Problem z chłopakiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 18:44   #1
Eiiuzalezniasz
Raczkowanie

Problem z chłopakiem

Cześć, jestem już drugi raz z tym samym problemem. Otóż, nie mogę się dogadać z moim chlopakiem (mieszkamy w dwóch innych miastach- wyprowadziłam się przez szkołę), byliśmy ze sobą 1,5 roku, przez cały wrzesień i październik mnie olewał, dzwoniłam to mówił, że gada z mamą, tatą, bratem, kolegą i że ja wybieram zły czas, w którym on nie może ze mną gadać. Zawsze ja dzwoniłam, bo on upierał się, że nie ma pieniędzy na minuty dla mnie, pisał jedynie : zadzwoń. Po dwóch miesiacach totalnego olewania, zerwałam, radzilam sie koleżanek, mamy i wszyscy powiedzieli, ze jestem żałosna i się narzucam. Dzień później mieliśmy iść na wesele, poszedł z jakąś koleżanką i wychwalal się na facebook'u jakie to wesele było udane. Nie mogłam wytrzymać, płakałam nocami, nie mogłam sobie poradzić, a on miał problem, zeby oddać mi moje rzeczy. Spotkaliśmy się i doszliśmy do wniosku, że to zerwanie było bez sensu i że możemy wrócić do siebie. Kazał mi poprosić o drugą szansę a później mi powiedział, że po zerwaniu palił z koleżanką po studencku i nie wie co dalej, bo był pijany. Spytał sie czy tęskniłam i odpowiedziałam, ze tak a wtedy mi powiedział, że on tak sobie, bo miał super przyjaciół i gdyby nie jego kolega to by nawet do mnie nie wrócił. Nie wiem co o tym myśleć, staram się, dzwonię cały czas, ale jest gorzej niż było. Wczoraj powiedział, że nic ode mnie nie chce, bo się spotkałam ze starym przyjacielem. Dodał, że się potwornie zachowuję, bo nie wróciłam do mojego rodzinnego miasta na weekend, żeby się z nim spotkać ( mam dużo nauki i umówiłam się z koleżanką, żeby robic projekt). Dwa tygodnie temu mialam ferie jesienne i mieliśmy się spotkać to jak zadzwoniłam i zaproponowalam spotkanie to powiedział, ze mogę wyjść z nim i z jego kumplem. Powiedzialam, ze chce z nim sama spędzić czas to odpowiedział, ze mu psuję humor i że w ogóle nie wychodzimy. W końcu wyszlam z nim i z tym kumplem. Na następny dzień mieliśmy się widzieć w dwójkę to napisał, że się strasznie źle czuje i nie odbieral telefonów przez parę godzin.Jak napisalam, ze on sie nawet mna nie interesuje to odpisal; tak wyszło i dodal, ze 'mam sobie być z moim przyjacielem i że może moje glupie przyjaciółki go zaakceptują'.Doradzcie mi co mam zrobić, bo nie mogę nawet poważnie porozmawiać z chlopakiem, bo on urywa rozmowę i się rozłącza albo nie odpisuje, wczoraj rozmawialiśmy to sie zdenerwowal i napisał; wychodzę, bo się umówiłem, miłego weekendu.
Eiiuzalezniasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 18:49   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Problem z chłopakiem

"Kazał mi poprosić o drugą szansę" - co? ja już na tym etapie spojrzałabym w lustro i chyba wybuchnęła śmiechem, a Ty dalej w to lecisz... reszty nie chce mi się komentować i tak zrobią to inni..

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2012-11-17 o 18:51
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 18:52   #3
Eiiuzalezniasz
Raczkowanie

