim zdaniem to tak samo dobry sposób na poznawanie ludzi jak każdy inny. Wymaga tylko znacznie więcej ostrożności i rozwagi. Ale prawdopodobieństwo trafienia na zakompleksionego świra w realu też nie jest małe
Powodzenia
red high heels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 12:05   #19
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolcze Pokaż wiadomość
To jakis sposób na poznawanie nowych ludzi , troch ryzykowny , bo nigdy do konca nie poznasz osobe z ktora siedzi po drugiej stronie monitora..

powodzenia ci zycze ;d
Eeee, ale to nie ma być związek przez internet, a tylko poznanie tej osoby Czy poznasz kogoś do końca, kto podszedł do Ciebie w knajpie/klubie i zagadał??

Sposób jak każdy inny. w ten sposób trafił na mnie mój TŻ, choć my poznaliśmy się na portalu społecznościowym a nie randkowym już 7.5 mies. razem
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-05, 14:47   #20
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalaMi001 Pokaż wiadomość
Można, sama się przekonałam
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 16:39   #21
kalincia
BAN stały

Nie poznawałam swoich facetów w ten sposób, nie to pokolenie chyba ( 40 lat na karku), ale nie widzę przeciwwskazań, pod warunkiem, że zachowasz dystans - w końcu nie wiadomo tak na sto procent, kto tam siedzi po drugiej stronie. Można spróbować, a potem sie spotkać i zobaczyć, jak się sprawy potoczą. Ale dzięki bogu za internet, przez pocztę mailową rozwinął się kontakt z moim ukochanym (poznanym w realu). Jakbym to wydała, byłby hit harleqinów, a to było takie cudowne i prawdziwe.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 16:51   #22
Pysiaczek_
Przyczajenie

Szczerze mówiąc do pewnego czasu podchodziłam dość sceptycznie do takiego nawiązywania znajomości, ale stało się...
Jakiś czas temu założyłam konto na jednym z portali randkowych, nie wierząc w to, że poznam kogoś interesującego.
Nie zaprzeczę, że pojawiło się wiele jednoznacznych propozycji, które na pewien czas zniechęciły mnie do dalszego korzystania z tego portalu, jednak spróbowałam ponownie.
Efekt ???
Poznałam fantastycznego mężczyznę z którym dziś tworzymy bardzo udany i szczęśliwy związek.
Warto było zaryzykować
Stary 2012-02-16, 14:22   #23
2018070520180950
Konto usunięte

mozna

wiem cos o tym
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 14:37   #24
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
znajoma znajomej ;] za mąż wychodzi niedługo za faceta poznanego w necie. więc dać się - da. tylko mnie by przerażała ilość zakompleksionych zboczeńców przypadająca średnio na jednego fajnego, normalnego faceta. ale co ci szkodzi spróbować.
Dla mnie to dwie różne rzeczy. Znaczy: poznać kogoś przez internet a poznać kogoś na portalu randkowym/sexrandkowym. Sama poznałam TŻta przez internet.
Różnica polega na tym, że, przynajmniej dla mnie, na takie portale zaglądają ludzie, którzy są tak zdesperowani bezowocnymi poszukiwaniami w real life, że zostaje im tylko taki portal. Z kolei poznanie kogoś na forum, grupie dyskusyjnej, stronce o-czymś-tam, to poznanie osoby o podobnych zainteresowaniach, na którą natykamy się, podobnie jak np. w bibliotece w dziale, dajmy na to, literatury starożytnej, w miejscu, podczas czynności, którą i my lubimy. Po prostu spotykamy osobę, która ma podobne do nas zainteresowania. I tu nie szuka się spotkania/miłości/seksu, to może ewentualnie wyjść "przy okazji". Na portal randkowy przychodzi się z zamiarem: "Chce wyrwać/chcę zaliczyć/chcę poznać fajnego faceta/kobietę" i właśnie przez to parcie portale są dla mnie stracone jako miejsce poszukiwań przyszłego męża/stałego partnera. Osobiście nie znam małżeństwa, które poznało się przez tego typu portal, za to znam dwie pary, które poznały się przez forum tematyczne.

Edytowane przez rochelle_
Czas edycji: 2012-02-16 o 14:40
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 17:04   #25
ALL for LOVE
Zadomowienie

