|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Intymny problem.POMOCY!!
Kilka ładnych lat temu wylądowałam w szpitalu.Podczas przyjmowania leków zauważyłam świąd i pieczenie stref intymnych o czym zaalarmowałam swoją lekarkę w szpitalu,ta niestety to zignorowała.
Teraz od jakiegoś czasu dolegają mi częste i bardzo bolesne zapalenie pęcherza, silny ból jajnika i do tego raz na jakiś czas rozrywające bóle macicy. Czy to mogą być powikłania po niewyleczonej grzybicy? Jakie jest prawdopodobieństwo niepłodności?Jak to sprawdzić? Edytowane przez powietrzem Czas edycji: 2012-11-15 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Intymny problem.POMOCY!!
Iść do dobrego, normalnego lekarza?
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Byłam u kilku.Pytam więc na forum bo może ktoś miał podobny problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
"Teraz od jakiegoś czasu dolegają mi częste i bardzo bolesne zapalenie pęcherza, silny ból jajnika i do tego raz na jakiś czas rozrywające bóle macicy.
Czy to mogą być powikłania po niewyleczonej grzybicy?" Bardziej o tą kwestię mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przecież dla grzybicy charakterystyczny jest świąd, upławy, dyskomfort, pieczenie, a nie duży ból i zapalenie pęcherza. Idź do lekarza i się wylecz
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
-.-' przecież nie napisałam,że mam grzybicę..
Pytam czy to co się ze mną aktualnie dzieje może być powikłaniami po tej niewyleczonej ileś tam LAT temu grzybicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zastanawia mnie to po prostu bo pojawiło się to stosunkowo niedawno.A w szpitalu byłam kilka lat temu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tak jak napisała Frutti, idź do lekarza. Zrób kompleksowe badania i wtedy będziesz wiedziała co się dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Kurcze byłam u kilku,badania ok...a bóle nadal się pojawiają...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Miałam podobną sytuację własciwie to sie nawraca co jakiś czas zaczeło sie od tego ze mialam świąd a pozniej juz z gorki zapalenie pecherza zapalenie cewki moczowej wstrzymalo mi mocz i ciagle faszerowali mnie tabletkami to jednak nic nie daje bo i tak co jakis czas mam powroty tego cholerstwa na pocieszenie jednak dodam ze jestem aktualnie w ciazy i nie powiem mialam lekkie problemy z zajsciem ale naprawde małe takze glowa do góry . Mi lekarz sam powiedzial ze jak juz raz to wystapilo to niestety trzeba bedzie sie z tym meczyc .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
wg mnie autorka powinna zrobić: posiew z pochwy, posiew moczu, USG jamy brzusznej, USG jajników. grzybica to raczej nie (choc oczywiście nie wykluczam), ale jak częste zapalenia pęcherza były, to BV jak najbardziej a infekcja bakteryjna jeśli nieleczona, może wstąpić wyżej i zaatakować jajniki i jajowody co może prowadzić do zapalenia przydatków. może nie ma co od razu prorokować niepłodności ale koniecznie trzeba z tym do lekarza. jeśli to rzeczywiście BV i dostaniesz antybiotyki pamiętaj o probiotach (dla na układ moczowo-płciowy - lacibios femina czy jakiś lekarz poleci), bo bez nich z kolei można grzybicy się nabawić i tak w kółko bawić z infekcjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.