|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kolega.
Hej Wam. Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i w końcu sama postanowiłam się wypowiedzieć... A w sumie to poprosić o porade. Mam bardzo dobrego kolegę i chyba jesteśmy z sobą dość blisko. Nie rozmawiamy o takich zupełnie prywatnych rzeczach, bo mimo wszystko po kilku latach znajomości wciąż czuję opór (nie wiem czemu)... On ma wielu znajomych, jest lubiany, ale i tak dość skryty. Razem żartujemy ze wszystkiego, często rozmawiamy, ja traktuję go trochę jak starszego brata, on mnie jak młodszą siostrę. Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy to nie jest coś więcej z jego strony. Z naszego wspólnego grona znajomych to ze mną najczęściej rozmawia (zagaduje na fb, prawie codziennie, nawet jak już nie ma o czym gadać, nie wiem czy to z nudów czy po prostu z innego powodu), jeśli idziemy gdzieś na lody czy herbatę (sami), to często proponuje, że zapłaci. Tak samo kiedy za mnie wyłoży, a ja chcę mu oddać, mówi, że nie trzeba, że to tylko dycha. A ostatnio upomniał się u koleżanki właśnie o dychę
![]() ![]() ![]() Dość chaotycznie to opisałam, ale w głowie też mam chaos... I nie wiem jak opowiedzieć to tak, żeby nie brzmiało jak dziecinny problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolega.
A co Ty od niego chcesz tak w ogóle? Czegoś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przecież pisałaś, że on Cię traktuje jak siostrę, a Ty go jak brata, więc czego się mimo wszystko doszukujesz?
Jeśli chłopakowi zależy to prędzej czy później się przyzna.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Fakt dziecinne, ale i uroczę ale niestety nie widzę w tym nic poza fają przyjaźnią
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a ja widzę coś więcej. Take podchody, że zaczepia na fb, czy mówi do Ciebie słonko chyba pokazują, że nie traktuje Cię tylko jak siostrę. Kwestia czy chciałaby coś więcej, czy podrywa bo chce sobie coś udowodnić. A jak oglądacie film to leżycie blisko siebie? są momenty w których mógłby Cię złapać za rękę np.? może Ty też musisz sprowokować jakoś sytuację. Może sam się boi zrobić pierwszy krok, żeby nie zepsuć fajnego koleżeństwa.
ahhh aż miło powspominać licealne czasy ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja nic od niego nie oczekuję. Ale kurczę, nie wiem jak interpretować jego zachowanie, bo wiem, że normalnie takich rzeczy nie robi. Np. podczas oglądania filmu siedzimy dość daleko od siebie, jakbyśmy oboje się bali zbliżyć, żeby nie zrobić czegoś, co drugie mogłoby zrozumieć na opak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
znam paru facetów W ZWIĄZKACH, którzy mówią do swoich dobrych kumpel per 'słonko'. Z nimi to nigdy nie wiadomo, niestety, a my mamy tendencję do nadinterpretowania.
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora. Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Oj nie, to naprawdę nie jest ten typ człowieka. Ale może rzeczywiście wymyśliłam to sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.