|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Telefon w naprawie
Hej dziewczyny, może poradzicie mi co powinnam zrobić w takim przypadku. 19 października oddałam telefon do naprawy do komisu. Pan powiedział, iż trzeba wymienić złącze ładowania i że telefon będzie gotowy na 22 października. Tutaj muszę wspomnieć, że mam telefon na abonament w Orange i teraz muszę korzystać z telefonu w Play na kartę (mojej siostry)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Telefon w naprawie
Ale nie rozumiem czemu nie możesz przełożyć kartę sim do telefonu siostry?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Z prostej przyczyny - ma sim locka na Play, a kartę sim mam w Orange. Pytałam jaki jest koszt zdjęcia sim locka to gość zaśpiewał mi 40 zł. To już wolałam swój telefon oddać żeby go naprawili za 60 zł niż pozostać bez żadnego telefonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Aha, no dobrze, a spisywałaś jakąkolwiek umowę odn. naprawy?
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No to tak... Ustawowo nie określa się terminu naprawy urządzeń. Ale w związku z tym, że masz umowę możesz ubiegać się o zmniejszanie kosztów naprawy, lub o rozwiązanie umowy. Powinnaś złożyć reklamację, w której musisz określić powód dlaczego ją składasz i czy dajesz czas "dodatkowy" na naprawę, oraz jakie konsekwencję poniesie komis jeśli nie wywiąże się z umowy.
Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() A tak w ogóle to radzę skontaktować się z rzecznikiem praw konsumenta chociażby telefonicznie w Twoim mieście. Konsultacja jest bezpłatna ![]()
Edytowane przez Annabel89 Czas edycji: 2012-11-02 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Z telefonami to dziwna sprawa jest, bo ja się ma pretensję do Orange, to oni zwalają na producenta i odwrotnie. Więc w tym temacie się nie wypowiem. Natomiast...
Jeśli chodzi o abonament, musisz złożyć reklamację, chociażby dzwoniąć pod *100, że nie masz możliwości wykorzystania abonamentu, bo nie dostałaś tel zastępczego, a żadnego innego nie posiadasz. A naprawa przeciąga się do nie wiadomo kiedy... Powinni uznać reklamację. Aaaaaa przepraszam, nie doczytałam, że to komis Byłam pewna, że salon orange
Są takie błędy, ktorych nie da się naprawić... Są takie słowa, ktorych nie da się cofnąć... Są takie łzy, ktorych nie umiem powstrzymać... Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć... Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć... Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
Edytowane przez dziewczyna00 Czas edycji: 2012-11-02 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu nie oddałaś do naprawy w salonie orange? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moja Avila sprzed ponad 3 lat w Play nie miała sim locka.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2012-11-02 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W okresie kiedy telefon jest w serwisie przysługuje Ci aparat zastępczy, z tego co wiem obecnie salony nie mają z nimi problemu, kiedyś owszem mieli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.