|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czego Wam brakuje w fitness clubach?
Hej,
Czego Wam brakuje w fitness clubach? Jaka funkcjonalność/ oferta wg Was powinna się tam znaleźć (a której jeszcze nie ma) ? Edytowane przez walk_on_air Czas edycji: 2012-12-19 o 06:58 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Czego Wam brakuje w fitness clubach?
Mnie brakuje racków na siłowni
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Są zajęcia dla mam z noworodkami... a czy są zajęcia takie typowo dla samych par? Może coś takiego? Np przez taniec do lepszego zrozumienia, albo jakoś tak
(jak juz takie coś jest to nie wiem co innego )
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Jedyne czego mi brakuje teraz w klubach fitness - to fajnej atmosfery. Cennik w klubach jest taki, że chodzą tylko lepiej sytuowani ludzie, którzy czasami nie wiedzą po co tam przyszli. Widzę więc facetów w opaskach na głowie z ręczniczkami, którzy przyszli poćwiczyć, bo tak jest modnie u niego w biurze. Kiedyś byłam w siłowni "Pure" (chyba tak), a tam siedzi jeden podtatusiały "paker" na maszynie do trenowania czworogłowych ud i gapi się przed siebie ciężko dysząc. Zdążyłam zrobić 4 serie przysiadów a on dalej siedzi w tej samej pozycji. Nie wykonał ani jednej serii w międzyczasie. Pytam go więc, czy ćwiczy na tym urządzeniu, a on się patrzy na mnie tępo i odpowiada że "tak". Zrobił od niechcenia osiem ruchów i dalej siedzi i się gapi przed siebie. Nawet nie zaproponował żebym wykonywała na zmianę z nim serię, tylko siedział jak osioł. Coś takiego mnie strasznie wkurza, że w klubach nie ma już normalnej etyki i kodeksu wśród ćwiczących, tylko zaczyna "wiochą zajeżdżać". Wiem że na atmosferę w klubie jego właściciel nie ma czasami wpływu, ale jakby ktoś wywiesił tabliczkę z zasadami korzystania z siłowni, to byłoby na pewno lepiej.
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
osobnej sauny dla kobiet i mężczyzn!!!
Bo siedzenie w stroju kąpielowym w saunie wydaje mi się pomysłem z natury poronionym. Może mam szczęście, ale siłownia, na którą chodzę, jest bardzo zacna poza tym drobnym saunowym mankamentem. Poza tym, odwiedzam ją w takich porach, że nie ma zbyt wielu ludzi, więc i żadnych konfliktów około-maszynkowych nie doświadczam. Temat nie tego dotyczy, ale zdarzyło mi się kiedyś być w szkole tańca, prowadzącej także zajęcia fitness typu zumba, w której...nie było pryszniców!!! fffffffuuu.... |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Na mojej siłowni do sauny chodzi się w ręczniku. Nawet nie pomyślałam, że można brać strój kąpielowy.
Brakuje mi ogólnie miejsca. Jest dosyć ciasno- trezba się przepychać między maszynami, przydałby się też kawałek podłogi do rozciągania. Jak jestem rano to mogę wejść do sali od aerobiku, ale popołudniu już nie bardzo jest gdzie. |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem w fitness klubach brakuje dietetyków, fizjoterapeutów. Podczas pierwszego spotkania powinna być przeprowadzona rozmowa z klientem na temat jego oczekiwań np czy chce schudnąć, rozbudować mięśnie, wzmocnić kręgosłup. Trener powinien doradzić takiej osobie co ma robić aby osiągnąć to czego chce.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
gumek do włosów! na recepcji powinni sprzedawać gumki do włosów o których czasem się zapomina. albo jakiś automat z gumkami.
na mojej siłowni jest mnóstwo fajnego sprzętu ale nie ma (albo przegapiłam) zwykłego twistera... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

(jak juz takie coś jest to nie wiem co innego