Tak, bo powiedzial, ze on swojej winy nie widzi i uznal, że to moja wina, ze ten związek się rozpadł, bo posłuchalam otoczenia i zerwałam.
Stary 2012-11-17, 19:03   #4
Juli_Juli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eiiuzalezniasz Pokaż wiadomość
Cześć, jestem już drugi raz z tym samym problemem. Otóż, nie mogę się dogadać z moim chlopakiem (mieszkamy w dwóch innych miastach- wyprowadziłam się przez szkołę), byliśmy ze sobą 1,5 roku, przez cały wrzesień i październik mnie olewał, dzwoniłam to mówił, że gada z mamą, tatą, bratem, kolegą i że ja wybieram zły czas, w którym on nie może ze mną gadać. Zawsze ja dzwoniłam, bo on upierał się, że nie ma pieniędzy na minuty dla mnie, pisał jedynie : zadzwoń. Po dwóch miesiacach totalnego olewania, zerwałam, radzilam sie koleżanek, mamy i wszyscy powiedzieli, ze jestem żałosna i się narzucam. Dzień później mieliśmy iść na wesele, poszedł z jakąś koleżanką i wychwalal się na facebook'u jakie to wesele było udane. Nie mogłam wytrzymać, płakałam nocami, nie mogłam sobie poradzić, a on miał problem, zeby oddać mi moje rzeczy. Spotkaliśmy się i doszliśmy do wniosku, że to zerwanie było bez sensu i że możemy wrócić do siebie. Kazał mi poprosić o drugą szansę a później mi powiedział, że po zerwaniu palił z koleżanką po studencku i nie wie co dalej, bo był pijany. Spytał sie czy tęskniłam i odpowiedziałam, ze tak a wtedy mi powiedział, że on tak sobie, bo miał super przyjaciół i gdyby nie jego kolega to by nawet do mnie nie wrócił. Nie wiem co o tym myśleć, staram się, dzwonię cały czas, ale jest gorzej niż było. Wczoraj powiedział, że nic ode mnie nie chce, bo się spotkałam ze starym przyjacielem. Dodał, że się potwornie zachowuję, bo nie wróciłam do mojego rodzinnego miasta na weekend, żeby się z nim spotkać ( mam dużo nauki i umówiłam się z koleżanką, żeby robic projekt). Dwa tygodnie temu mialam ferie jesienne i mieliśmy się spotkać to jak zadzwoniłam i zaproponowalam spotkanie to powiedział, ze mogę wyjść z nim i z jego kumplem. Powiedzialam, ze chce z nim sama spędzić czas to odpowiedział, ze mu psuję humor i że w ogóle nie wychodzimy. W końcu wyszlam z nim i z tym kumplem. Na następny dzień mieliśmy się widzieć w dwójkę to napisał, że się strasznie źle czuje i nie odbieral telefonów przez parę godzin.Jak napisalam, ze on sie nawet mna nie interesuje to odpisal; tak wyszło i dodal, ze 'mam sobie być z moim przyjacielem i że może moje glupie przyjaciółki go zaakceptują'.Doradzcie mi co mam zrobić, bo nie mogę nawet poważnie porozmawiać z chlopakiem, bo on urywa rozmowę i się rozłącza albo nie odpisuje, wczoraj rozmawialiśmy to sie zdenerwowal i napisał; wychodzę, bo się umówiłem, miłego weekendu.
Po takich tekstach i zachowaniach chłopaka już dawno bym zostawiła. Dziewczyno, przecież jemu w ogóle nie zależy, stroi jakieś fochy i strzela takie teksty
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 19:05   #5
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Zostaw go, to jakiś kretyn.. Przeczytaj teraz to co napisałaś i zastanów się czy tak wygląda normalny związek .. i czy tak powinno się traktować swoją drugą połówke ..

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 19:08   #6
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bo powiedzial, ze on swojej winy nie widzi i uznal, że to moja wina, ze ten związek się rozpadł, bo posłuchalam otoczenia i zerwałam.
Rodzina i znajomi mieli rację z tym, że jesteś żałosna. Posłuchaj ich jeszcze raz i zerwij kontakt z tym palantem, a nie jeszcze na kolanach za nim latasz. Co dobrego masz z tego związku?
Albo inaczej spytam, bo zaraz się okaże, że tak ogólnie to misiaczek jest cudowny- czy warto tak się poniżać dla takiego chłopaczka?
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 19:24   #7
skazana_na_bluesa
.

fakt, jestes zalosna i nie masz do siebie kompletnie szacunku. facet ma cie centralnie w dupie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 20:11   #8
Eiiuzalezniasz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Rodzina i znajomi mieli rację z tym, że jesteś żałosna. Posłuchaj ich jeszcze raz i zerwij kontakt z tym palantem, a nie jeszcze na kolanach za nim latasz. Co dobrego masz z tego związku?
Albo inaczej spytam, bo zaraz się okaże, że tak ogólnie to misiaczek jest cudowny- czy warto tak się poniżać dla takiego chłopaczka?
No może i nie warto się poniżać dla takiego 'chłopaczka', ale po co do mnie wrócił ? Nie rozumiem czemu sam tego nie skończy jak tak go denerwuję tym narzucaniem się.

