![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Miłość przez internet
Chciałabym się Wam zapytać czy wierzycie że można spotkać na portalach randkowych inteligentnych,wartościow ych ludzi ( a może nawet przystojnych)?
Moja koleżanka miała kiedyś takie konto ale niestety zgłaszali się nieciekawi faceci, zakompleksieni ![]() Wiem że należy podchodzić do tego z pewną rezerwą, rozwagę ! ![]() Jestem sama i tak sobie pomyślałam czy nie założyć konta. Nie chodzi mi aby na siłę znaleźć miłość, ale spotkać się, wyjść , pogadać . Jak nie miłość to może przyjaciel, znajomy. Boję się jednak bo trzeba podać swoje dane osobiste,zdjęcie, a to czasami ryzyko. troszkę obawiam się co by pomyśleli,powiedzieli znajomi jakby znaleźli mój profil na takim portalu :/ Troszkę przerażają mnie opłaty za użytkowanie, bo są to niestety nie małe kwoty czasami ![]() A jakie Wy portale polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Miłość przez internet
Ja w to w ogóle nie wierzę. Ani w przyjaźń, ani tym bardziej w miłość przez internet. Po pierwsze tak jak mówisz, mnóstwo tam zakompleksionych ludzi, którzy w realu nie mają życia, a jeszcze więcej psychopatów.
Osobiście nie mam nigdzie w necie konta z prywatnymi danymi do których dostęp mają nieznajomi. Ale mojego chłopaka siostra w ten sposób (konkretnie na sympatii) poznała swojego obecnego męża i jest przeszczęśliwa. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z portalami randkowymi różnie bywa. Znam osoby które zbudowały związek dzięki takim stronom, ale dużo ludzi szuka tylko seksu bez zobowiązań. Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie czy warto zakładać konto. Zawsze można spróbować i się przekonać. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja tez nie mam na takim portalu konta. Ale nie uwazam tego za cos dziwnego .. Znam pare par ktore sie w ten sposob poznaly
![]() powodzenia ci zycze ;d
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja tylko dopowiem od siebie że w każdym wypadku warto jak najszybciej zweryfikować znajomość w realu.
Mówi to osoba w drugim długim związku z osobą poznaną przez internet, aczkolwiek nie na żadnych portalach randkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Osobiście mam bardzo negatywny stosunek do portali randkowych i tego typu stron internetowych. Bałabym się przede wszystkim o moje bezpieczeństwo, bo nie raz słyszałam o kradzieżach, napadach na użytkowników owych stron. Udzielanie wszelkich danych kontaktowych w Internecie jest złym pomysłem, bardzo złym, więc lepiej rozejrzyj się dookoła siebie, na pewno otacza Cię mnóstwo ciekawych osób, z którymi można miło spędzić czas.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
znajoma znajomej ;] za mąż wychodzi niedługo za faceta poznanego w necie. więc dać się - da. tylko mnie by przerażała ilość zakompleksionych zboczeńców przypadająca średnio na jednego fajnego, normalnego faceta. ale co ci szkodzi spróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja założyłam kiedys konto tak dla checy i tak pozostało. Muszę przyznać, że poznałam 2 chłopaków w ten sposób,jeden z nich może jest odrobinę niesmia, ale jako przyjaciel cudowny
![]() Z drugim spotykam się i nie jest nawet odrobinę zakompleksiony studiuje prawo i jest przystojny ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wszystko jest dla ludzi! Najważniejsze to zastosować zasadę ograniczonego zaufania.
No i pamiętać, że zamiast Krzysia 18 po drugiej stronie może być Stachu 55 ![]()
![]() |
#11 |
ma zielone pojęcie
|
Zdecydowanie można poznać w internecie wiele wartościowych osób
![]() Natomiast moim zdaniem same portale randkowe nie są wcale dobrym miejscem do poznawania interesujących, porządnych ludzi. Nie twierdzę, że takich osób na tych portalach nie ma, ale jednak jest ich mało. Sama zawsze szukałam znajomości w innych miejscach w internecie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja tż poznałam na jednym z takich portali. Ta strona niestety już nie istnieje (szkoda bo sentyment pozostał:P). Jesteśmy razem ponad 4 lata.