Nie każdy na portalach randkowych to świr, zboczeniec i złodziej. Wielu moich znajomych ma takie konta i poznają przez to ludzi. Sęk w tym,żeby odróżnić jakiegoś napaleńca od kogoś normalego i nie umawiać się na spotkanie po tygodniu rozmowy przed gadu
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 18:20   #26
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rochelle_ Pokaż wiadomość
Dla mnie to dwie różne rzeczy. Znaczy: poznać kogoś przez internet a poznać kogoś na portalu randkowym/sexrandkowym. Sama poznałam TŻta przez internet.
Różnica polega na tym, że, przynajmniej dla mnie, na takie portale zaglądają ludzie, którzy są tak zdesperowani bezowocnymi poszukiwaniami w real life, że zostaje im tylko taki portal. Z kolei poznanie kogoś na forum, grupie dyskusyjnej, stronce o-czymś-tam, to poznanie osoby o podobnych zainteresowaniach, na którą natykamy się, podobnie jak np. w bibliotece w dziale, dajmy na to, literatury starożytnej, w miejscu, podczas czynności, którą i my lubimy. Po prostu spotykamy osobę, która ma podobne do nas zainteresowania. I tu nie szuka się spotkania/miłości/seksu, to może ewentualnie wyjść "przy okazji". Na portal randkowy przychodzi się z zamiarem: "Chce wyrwać/chcę zaliczyć/chcę poznać fajnego faceta/kobietę" i właśnie przez to parcie portale są dla mnie stracone jako miejsce poszukiwań przyszłego męża/stałego partnera. Osobiście nie znam małżeństwa, które poznało się przez tego typu portal, za to znam dwie pary, które poznały się przez forum tematyczne.

Właśnie powiedziałaś, że np. w grupie dyskusyjnej czy forum tematycznym nie można poznać zwyczajnie fajnej osoby. Co w tym złego, że ktoś chce poznać fajną (ciekawą, interesującą) osobę?

Zaskakuje mnie pogląd, że portale randkowe to miejsce, gdzie siedzą wyłącznie ziejący chcicą, spoceni napaleni żule z jedną ręką na klawiaturze, a drugą w majtkach.
Jak ktoś ma mózg to nie da się ''zaliczyć'' (jeśli nie chce, oczywiście)

A jak ktoś go nie ma, to i przepisze cały majątek na nowo poznanego pana z netu, który jest w strasznej potrzebie". Wszystko jest kwestią robienia użytku z mózgu.

Znam kilka małżeństw, które się w ten sposób poznały. Taki sam sposób jak każdy inny.
Ja też reprezentuję małżeństwo z portalu randkowego - 2 dzieci, mąż - prawdziwy partner życiowy, nie ''wyrwał'' mnie, tylko zwyczajnie się poznaliśmy.
Stary 2012-02-24, 18:36   #27
Talantea
Zakorzenienie

Mojego TZ-ta poznałam przez Internet i jesteśmy razem szczęśliwi już 7 miesięcy, czasami nawet nie wierzę, jaką szczęściara jestem, że mnie znalazł.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 19:08   #28
zarjah
Raczkowanie

Mhm. Mojego obecnego TŻ-ta spotkałam na portalu sympatia.pl Owszem, wykupiłam sobie tam konto VIPowskie, ale te standardowe (miesięcznie 10zł bodajże) również wystarcza do poszukiwań owocnych.

Wiesz, na początku tylko rozmawiałam, nie miałam konkretnych celów, chciałam sobie "poklikać", ale spotkałam jego i piorun we mnie uderzył.
Jest to bardzo, bardzo inteligentny, mądry życiowo facet, od którego wielu rzeczy nauczyłam się w ciągu kilku miesięcy. Imponuje mi pod wieloma względami. Jest przystojny, zadbany, codziennie biega na siłownię, poza tym taaaaki męski. Jeżeli Ciebie to zainteresuje, Autorko, to również bardzo dobrze zarabiający mężczyzna, więc w sumie nie tylko fajnych ludzi można spotkać na portalach randkowych, ale i jeśli ktoś ma inne cele to jak najbardziej . Ja uważam, że znalazłam swój "ideał" (zawsze marzył mi się właśnie taki typ faceta, tzn. trochę bad boy, który dla mnie będzie kochany). Oczywiście jeszcze mu tego nie powiedziałam, bo mi w piórka obrośnie, ale paradoksalnie, nigdy drogą niewirtualną nie poznałam takiego mężczyzny.
Jestem szczęśliwa.
She looked on, and her looks went everywhere.
zarjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 20:27   #29
EsTeLL25
Zakorzenienie

Ja Mojego Tż też poznałam przez internet aczkolwiek nie na jakiś specjalnych stronach do poszukiwań partnerów tylko na czacie
Już prawi 1,5 roku razem jesteśmy
Także można spotkać ciekawych ludzi, wystarczy cierpliwość i chęć

EsTeLL25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 20:50   #30
201703081551
Konto usunięte

Nie ma reguły

Na żywo jak i w necie spotykałam popaprańców, śmiem twierdzić że na żywo częściej
Może to dlatego ,że do tych znajomości z Internetu podchodzi się 100 razy bardziej ostrożniej, właśnie przez strach przed psycholami czy ze względu na sugestie innych Wizażanek

Swój najdłuższy związek zawdzięczam Internetowi, więc nie narzekam, ale przyznaje: trzeba czasami wieluu bezowocnych randek,by spotkać kogoś kto nam podpasuje i nie będzie świrem
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości