![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie w Lublinie kupię koraliki?
Cześć dziewczyny. Przyznam szczerze że zaraziłam się od Was biżuterią koralikową. Z chęcią zacznę sama tworzyć takie cudeńka, ale nie mam pojęcia gdzie w Lublinie kupię wszystkie potrzebne rzeczy, począwszy od koralików, a skończywszy na drucikach, biglach i tym podobnych rzeczach. Internetowe sklepy już poznałam, jednak wolałabym zrobić zakupy w gdzieś w lubelskim sklepie. Czy są tu Lublinianki które mi pomogą? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie w Lublinie kupię koraliki?
W Leclercu na Zana jest pasmanteria, gdzie mają sporo koralików.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
W Leclerku byłam, mają niestety kosmiczne ceny za bardzo małe woreczki z koralikami. Odkryłam też pasmanterię na Armii Krajowej. Koraliki są tańsze nić w Leclerku. Jednak bardziej interesują mnie te wszystkie "druciane" rzeczy. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nie ma wizażanek z Lublina które interesują się koralikami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jest też fajna pasmanteria na Krakowskim Przedmieściu - bramie 36 - pierwsza lub druga brama po prawej idąc od strony Galerii Centrum - kupowałam tam ostatnio koraliki- nie wiem czy łybły druciki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki. Wybiorę się jutro na deptak i zobaczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Lublin!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny gdzie mozna sie zaopatrzyc w koraliki w Lublinie??
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lublin!!!!!!!!!!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ally ja byłam tam i to jest ta pasmanteria która była już w Leclerku tylko przeniesiona do większego lokalu. Powiększyli swój asortyment, ale jeśli chodzi o koraliki to jest wszystko to co było, a ceny są chyba z kosmosu
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
Niestety nam lubliniankom pozostaje kupywanie w internecie ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ostatnio przewertowałam ich katalog z koralikami i powiem, że nic specjalnego, ot takie zwyczajne. Nie mają zadnych kamieni tylko taki plastik i mega ceny
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja to się wcale na tym nie znam, ale podobno tam w tym Kulturomaniaku w Leclercu właśnie są jakieś zestawy koralików do własnoręcznego oporządzenia - moja siostra ostatnio coś takiego do domu przywlokła i uparcie twierdzi, że tam kupiła, chociaż mi się nie chce w to wierzyć
![]() No ale jeśli macie po drodze, to możecie zajrzeć - potem najwyżej wirtualne lańsko ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Taa, byłam tam dzisiaj i jest mnóóóóóóstwo koralików, tylko nie orientuję się jak to wychodzi cenowo - bo się kompletnie na tym nie znam
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
w pasmanteriach nawet nie ma co szukać - tak jak wcześniej - ceny z kosmosu, chodziłam i chodziłam po nich i po prostu ceny powalają z nóg
![]() Też słyszałam że w Leclerku można kupić takie koraliki, niestety nie byłam...... Trochę za daleko dla mnie ![]() pozostaje Internet. A, pytałam pewnej dziewczyny sprzedającej kolczyki gdzie kupuje półprodukty - odpowiedź: w GDAŃSKU ![]() Niby największe miasto w tej części Polski a zupełnie nie ma gdzie kupić potrzebnych nam rzeczy, nawet nasze Empiki są niewyposarzone!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, ze Lublinianki muszą kupowac przez internet. Jeśli chodzi o Leclerk to też w nim byłam i powiem szczerze, że miałam iśc do kulturomaniaka. Pomyślałam, że jest tam jak nie-Lubelskich Empikach ale w końcu zrezygnowałam. Kiedys się tm wybiorę, zeby zobaczyć jakie mają ceny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
o, to Wam powiem że pod tym względem się bardzo ostatnio zmienilo
bylam w Leclercu, w tej nowej galerii, maja koraliki i w Kulturomaniaku owym i w pasmanterii na dole (przenieśli ją ze starego budynku) Koraliki sa w pudełkach i według mnie sa drogie. W pasmanterii sa paczkowane i jakieś pojedyncze tak jak byly kiedyś ale te bardzoładne są strasznie drogie (np szklo weneckie 3 czy 4 sztuki za jakieś 10 zł????) Są tez półprodukty, nawet i metalowe i srebrne przekładki. Jeśli ktoś ma kupować pojedynczo, to nie opłaca sie zamawiać w internecie,mozna sobie coś tam znaleźć... za to w Kulturomaniaku jest trochę różnych rzeczy które mogą posłużyć do innych robótek - kartek, dekupażu, malowania i innych cudeniek. Przy dobrej wyobraźni można je też wykorzystać do biżuterii. Są trochę drogie ale można się pobawić. No i sa tez masy plastyczne , koraliki można sobie zrobić samemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
na ul.Zegadłowicza jest hurtownia pasmanteryjna. niestety nie wiem czy są koraliki, ale pozostałe rzeczy typu tasiemki, koronki, jakieś hafry są dużo tańsze niż w innych pasmanterach, przy tej hurtowni (można kupować w deatlu) pasmanteria z leclerca wychodzi dużo drożej. Jeśli któraś ma niedaleko możecie zapytać o koraliki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Joanna d'Moder
|
w ramach sprzątania połączyłam dwa wątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
W Kulturaomaniaku są kolorystysznie poukładane takie gotowe opakowania z koralikami. Kosztuje to 20.99zł ale jak się przyjżałam tym zestawom to niektóre koraliki są uszkodzone :/ poza tym jest tam dużo takiech drobnych jak z jablonexu. A w Bocianie to szkoda gadać jeśli chodzi o ceny nieturych koralików np. takie http://www.artfan.pl/product_info.ph...oducts_id=3151 kosztują ponad 18 zł za 5 sztuk.
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
temat daaaaawno umarł wiec go podnoszę... może od tego czasu coś się w lublinie zmieniło... szczególnie interesują mnie akcesoria srebrne (bigle - to raczej u jubilera, no ale może wiecie gdzie w miarę tanio, szpilki, kulki zacieskowe itp) no a może koraliki tanio też można gdzieś zakupić.
Lublinianki czekam na odpowiedź
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Niestety muszę Cię zmartwić, zmian nie zauważyłam. W Lublinie nigdzie tanio srebra nie trafisz. Jeśli chodzi o wszystko w jednym miejscu to właśnie u Bociana w Leclercu na Zana, ale ceny mają koszmarne. Muszę być przyciśnięta do muru, żeby tam jechać po coś, ale bywa i tak
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jedynym ratunkiem, a raczej nadzieją są targi minerałów, które odbywają się w Hali naprzeciw stadionu bodajże 2 razy w roku. Można tam podłapać ciekawe kontakty do ludzi może nie koniecznie z Lublina ale np z Puław lub pośrednich okolic. JA osobiście wolę dotknąć i oglądnąć produkt zanim go kupię. Unika się rozczarowania związanego z kolorem lub rozmiarem
![]() Ewentualnie zawsze można wybrać się na wycieczkę do Warszawy. Obejrzeć starówkę, odwiedzić zoo lub łazienki przy okazji ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hihihi faktycznie zawsze można wyruszyć w poszukiwaniu
![]() Jednak pozostanę chyba przy sklepikach internetowych i allegro. ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Przy moich ilościach zamówień to mi strasznie szkoda wydawać te 7 czy 10 zł na przesyłkę więc jakby któraś z was Lublinianki miała w planach allegrowe zmówienie to dajcie mi znać. Najlepiej na gg:4681803 bo tu bywam jak mi dostawca internetu pozwoli
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
na allegro też przecież płacisz za przesyłkę i to nawet w wielu przypadkach drożej niż w sklepach internetowych.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
no tak ale wolę zapłacić za koszt przesyłki 3 czy 4 zł przy wspólnym zamówieniu niż płacić całość
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
fakt, zawsze to połowa przesyłki
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.