![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Koniec Świata.
z góry przepraszam, jeśli taki wątek lub podobny istnieje, nie chce mi się szukać tego tematu, by podyskutować i podpatrzec opinii innych, więc zakładam nowy wątek-prościej. Wierzycie w koniec świata?! Boicię się tego? Śmiejecie się z tego ? cokolwiek. Po katastrofie w Japoni (Honsiu) mam jakieś takie dziwne, przeszywajace mnie uczucia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec Świata.
1.takich tematów było pełno
2. nie chce Ci się ? a czy to taki problem wpisać w wyszukiwarkę ? no pewnie lepiej zaśmiecać forum 3. o Japonii też jest już temat 4. koniec świata miał już być chyba z tysiąc razy... nie szkoda Ci czasu na takie głupoty ?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
takie rzeczy nie dzieją się "teraz" tylko do zawsze
![]() jedyne co się dzieje teraz to fakt, że Ty żyjesz jakbyś mogła żyć 1000 lat to byś mogła odnotować, że dzieją się takie rzeczy co jakiś czas (np. trzęsienie ziemi w Japonii jest najsilniejszy od 140 lat - tak słyszałam - a to sugeruje, że 140 lat temu było silniejsze przy czym biorąc pod uwagę "wiek" świata to coś takiego raz na 140 lat to dość często tyle że nikt nie żyje tyle żeby to zauważyć) no a że człowiek żyje w porywach do ok. 100 lat no to wszystko co mu się w życiu przydarza wypada skomentować "dlaczego akurat teraz"
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak... najlepiej zakładać nowe wątki po raz setny,bo się nie chce starych szukać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Takie kataklizmy, jak w Japonii zdarzają się od czasu do czasu i zawsze wzbudza to wiele refleksji i mieszane uczucia.
A co do końca świata - mnóstwo jest teorii na ten temat, ciągle pojawiają się jakieś nowe daty. Czy w to wierzę? Raczej traktuję to z dystansem. Z pewnością koniec kiedyś nastąpi, ale to właśnie my, ludzie doprowadzimy do samozagłady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2) Tak ![]() 3) Nie Zginiemy marnie i pochłonie nas ogień piekielny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu to wszystko dzieje sie akurat teraz? A gdyby zaczelo sie za 50 lat to pewnie bys pytala dlaczego akurat wtedy. Bez sensu takie zastanawianie sie dlaczego akurat teraz. Moze z powodu oddzialywan ksiezyca i slonca na ziemie, oddzialywania te sa cykliczne wiec to nie pierwszy raz w historii ziemi, kiedy takie cos ma miejsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ludzie żyją na Ziemi od śmiesznie krótkiego czasu ok 200 tys lat(dłuzej jak uwzględnić inne niż homo sapiens humanoidalne gatunki) co jest nic nieznaczącym ułamkiem w liczących miliardy lat dziejach Ziemi. ludzkość prędzej czy później przestanie istnieć- takie są prawa natury. zresztą nawet Słonce w końcu zgaśnie i pochłonie Ziemię, szlag trafi nasz układ słoneczny, a w końcu i cały wszechświat.
śmierć ze starości, w wyniku choroby lub wypadku- to będzie twój "koniec świata", a nie jakaś tam masowa zagłada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Koniec świata - raczej nie wierzę ![]() Z to co napisałaś w pierwszym poście - sama się nakręcasz... Niepotrzebnie. Katastrofy naturalne zdarzają się cały czas. Trzęsienia ziemi, tornada, tsunami, pożary, powodzie, wybuchy wulkanów itp itd. One były, są i będą... Nie dopatruję się w nich niczego nadprzyrodzonego bo uważam, że to bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Dostałam ulotkę w Katowicach to wiem ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Katowickie ulotki kłamią
![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=231153 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
zawsze mam racje
|
No bo już szłam do szafki po 10 tabliczek czekolady, ale skoro jednak się świat za 19 dni nie skończy to może jednak sobie daruję
![]() Ciekawie co robią ludzie, którzy wymyślają końce świata i się ich nie doczekują? Mówią, że mieli fałszywe objawienia spowodowane przez szatana? ![]()
![]() |
#16 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Albo: 2. Po prostu wyznaczają nowy termin końca świata a poprzednią datę uznają za niebyłą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hmm, ja to myślę, że w związku z tym, że matma w naszym kraju podobno kuleje ci ludzie wychodzą z założenia, że no błędnie coś tam obliczono ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
zawsze mam racje
|
no z tej ulotki
![]() --------- Pamiętam jak się bałam końca świata w 2000 roku. Baaaaardzo ![]() ![]() ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-05-02 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
No bo te ulotki rozdawali tylko jednego dnia, także tylko dla wybrańców ![]() --- Raczej przerażających potworem, chociaż figurę miał niezłą ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wierzę w koniec świata, ale nie wierzę w przepowiednie na jego temat. moim zdaniem, będzie niespodzianka, więc nie ma sensu jakoś się na to nastawiać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem twarda, antychryst o ładnej figurze mnie nie przeraża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrubione... I mają całkowitą rację. Klęski żywiołowe były OD ZAWSZE. Może poczytaj podręczniki do geografii, będziesz wiedziała jak kiedyś wyglądała planeta i kontynenty, i może jakieś wnioski z tego wyciągniesz. Zdajesz sobie sprawę, ile od początku świata ludzie mieli wypadków? Ile dziennie wypadków się zdarza, z jakich przyczyn? Chyba nie... Jak to wszystko nie dzieje się od tak sobie, to co tym kieruje?? Aramintha... Kurde, zazdroszczę Ci tych ulotek. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jakiś amerykański guru ogłosił,że koniec świata nastąpi 21 maja tego roku (szczegóły zdaje się są w wątku o Bin Ladenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubie ten wiersz:
Koniec świata W dzień końca świata Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji, Rybak naprawia błyszczącą sieć. Skaczą w morzu wesołe delfiny, Młode wróble czepiają się rynny I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć. W dzień końca świata Kobiety idą polem pod parasolkami, Pijak zasypia na brzegu trawnika, Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa, Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa I noc gwiaździstą odmyka. A którzy czekali błyskawic i gromów, Są zawiedzeni. A którzy czekali znaków i archanielskich trąb, Nie wierzą, że staje się już. Dopóki słońce i księżyc są w górze, Dopóki trzmiel nawiedza różę, Dopóki dzieci różowe się rodzą, Nikt nie wierzy, że staje się już. Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem, Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie, Powiada przewiązując pomidory: Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie. Czesław Miłosz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Vixen ja też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Patrząc na to co dzieje się od roku na świecie zaczynam wierzyć,że niedługo będzie koniec. Nie wierzę natomiast w konkretną datę 21.12.2012
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja niby nie wierzę...ale gdzieś siedzi we mnie taki niepokój.
Patrząc na te wszystkie anomalia pogodowe, katastrofy naturalne na całym świecie może przyjść coś takiego do głowy...
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Koniec świata będzie jak nic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wlasnie ogladalam ddtvn i podobno jutro o 18 ma byc koniec świata ...niby nie wierze ale boje sie no boje sie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.