Tylko wydaje mi się,że te 4-5 lat wstecz siedziało mniej psycholi na necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, można poznać bardzo wartościowe osoby przez internet, ale odradzam portale randkowe. Moim zdaniem lepszym pomysłem są znajomości zawierane za pośrednictwem czatów tematycznych i różnych forów. Mniej pachnie desperacją, kompleksami, znajomość wychodzi bardziej spontanicznie, mniej zobowiązująco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Powiem wam że w ten sposób poznałam cudownego mężczyzne.Za 2 lata pobieramy sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja na portalu poznałam mojego tż , rozmawiliasmy ze sobą chyba ze 2 dni (wiec praktycznie tylko w Internecie 'trafilismy' na siebie , nasza znajomosc rozkwitla juz w realu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nazwiska nie muszę podawać ale jak wyślę przelewem kasę za aktywacje konta to siłą rzeczy wyskoczy nazwisko .
Pytanie do osób które korzystały z takich portali-jakie portale polecacie? A co wy myślicie o osobach co mają konta na takich portalach? Edytowane przez MalaMi001 Czas edycji: 2010-12-05 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Autorko wątku powiem tylko tyle, że na portalu randkowym można poznać fajnego faceta. Ja w ten sposób poznałam swojego obecnego chłopaka i jesteśmy ze sobą szczęśliwi (już 8 miesięcy razem
![]() ![]() Jeżeli zdecydujesz się zaryzykować i zarejstrować na jakimś portalu randkowym to życzę Ci powodzenia, ale pamiętaj że musisz być ostrożna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem to tak samo dobry sposób na poznawanie ludzi jak każdy inny. Wymaga tylko znacznie więcej ostrożności i rozwagi. Ale prawdopodobieństwo trafienia na zakompleksionego świra w realu też nie jest małe
![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Sposób jak każdy inny. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Nie poznawałam swoich facetów w ten sposób, nie to pokolenie chyba ( 40 lat na karku), ale nie widzę przeciwwskazań, pod warunkiem, że zachowasz dystans - w końcu nie wiadomo tak na sto procent, kto tam siedzi po drugiej stronie. Można spróbować, a potem sie spotkać i zobaczyć, jak się sprawy potoczą. Ale dzięki bogu za internet, przez pocztę mailową rozwinął się kontakt z moim ukochanym (poznanym w realu). Jakbym to wydała, byłby hit harleqinów, a to było takie cudowne i prawdziwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc do pewnego czasu podchodziłam dość sceptycznie do takiego nawiązywania znajomości, ale stało się...
