|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z chłopakiem
Witam, jestem tutaj nowa, ale już od dłuższego czasu czytam wizaz.
Chcialam opisac swoj problem. Nie wiem czy to ja robię zle. Czy to chlopak ma racje. Jestem ze swoim chłopakiem 4 lata, byly wzloty i upadki. Dostałam od niego jakies 2 lata temu aparat fotograficzny(zwykła cyfrówka). Póżniej telefon komórkowy. Pózniej ten telefon sprzedasłam i kupiłam inny telefon. Ja oczywiście tez kupowałam mu prezenty, ale o mniejszej wartości (typu ciuchy, kosmetyki). Ostatnio dostałam od cioci telefon dosyć fajny z androidem. Wiec mialam 2 telefony. Chcialam sprzedac ten telefon, gdyż juz mialam jeden. No i chlopak powiedzial, zebym sie z nim zamienila na telefony. On mial naprawic starszy telefon i mi dac a ja mialam mu dac ten od cioci. No i mu dałam ten telefon. Mineły juz 2 miesiace i telefonu nie dostalam. Chcialam zeby oddał mi ten telefon, bo sa mi pieniądze potrzebne. To powiedział, zebym dala mu aparat i telefon, który mi wczesniej dal. Ale przeciez to byly prezenty i sam mi je dał. A na ten telefon inaczej sie umawialiśmy. Nie wiem czy darować i dac mu ten telefon, bo w sumie tez mi dał drogie prezenty. Ale czuje sie troche oszukana. Prosze o odpowiedzi kto ma racje. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z chłopakiem
Że tak zapytam... jak to możliwe wytrzymać cztery lata przy takim buraku?
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też mam wątpliwości tej samej natury, co koleżanka powyżej. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Porażka ten Twój chłop.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
burackie zachowanie. tak się nie robi w stosunku do nikogo, gdy się komuś co daje, a ukochanej osobie to tym bardziej się nie wypomina. Powinnaś mu wprost powiedzieć, że ten tel mu pożyczyłaś i już chcesz z powrotem i tyle. A tak to wszystko między wami dobrze?
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, żeby własnemu facetowi nie móc zaufać...
Rozmawialiście w ogóle? ze nie tak się umawialiście? I co ma znaczyć to wypominanie prezentów? Jak już ktoś napisał- porażka. I jeśli chodzi o faceta, i o związek. Nie 'daruj' mu tego telefonu, bo ciągle będzie w tobie żal o tą sytuację. Nie rozważaj nawet tej opcji, bo to nie rozwiąże problemu. Telefon i aparat dostałaś w prezencie, dobrowolnie z jego strony. Nie musisz teraz tego odpokutować ani odpracować. A jak mu odpuścisz, to zwyczajnie zrobisz z siebie jelenia. A chłopak perfidna świnia, że w ten sposób cię wykorzystuje i manipuluje. Bo tak, to podchodzi pod manipulację. Daje drogie prezenty, nie do końca bezinteresownie, skoro teraz ci je wypomina., A ty połknęłaś haczyk, i już masz wyrzuty, że ty dostawałaś drogie prezenty, więc teraz, chociaż tego nie chcesz, czujesz, że musisz mu się 'zrewanżować'. Chora sytuacja, współczuję. Ale bądź twarda i stanowcza. To on zachowuje się prostacko.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-11-17 o 12:30 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki dorodny burak, że barszcz można zrobić
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedzi, macie rację. Teraz układa się nam dobrze, tylko wynikła ta sytuacja z telefonem. Otworzyliście mi troche oczy, bo często wypomina mi te prezenty wraz z tym jak pojechalismy raz nad morze i większa część on opłacał. Nie wiem czemu sie godziłąm na te prezenty. Nie ładnie się zachował. Będe o tym pamietać. Rozmawiałąm z nim na temat telefonu. Ma mi go oddać, ale miał focha.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.