|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
grypa a strania o dziecko (będę WDZIĘCZNA za pomoc)
Witam,
od 3 miesięcy przygotowuję się z mężem do starań o dziecko (szczepienia, badania, witaminy , zdrowy styl życia. Owulację mam przewidzianą na 16dc (za 2 dni) . Niestety zachorowalam dziś na grypę (39 stopniowa gorącza-powoli spada). Czy możemy podjąć dzziałania jeśli objawy choroby złagodnieją , ale nie całkiem ustąpią ? Czy wirus może mieć negatywne dzialanie na komurkę jajową , a tym samym dziecko? W 11 dc wpołżyłam z mężem-czy jest możliwość zaplodnienia mimo choroby? (lecze się paracetamolem, domowymi sposobami i syropami dla kobiet w ciąży.) Bardzo proszę o odpowiedź bo nie ukrywam , że posiadanie potomstwa jest dla mnie priorytetem . Pozdrawim i liczę na Państwa pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: grypa a strania o dziecko (będę WDZIĘCZNA za pomoc)
Współżyjąc zawsze jest szansa na ciążę.
Dwa grypa/leki może wpływać na cykl i owulację, skoro masz grypę to radziłabym iść do lekarza. Trzy -nie chciałoby mi sie myslec o seksie mając grypę i temp. ![]() Cztery - z doświadczenia wiem, że im bardziej będziesz się nastawiac na ciążę tym póżniej ona nastąpi więc radze sie wyluzować i w tej kwestii iśc na żywioł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.