|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to miłość?
Witam!
Mam ogromny problem (wiem w porównaniu z niektórymi to mój kłopot będzie banałem) aczkolwiek nie mogę sobie już z tym poradzić, mam tysiąc myśli w głowie. Poznałam jednego chłopaka, w sumie przez przypadek, od samego początku mi się spodobał, jakoś dziwnie (a jednocześnie fajnie) czułam się w jego towarzystwie... miałam z Nim kontakt przez jakiś czas, świetnie się rozumieliśmy... ale nie mogło być nic więcej, ponieważ mam chłopaka, który jest cudowny.... i wiem, że nigdy mnie nie zrani... jednak ja ciągle myślę o tamtym, mimo ze wiem ze nigdy z nim nie będę.... miał ktoś podobną sytuację? może jakieś rady? proszę o pomoc i dziękuje za ewentualne odpowiedzi, szanuje zdania każdego pozdrawiam Edytowane przez dagmara1212 Czas edycji: 2013-01-21 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to miłość?
Moja koleżanka była w bardzo podobnej sytuacji, spodobał jej się pewien chłopak, chociaż była w związku z innym naprawdę świetnym facetem. Ciągle myślała o tamtym, pisała z nim, ogólnie strasznie się na niego nakręcała. W końcu zerwała, ze swoim chłopakiem z powodu tego drugiego. Później bardzo tego żałowała, ale on już nie chciał do niej wrócić, po tym co mu zrobiła. Więc dobrze wszystko przemyśl i nie podejmuj pochopnych decyzji. Jeśli kochasz swojego chłopaka, to lepiej zapomnij o tamtym.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zauroczenie może zdarzyć się w każdym etapie życia, czy jesteś w związku czy nie, czy kogoś kochasz czy nie. To jest normalne, jesteśmy tylko ludźmi. Ważne, żebyś myślała rozsądnie. Czy kochasz swojego chłopaka i czy warto burzyć miłość na jakiejś powierzchownej fascynacji? Jeżeli Ci zależy na chłopaku to zakończ na jakiś czas tą znajomość póki emocje nie ochłoną i pomyśl jakbyś Ty się czuła i cobyś oczekiwała od swojego chłopaka w takiej sytuacji ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dziękuje za odpowiedzi
![]() czas pokaże, moze uda mi sie zapomniec... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To po prostu zauroczenie...Przede wszystkim zastanów się czy to co czujesz do chłopaka jest prawdziwe i na czym ci naprawdę zależy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to zerwiesz z tym swoim pójdziesz do tamtego.. a potem będziesz żałowała. To jest zwyczajna chemia,która Ci sie moze pojawic w zwiazku.. Dlatego,ze jakis czas jestes ze swoim chlopakiem,emocje opadają..a potem pojawiają się z kimś nowym.Normalne. Nie daj się porwać temu,bo będziesz żałowała.Lepiej mieć kogoś kto Cię kocha,rozbudzić w sobie emocje do swojego partnera niż go rzucać dla kogoś innego(co przy okazji jest bardzo nie fair).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
może zle to przedstawilam, on mnie nie pociaga fizycznie, nie dorasta do piet mojemu facetowi.. a ja mimo to o nim mysle, ma to cos w sobie.. cos co sprawia ze jest mi z nim dobrze....
to nie jest tak ze mam na niego ochote bo jest fajny fizycznie... pociaga mnie intelektualnie... troche dziwne to wszystko.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie zajmiesz SOBĄ i zwiazkiem i hobby to CI PRZEJDZIE. Zaręczam bo miałam tak samo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
tylko dlaczego przez 5 lat nikt inny?
ja nie chce nikogo rzucać dla innego, tylko czy to jest fair ze mysle o kims innym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
jeżeli mogę, to prosze opisz swoja sytuację?
bo pisałaś ze miałaś tak samo ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- mi sie przez 5 lat tak nie zdarzyło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W związku kiedy emocje już opadły czyli minęło z 1,5 roku, to też miałam zauroczenia.
Np kolega zrobił coś co lubię typu jeden kupił mi koszulkę,która była dla mnie strasznie ważna i mieliśmy podobne hobby,też gadałam o Nim z tydzień, przejrzałam zdjęcia na portalu co tam u niego nowego,ale praktycznie BYŁAM ZE SWOIM PARTNEREM i nie chciałam odchodzić. Chwilowe zauroczenie po prostu. Po 1,5 tyg mi przechodziło i miałam swoje sprawy od nowa ;p z pare razy sie tak zdarzyło,ale jak ucinasz wszystko, to umiera smiercia naturalna po jakims czasie. Tez troche myslalam o kims,same mysli nachodzily, ale po jakims czasie to obumiera.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Takie symptomy mają się nijak do miłości. Zamiast myśleć o koledze zastanów się, kim tak naprawdę jest dla Ciebie TŻ i czy to, że z nim jesteś, daje Ci pełnię szczęścia. Po Twoich wpisach wnioskuję, że odpowiedzi będą świadczyć na Jego korzyść, więc... sprawa jasna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tytuł bardzo mylący ;/
Miłości tu nie widzę.. tu jest zauroczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Wam wszystkim za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem czy warto jest ryzykować stabilny związek dla zauroczenia, z którego możliwe, że nic nie wyniknie. Czasem sama miewam takie chwilowe zauroczenia, ale mijają
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.