Edytowane przez Eiiuzalezniasz
Czas edycji: 2012-11-17 o 20:13
Stary 2012-11-17, 20:22   #9
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
No może i nie warto się poniżać dla takiego 'chłopaczka', ale po co do mnie wrócił ? Nie rozumiem czemu sam tego nie skończy jak tak go denerwuję tym narzucaniem się.
Bo jest żałosnym mięczakiem, którego ewidentnie bawi to, że się przed nim płaszczysz. Po co ma to kończyć, skoro zapewniasz mu rozrywkę swoim kosztem?
Również uważam, że Twoja rodzina ma rację - jesteś żałosna. I od Ciebie zależy czy nadal taka będziesz.
"Kazał mi prosić o drugą szansę" - masakra
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 20:28   #10
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:

Wizażanka wyżej wyjaśniła ci, czemu to zrobił. Bo owinął cię sobie wokół palca, bzykanko pewnie też ma, wysiłku ze swojej strony zero, jeszcze ty będziesz za nim latać i dogadzać. No wygodnie mu z taką, co się nie szanuje.

Zresztą- PO CO ty go przygarnęłaś z powrotem? Co z tego masz? Co cie obchodzą jego motywy, dlaczego chciał wrócić, skoro to ty się poniżasz, nie on?

Twoje rozkminy potwierdzają to, co napisałam wyżej. Jesteś jak bezwolna lala. On chciał wrócić, a ty co na to? 'Oczywiście kochanie, skoro tego chcesz, to bądźmy dalej razem.'. Sama nie potrafisz tego skończyć, więc on sobie skorzysta, skoro się tak łatwo oddajesz, co mu szkodzi.

Skoro wiesz, że nie warto, to po jaki hooj do niego wróciłaś? Bo on tak chciał?

Tylko ty na tym układzie cierpisz, i zamiast to zakończyć, to jesteś ciągle na jego zawołanie.
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-11-17 o 20:30
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 20:38   #11
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
fakt, jestes zalosna i nie masz do siebie kompletnie szacunku. facet ma cie centralnie w dupie.
Zgadzam się. Rodzina ma rację - jesteś żałosna
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 21:17   #12
chwast
Zakorzenienie

Nie rzucił Cię bo mu wygodnie I chyba trochę podwyższasz mu ego - wszak może powiedzieć Ci wszystko i uwaga NAKAZAĆ () wszystko, obojętnie jaki by nie był Ty i tak go posłuchasz i dasz buzi z podkulonym ogonkiem. No co, nie wygląda to śmiesznie? Wygląda może nie z Twojego punktu widzenia, chociaż powinno, bo nie wiem jak można być przywiązaną do takiego gnojka, mnie kiedys chłopak tez nie szanował i mimo wielkiej miłości skończyłam to, bo się szanuję. A przynajmniej tak sądzę
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 23:03   #13
mazena111
Rozeznanie

Cytat:
On robi ci jakąś łaskę, że z tobą jest, o ile w ogóle mozna nazwać to jakimkolwiek związkiem. I najwyrazniej bawi go, ze jesteś mu posłuszna, jak pies. Po co ty się tak poniżasz?

tkwi w każdym z nas...

"Nie sztuka mi się oprzeć,
sztuka zaakceptować"
mazena111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 23:13   #14
milenka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Wizażanka wyżej wyjaśniła ci, czemu to zrobił. Bo owinął cię sobie wokół palca, bzykanko pewnie też ma, wysiłku ze swojej strony zero, jeszcze ty będziesz za nim latać i dogadzać. No wygodnie mu z taką, co się nie szanuje.

Zresztą- PO CO ty go przygarnęłaś z powrotem? Co z tego masz? Co cie obchodzą jego motywy, dlaczego chciał wrócić, skoro to ty się poniżasz, nie on?

Twoje rozkminy potwierdzają to, co napisałam wyżej. Jesteś jak bezwolna lala. On chciał wrócić, a ty co na to? 'Oczywiście kochanie, skoro tego chcesz, to bądźmy dalej razem.'. Sama nie potrafisz tego skończyć, więc on sobie skorzysta, skoro się tak łatwo oddajesz, co mu szkodzi.

Skoro wiesz, że nie warto, to po jaki hooj do niego wróciłaś? Bo on tak chciał?

Tylko ty na tym układzie cierpisz, i zamiast to zakończyć, to jesteś ciągle na jego zawołanie.
Zgadzam się w 100% . Niestety.... On i tak z Tobą zerwie gdy tylko trafi mu się coś innego. Ale wydaje mi się, że Ty nie dasz rady zerwać. Masz zbyt małe poczucie własnej wartości

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości