nastolatka ch schudnąć - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 19:13   #1
jatut
Przyczajenie

nastolatka ch schudnąć

.

Edytowane przez jatut
Czas edycji: 2013-08-10 o 21:20
jatut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 22:23   #2
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: nastolatka ch schudnąć

Twoja waga jest w sam raz, a i wiek nieodpowiedni na odchudzanie. Zdrowe zywienie i sport i bedzie ok
Stary 2012-12-22, 15:01   #3
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jatut Pokaż wiadomość
witam
mam 14 lat, 165 cm wzrostu, ważę 64 kg
chciałabym schudnąć... tak poniżej 60, najlepiej 55
jakiś czas temu się odchudzałam, jadłam ciemne pieczywo z ziarnami, jadłam normalnie tylko mniej, codziennie robiłam 200 brzuszków i 50 przysiadów, schudłam po 1,5 tyg do 61, ale jak to ze mną cieszyłam się że schudłam i zaniedbałam dietę i ćwiczenia :/
teraz mam zamiar chodzić co najmniej 2 razy w tygodniu na łyżwy(ok. 1,5 h) i raz w tygodniu na narty, brzuszków i tych innych ćwiczeń nie chce mi się robić :/
wodę średnio lubię pić... ale za to lubię bardzo pić herbatę z sokiem malinowym (własnej produkcji )
macie jeszcze jakieś rady dla mnie żeby wytrwać ?
Za młoda jesteś na odchudzanie "drastyczne", które zresztą nie jest ci potrzebne.
Dziewczyno, ty DOJRZEWASZ !
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-22, 18:28   #4
zdrowo siostro
Raczkowanie

Odradzam Ci wszelkie super diety i suplementy pomagające schudnąć. Niby za wcześnie na odchudzanie, ale nie wierzę, że dziewczyna chce mieć wygląd anorektyczki. Nie mniej jednak skoro źle się czuje, niech działa- tylko zdrowo!

Przede wszystkim powinnaś pogodzić się z wodą. Najlepiej niegazowaną. Mi było bardzo trudno, jednak przekonałam się do wody kiedy zaczęłam pić ją z cytryną. Dobry nawyk i pozostaje na zawsze Jeżeli lubisz herbatę, to proponuję zieloną lub czerwoną. Pamiętaj, pij nawet jeżeli nie czujesz pragnienia, czyli ok. 8-10 szklanek dziennie.

Zwróć uwagę na to co jesz, kiedy i jak. Przede wszystkim 4-6 małych posiłków dziennie, a nie 2 wielkie zjadaj rano bułkę ciemną, najlepiej z jakimiś warzywami, bez sera żółtego, czy szynki. Jak chcesz smarować pieczywo to polecam margarynę Benecol, która ma o połowę mniej kalorii niż inne margaryny. Po 3 godzinach od śniadania możesz zjeść np. jakiś owoc, zeby się nie głodować, bo głodówki są bez sensu. Później obiad. I tak cały czas staraj się jeść małe porcje co 3 godziny, żeby dostarczać organizmowi paliwa Jeżeli chodzisz późno spać, to zapomnij o ostatnim posiłku o godz. 18, czy 19. Najlepiej jeść dwie godziny przed spaniem. Nie narażasz wtedy organizmu na 14 h głodówki, kiedy najpierw wieczorem nie jesz, a później spisz. Dorzuć to tego jakiś sport. Nie musisz wykonywać żmudnych ćwiczeń, ale ruszaj się! Efekt gwarantowany
zdrowo siostro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-22, 21:33   #5
e19c5719f6a7940d002dc7b15b591184dc08028e_5f8782f23d7b5
Konto usunięte

Do odchudzania potrzeba dużo cierpliwości.
Młoda jesteś, ale sport w każdym wieku jest dobry
Najważniejsze to jeść śniadanie, jeśli chcesz z czegoś zrezygnować to ewentualnie z późnej kolacji
Powodzenia
e19c5719f6a7940d002dc7b15b591184dc08028e_5f8782f23d7b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-22, 21:43   #6
jatut
Przyczajenie

.

Edytowane przez jatut
Czas edycji: 2013-08-10 o 21:21
jatut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 12:30   #7
Amortentia
Raczkowanie

Ja polecam pić duuuużo niegazowanej wody (a jeżeli nie lubisz, to słabo gazowaną - ja taką właśnie piję ), zwiększyć ruch (ważne, żeby dużo chodzić + jakiś sport? też nie lubię tych domowych ćwiczeń, bo mnie nudzą), jeść tylko wtedy, kiedy jesteś głodna, ograniczyć słodycze i nie zapychać się wieczorem chlebem. Nie warto pakować się w różne diety cud, ani diety 1000 kcal, bo po schudnięciu zaczniesz jeść normalnie i efekt jojo gwarantowany.

Matura 2014

"Dzieła sztuki wywodzą się z nieskończonej samotności... Tylko miłość może je pojąć, przechować i sprawiedliwie ocenić."
Amortentia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 13:46   #8
Cytruska89
Raczkowanie

najlepiej to jedz wtedy kiedy naprawdę jesteś głodna no i bardzo małe porcje i nie mówcie jej że za młoda i ma dobrą wagę bo to nieprawda, ma z czego schudnąć
Cytruska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 19:27   #9
boczekoola
Raczkowanie

Nie jest łatwo z dnia na dzień zmienić całe swoje życie Ja nie mam zamiaru, chcę po prostu poczuć się lepiej w swojej skórze. Bo te kompleksy sprawiają, że głowa coraz częściej wariuje. Każda z nas o tym wie. Dlatego postanowiłam wziąć się za siebie i chociaż próbowałam już kilka razy, to teraz wiem, że dam radę. Aby sobie w tym pomóc, postanowiłam założyć bloga, który będzie moim motywatorem i stróżem, pilnującym mnie.
http://loss-weight-now1.blogspot.com/
Stary 2013-01-04, 18:55   #10
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jatut Pokaż wiadomość
witam
mam 14 lat, 165 cm wzrostu, ważę 64 kg
chciałabym schudnąć... tak poniżej 60, najlepiej 55
jakiś czas temu się odchudzałam, jadłam ciemne pieczywo z ziarnami, jadłam normalnie tylko mniej, codziennie robiłam 200 brzuszków i 50 przysiadów, schudłam po 1,5 tyg do 61, ale jak to ze mną cieszyłam się że schudłam i zaniedbałam dietę i ćwiczenia :/
teraz mam zamiar chodzić co najmniej 2 razy w tygodniu na łyżwy(ok. 1,5 h) i raz w tygodniu na narty, brzuszków i tych innych ćwiczeń nie chce mi się robić :/
wodę średnio lubię pić... ale za to lubię bardzo pić herbatę z sokiem malinowym (własnej produkcji )
macie jeszcze jakieś rady dla mnie żeby wytrwać ?
Masz dopiero 14 lat, na poważne odchudzanie jest za wcześnie. Po 1,5 tygodnia pewnie zeszła z ciebie głównie woda, ale jeśli chcesz schudnąć to po prostu odżywiaj się zdrowo. Rosniesz, więc przy umiejętnym odżywianiu waga sama spadnie, figura się poprawi (ja to przeżyłam )Pełnoziarnisty chleb nie musi się kojarzyć z odchudzaniem, może z czasem go polubisz. Pamiętaj zeby czytać czy jest pełnoziarnisty, bo producenci lubią "zaciemniać" chleb sztucznie. Jedz dużo warzyw, a chipsy nie są wskazane dla nikogo. Lepiej przegryź pomarańczę
Jeśli nie lubisz wody, moze dodawaj sobie do niej cytrynę? Poprawi smak i trawienie. Kup sobie herbatki owocowe o ulubionych smakach. Pij oczywiscie bez cukru. Może być też zielona czy czerwona jesli lubisz. Sok kupny czy domowy, tona cukru, taka prawda..
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości