|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nauka pływania
Witam
Czy na forum zaglądają może ratowniczki WOPR albo instruktorki pływania? Chciałabym nauczyć się pływać kraulem, ale nie wiem u kogo lepiej brać lekcje - w szkółce pływackiej czy indywidualnie? Jak sądzicie? Pozdrowienia dla pływaczek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nauka pływania
Ja bym proponowała szkółkę - tańsza, a takie same efekty. Instruktor i tak będzie wytykał błędy każdemu indywidualnie i stopniowo, a przy okazji możesz poobserwować innych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
<a href=”http://www.basennafali.pl”>Nauka pływania</a>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
szkółka dobra opcja
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej, mam pytanie do osób, które potrafią pływać żabką. Do tej pory pływałam z głową na górze. Ostatnio postanowiłam się wziąć za siebie i nauczyć pływania pod wodą. Idzie mi już całkiem całkiem, ale nie potrafię się cała zanurzyć pod wodą. Kiedy jest czas zanurzenia się widać mi czubek głowy. Na basenie obserwuje, że wszyscy są w tym momencie całkowicie zanurzeni. Co mogą źle robić? Za Chiny nie mogę zejść niżej. Macie może jakieś wskazówki? Będę wdzięczna za odpowiedz.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Też miałam ten problem, na początku przyjrzyj się koordynacji ruchów, w momencie odbicia nogami ręce muszą być już praktycznie wyprostowane i złożone przed głową. Natomiast głowa opuszczona nisko. Możesz też spróbować wykonać kilka ćwiczeń pomocniczych. Na przykład spróbuj zanurkować i wykonać kilka ruchów jak do żabki pod wodą, starając się nie wypływać. Wtedy zobaczysz jakie powinno być ułożenie ciała. Z czasem na pewno Ci się uda!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.