Jakiś czas temu założyłam konto na jednym z portali randkowych, nie wierząc w to, że poznam kogoś interesującego. Nie zaprzeczę, że pojawiło się wiele jednoznacznych propozycji, które na pewien czas zniechęciły mnie do dalszego korzystania z tego portalu, jednak spróbowałam ponownie. Efekt ??? Poznałam fantastycznego mężczyznę z którym dziś tworzymy bardzo udany i szczęśliwy związek. Warto było zaryzykować ![]()
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
mozna
![]() wiem cos o tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Różnica polega na tym, że, przynajmniej dla mnie, na takie portale zaglądają ludzie, którzy są tak zdesperowani bezowocnymi poszukiwaniami w real life, że zostaje im tylko taki portal. Z kolei poznanie kogoś na forum, grupie dyskusyjnej, stronce o-czymś-tam, to poznanie osoby o podobnych zainteresowaniach, na którą natykamy się, podobnie jak np. w bibliotece w dziale, dajmy na to, literatury starożytnej, w miejscu, podczas czynności, którą i my lubimy. Po prostu spotykamy osobę, która ma podobne do nas zainteresowania. I tu nie szuka się spotkania/miłości/seksu, to może ewentualnie wyjść "przy okazji". Na portal randkowy przychodzi się z zamiarem: "Chce wyrwać/chcę zaliczyć/chcę poznać fajnego faceta/kobietę" i właśnie przez to parcie portale są dla mnie stracone jako miejsce poszukiwań przyszłego męża/stałego partnera. Osobiście nie znam małżeństwa, które poznało się przez tego typu portal, za to znam dwie pary, które poznały się przez forum tematyczne. ![]() Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2012-02-16 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Nie każdy na portalach randkowych to świr, zboczeniec i złodziej. Wielu moich znajomych ma takie konta i poznają przez to ludzi. Sęk w tym,żeby odróżnić jakiegoś napaleńca od kogoś normalego i nie umawiać się na spotkanie po tygodniu rozmowy przed gadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaskakuje mnie pogląd, że portale randkowe to miejsce, gdzie siedzą wyłącznie ziejący chcicą, spoceni napaleni żule z jedną ręką na klawiaturze, a drugą w majtkach. Jak ktoś ma mózg to nie da się ''zaliczyć'' (jeśli nie chce, oczywiście ![]() A jak ktoś go nie ma, to i przepisze cały majątek na nowo poznanego pana z netu, który jest w strasznej potrzebie". Wszystko jest kwestią robienia użytku z mózgu. Znam kilka małżeństw, które się w ten sposób poznały. Taki sam sposób jak każdy inny. Ja też reprezentuję małżeństwo z portalu randkowego - 2 dzieci, mąż - prawdziwy partner życiowy, nie ''wyrwał'' mnie, tylko zwyczajnie się poznaliśmy.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mojego TZ-ta poznałam przez Internet i jesteśmy razem szczęśliwi już 7 miesięcy, czasami nawet nie wierzę, jaką szczęściara jestem, że mnie znalazł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Mhm. Mojego obecnego TŻ-ta spotkałam na portalu sympatia.pl Owszem, wykupiłam sobie tam konto VIPowskie, ale te standardowe (miesięcznie 10zł bodajże) również wystarcza do poszukiwań owocnych.
![]() Wiesz, na początku tylko rozmawiałam, nie miałam konkretnych celów, chciałam sobie "poklikać", ale spotkałam jego i piorun we mnie uderzył. ![]() Jest to bardzo, bardzo inteligentny, mądry życiowo facet, od którego wielu rzeczy nauczyłam się w ciągu kilku miesięcy. Imponuje mi pod wieloma względami. Jest przystojny, zadbany, codziennie biega na siłownię, poza tym taaaaki męski. Jeżeli Ciebie to zainteresuje, Autorko, to również bardzo dobrze zarabiający mężczyzna, więc w sumie nie tylko fajnych ludzi można spotkać na portalach randkowych, ale i jeśli ktoś ma inne cele to jak najbardziej ![]() Jestem szczęśliwa.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja Mojego Tż też poznałam przez internet aczkolwiek nie na jakiś specjalnych stronach do poszukiwań partnerów tylko na czacie
![]() Już prawi 1,5 roku razem jesteśmy ![]() Także można spotkać ciekawych ludzi, wystarczy cierpliwość i chęć ![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Nie ma reguły
![]() Na żywo jak i w necie spotykałam popaprańców, śmiem twierdzić że na żywo częściej ![]() Może to dlatego ,że do tych znajomości z Internetu podchodzi się 100 razy bardziej ostrożniej, właśnie przez strach przed psycholami czy ze względu na sugestie innych Wizażanek ![]() Swój najdłuższy związek zawdzięczam Internetowi, więc nie narzekam, ale przyznaje: trzeba czasami wieluu bezowocnych randek,by spotkać kogoś kto nam podpasuje i nie będzie świrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.