|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
okrągła twarz i falowane włosy
Mam włosy falowane (same się falują) tak do ramion (średnia długość)
Grzywki nie mam (ponieważ niemiłosiernie się kręciła jak u baranka) Twarz mam (niestety) okrągłą i dość wysokie czoło. Moje pytanie: Czy upięcia, koki z falowanych włosów przy tej twarzy będą mi pasować? Czy powinnam zrobić sobie grzywkę na bok? Czy lepiej ścieniować włosy? Czy lepsze do tego kształtu twarzy są włosy proste? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: okrągła twarz i falowane włosy
Cytat:
![]() Co do cieniowania- ja zauważyłam, że moja twarz wygląda lepiej, jak mam pazurki (przy twarzy). Skośna grzywka też się sprawdza, ale jak jest skręcona, to raczej nie bardzo ![]() Wiele zależy od Twojej fryzury, rodzaju włosów- u mnie włosy proste też nie prezentują się najlepiej o ile nie są podniesione u góry (swoją drogą, ja też mam wysokie czoło, ale nie nadmiernie wysokie, raczej w normie), to samo dotyczy upięć- koków, kucyków. Lepiej, by nie były one płaskie, lekko natapirowana lub po prostu uniesiona góra sprawi, że twarz wyda się bardziej podłużna. Lepiej też unikać zbytniego ładu przy twarzy- warto zostawić jakieś kosmyki, by ładnie okalały twarz i wyszczuplały optycznie policzki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
No właśnie u mnie gładkie upięcia źle wyglądają, ale nie lubię mieć uniesionej góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Postanowione: w najbliższym czasie wycieniuje grzywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.