|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem ze swoim głupim zachowaniem.
Hej Dziewczyny.
Chciałam Was prosić o radę,bo już kompletnie nie wiem co zrobić ze sobą , więc w akcie desperacji piszę tutaj. Mam nadzieję , ze ktoś popatrzy na to trzeźwym okiem i pomoże. Moim problem jest mój sposób zachowania,który bardzo drażni mojego partnera. Jesteśmy ze sobą dłuższy czas(ponad 4 lata) i z czasem zaczął go drażnić jeszcze bardziej. Generalnie chodzi o to , że na co dzień raczej się dogadujemy,lubimy spędzać ze sobą wolne chwile(w sumie spędzaliśmy ich bardzo dużo),mamy podobne poczucie humoru,wspólne marzenia,dużo wspólnych wspomnień i wszystko jest pięknie,gdyby nie to że czasem nie wiem co we mnie wstępuję i po prostu staje się hmm.. tępa? Czasem zadaję takie głupie pytania, czy mówię coś tak głupiego,bezsensownego , a jego to strasznie wkurza, że "nie używam mózgu". Reaguję na to wkurzeniem,bo wiele razy prosił mnie , żebym przestała coś robić ,a do mnie czasem jakby to nie docierało. Niby dociera,ale o tego dochodzi to, że jestem troszkę natarczywa, a on potrzebuję własnej przestrzeni,jednak ostatnio staram się już pod tym względem zmieniać. Mimo wszystko na prawdę wielu swoich wad które nad przeszkadzały( to nie jest tak,że przeszkadzją tylko jemu) się pozbyłam, a wielu nie mogę od lat,ciągle popełniam podobne błędy,ile można... Boję się, że przez to mój chłopak zupełnie straci do mnie cierpliwość co zresztą powiedział,albo zrobi jakąś głupote. Ufam mu,ale zaczęłam już się nawet tego obawiać, przez to , że nie umiem wykorzenić z siebie róźnych zachowań. Co mi radzicie?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problem ze swoim głupim zachowaniem.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
daj przykład takiego zachowania, albo kilka, żeby było wiadomo o co chodzi.
Przykłady dawaj jakieś ogólne, bez wchodzenia w szczegóły. EDIT: a ty tylko u siebie widzisz ciągle wady? Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-16 o 14:00 |
|
|
|
|
#4 |
|
Inkwizytor
|
Mam nadzieję, że on nad swoimi wadami pracuje z równie wielkim zapałem
![]() Podaj jakieś przykłady, bo trudno zrozumieć co masz na myśli. Chodzi o to, że tak jakby się "zawieszasz" i nie słyszysz że on coś do Ciebie mówi? Tak to odebrałam.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hm, chciałam już wcześniej napisać przykłady ale trudno było mi dokładnie jakoś to opisać. To co na zasadzie,że on o czymś mi powie a ja następnego dnia już o tym nie pamiętam i pytam o to samo, albo rozmawiamy na jakiś temat a ja wypowiadam się na ten temat w bezsensowny sposób, albo jestem bardzo niezaradna w tym co robię. Albo on mnie prosi żebym czegoś nie robiła, a ja dalej to robię ,nie wiem zupełnie czemu się tak dzieję. Czasem umiem to powstrzymać i być taka ogarnięte,czuję się wtedy dobrze i dobrze nam się gada a czasem po prostu coś mi się dzieję. Nie rozumiem tego.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś kobietą to chyba jedyne wytłumaczenie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
^ +100 do rispektu
------------------ ta, znany typ: Pan Mądrala Który Nigdy się nie Myli ![]() stawiam na to, że jakbyś jemu wadę wytknęła, to byłaby obraza majestatu też mi się zdarzy palnąć, jak mam zaćmienie mózgu. Wytknij mu parę razy błędy - to zobaczysz, jakiego buraka ze złości spiecze i jak się zapieni, bo tacy komentatorzy - w takich podwójnych standardach po prostu są asami. A ty się komentarzami przejmujesz
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-16 o 14:21 |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Masakra, ale Cie ustawil. Ja bym uciekala od Twojego chlopa. Potrzebujesz pomocy. Moze psycholog?
Przeczytaj, co napisalas: TY mowisz cos glupiego, do CIEBIE cos nie dociera, TY jestes natarczywa, TWOJE bledy, TWOJE wady. Straszne. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Przejmuję się nimi ponieważ utrudniają normalną rozmowę.
Okej,przyjmuję krytykę na siebie,chyba trochę potrebny mi taki zimny kubeł. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ahhh, nie masz gorszych problemów?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak on się zamyśli i nie odpowie z sensem - to go skomentuj tak samo "ty jakis jesteś tępawy". I patrz na reakcję. Zrób to, bo widać, że nigdy tego nie robiłaś.Teraz to ty bierzesz to sobie do serca: kiedy to on powinien paszczę przemądrzałą przymknąć ![]() Nie rozumiesz, że on z przemądrzałości komentuje to w ten sposób? Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-16 o 14:25 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie wiem, że to normalne że czasem każdy tak ma, ale jakoś mnie to napada i mam tak pare dni non stop. Dzięki za radę
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jesteś rozkojarzona, to nie wiem, kawę wypij. Jak masz kłopoty z pamięcią - to lecytyna.
Ale jak ktoś nie zrozumie twojego toku rozumowania - to niekoniecznie od razu mówisz, że jest jakiś przymuł (mam nadzieję ) tylko warto wyjaśnić, o co tobie chodzi. I tak też powinno być tutaj, a nie jeżdżenie ci po garbie.Zazwyczaj tak się ktoś mądrzy, kiedy rozmowa jest o rzeczach, które jego interesują. Czyli np. mowi ci coś o autach. Ty nie zapamiętasz, co on tam gadał - więc na drugi dzień ci gada "babo, weź się skup, bo styki ci się przepaliły widzę". Ale jakbyś ty mu prawiła powiedzmy o kolorach farb na ścianę, on nie zapamięta, to mu nie mówisz na dzień drugi "tępy ślimaku, mówiłam tobie wczoraj, że ma być ekri z odcieniem buraczano-brązowym, chyba ci klepka odpadła", tylko mu przypomnisz prostymi słowy "to było tak a tak". Jest to tylko kwestia podejścia
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-16 o 14:39 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gorzej jeśli w grę wchodzi rozkojarzenie w rozmwoie o troszkę ważniejszych sprawach,ale na takie małe rzeczy to dobry sposób.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy człowiek ma jakąs dziedzinę życia ,w której lepiej sie czuje,a kompletnie nie zna innej.zapominać również zdarza się każdemu.wybacz,ale nie spotkałam osoby,która nie tyle zapamiętuje wszystko,ale używa informacji w życiu bez zająknięcia. dodatkowo wmawia ci,że jesteś głupia i tępa. zasada jest prosta,trzeba z niewiedzy umieć wybrnąć.albo zatrzepać rzęsami i udać niewiniątko,albo udawać,że się wie nie uważam się za tępą kiedy czegoś nie rozumiem,lub zapominam o prostych rzeczach i tym się różnimy. a twój facet potrzebuje twardej kobiety "z jajami",aby wyrczęła go z jego obowiązków .szuka baby,która umie przybić gwoździa, zna wszystkie wyniki meczów ligi,potrafi pomalowac oko i ścianę w mieszkaniu,a na koniec naprawi mu auto Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-11-16 o 15:44 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze troszkę za bardzo się tym przejmujesz, nie przeczytałam w Twoich wypowiedziac nic co by mnie zszokowało i skłoniło do myśli "no kurde faktycznie, facet może uciec". Każdy czasem jest mniej lub bardziej rozkojarzony, niezaradny, czasem ktoś nie słyszy bo nie dociera do niego co się mówi.
Ja bardzo często mówię głupie rzeczy dlatego wiele osób ma mnie za taką laleczkę na hi hi haha, ale żeby się martwić, że tż mnie zostawi
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
I pewnie im bardziej Ciebie to denerwuje, tym bardziej starasz się to poprawić i tym gorzej Ci to wychodzi.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mam cały czas z tym zapominaniem
Nawet czasem się tak zwieszam że pytam faceta o coś, on mi odpowiada, ja kiwam głową, a po chwili pytam go o to samo bądź pytam "To ty mi w końcu odpowiedziałeś czy nie?".Jestem po prostu bardzo rozkojarzona ![]() Ale ja tak już mam i wszystkim mówię, że mi trzeba po 10 razy czasem powtarzać i koniec, nie zalepię sobie dziur w głowie, to nie jest coś, nad czym można zapanować.
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
I nikt nie przyjął opcji rzeczywistej rozbieżności intelektualnej między partnerami?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Też mam czasem takie "tępe momenty", potrafię zadać pytanie, na które odpowiedz jest oczywista nawet dla przedszkolaka, mam takie zaćmienia i tyle, nie uważam się za głupią osobę, a wręcz przeciwnie.
Ja z moim TŻ zawsze się po prostu z tego śmiejemy, to z Twoim facetem a nie z Tobą jest coś nie tak..
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak samo czasami i wiem, że dzieje się tak, gdy mam za dużo spraw na głowie albo czymś się zamartwiam, tak, że nie docierają do mnie żadne informacje ponad powód tego zmartwienia. Stąd to rozkojarzenie. Póki co potrafię nad tym zapanować, choć trochę to kosztuje wysiłku.---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
Choć dziwne, że i tak wszyscy niemal zawyrokowali, że to z kolesiem coś nie halo![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
Z Twojego opisu wynika, że możesz być denerwująca, fakt ale może to tak powinno być, że skoro kocha to wszystkie wady łyka bez mrugnięcia okiem W sumie to on też zapewne jakieś ma.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-11-17 o 00:46 |
|||
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Nie wymagaj od siebie bycia ideałem, bo IDEAŁY NIE ISTNIEJĄ. Widać, że zmieniasz dla niego swoje wady, i to jest bardzo miłe, ale bez przesady. Czy on ich nie ma? Ma. Ty też masz i masz do tego prawo. Nie rozmyślaj tak nad nimi i może faktycznie - czasem (raz na ruski rok) też zwróć uwagę na jego.
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie tak jak wcześniej pisałam dobrze nam ze sobą ale przez to czasem się dosyć mocno psuję. A natarczywa jestem w takim sensie , że czasami nie "daję mu oddychać", to już chyba jednak oddzielny problem. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też tak mam jak mam właśnie zbyt wiele na głowie, jak się czymś zamartwiam albo jak jestem zmęczona i już nie kojarzę. I wiesz - nikt się na mnie o to nie złości, raczej słyszę: "Odpocznij sobie, poukładaj wszystko, bo widzę, że dzisiaj masz cięższy dzień" a nie "Tępawa jesteś!".
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli nawet, to co ona na to poradzi? Nie zwiększy sobie IQ. W tej sytuacji wydaje mi się, że albo facet autorkę akceptuje taką jaka jest, albo niech sobie znajdzie inną. Autorka się w tym zakresie raczej nie zmieni.
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z takimi ludźmi wszystko spada na głowę najbliższych, jakby swoich obowiązków nie mieli.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-11-17 o 15:29 |
||
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Mój mąż ma tak samo;p Jest bardzo inteligentnym człowiekiem aczkolwiek często się zamyśli i gdy o czymś mówimy on za chwile znowu pyta o to samo. Albo proszę żeby coś zrobił a on o tym za chwile zapomni i trzeba mu przypominać. Hehe potrafi wyprowadzić z równowagi ale mimo to go Kocham okrutnie bardzo
Także albo Cie facet zaakceptuje taką jaka jesteś albo nie trać czasu. Moim zdaniem nie masz żadnego problemu ze sobą a to tylko wymysł Twojego TŻ.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ,niektórych może to po prostu wkurzać. Bo ja nie wątpię w to , że chłopak mnie kocha. Mimo to nie chce , żeby przez takie zachowanie się denerwował czasem na prawdę mocno, bo ona też jest dosyć nerwowym człowiekiem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

ahhh, nie masz gorszych problemów?