Proszę o pomoc. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-20, 19:32   #1
Jasmine91
Przyczajenie

Proszę o pomoc.

Witam, jestem kobietą, mam 21 lat. Bardzo proszę o pomoc wszystkich użytkowników w sprawie diety,treningów oraz zdrowia.
Otóż:
z roku na rok przybieram na wadze, strasznie źlę się czuję, mam duże problemy z cerą i zdrowiem. Prawdopodobnie mam problemy hormonalne, mam niedorozwój piersi oraz trądzik. Mam figurę gruszki, tzn. cały tłuszcz zbiera się w biodrach, pupie i nogach.
Moje wymiary:
Wzrost : 169
Waga:74,4
% tłuszczu w ciele - 37,6
masa mięśniowa- 44,1 kg
wiek metaboliczny - 36 lat
Otóż zależy mi na tym, aby schudnąć 10 kg, lecz nie tracić kształtów wzoruję się tutaj np. na ciele Beyonce, tzn. powiększyć ćwiczeniami i wyrzeźbić pośladki biodra nogi, mieć płaski brzuch oraz talię i trochę powiększyć malutkie ramionka. Dodatkowo, mieć zdrową dietę przez co poprawić swoje wyniki jeśli chodzi o tłuszcz i masę mięśniową, poprawić cerę i samopoczucie. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Polecić dietę ćwiczenia może jakieś suplementy? Jeśli jest potrzeba napiszę więcej informacji. Pozdrawiam
Jasmine91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 16:57   #2
czarna_zmora
Raczkowanie

Dot.: Proszę o pomoc.

Co do ćwiczeń to na rozruszanie się i przyzwyczajenie do treningu siłowego bardzo fajny jest trening dla początkującej Ladies na sfd. Ale jak wolisz ćwiczyć z filmikami to jest bardzo dużo do wyboru: Jillian Michales, Tamile Webb, Ewa Chodakowska, poczytaj sobie co dziewczyny piszą o nich i znajdź odpowiedni dla siebie.
Polecić dietę? A nie lepiej po prostu nauczyć się zdrowo odżywiać? Obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, poczytać o rozkładzie BTW i na tej podstawie układać sobie jadłospisy. Tylko taka droga jest trudniejsza, niż podanie diety takiej i takiej, po której efekt jojo, mniej lub bardziej gwarantowany, ale zdrowe nawyki zostaną na całe życie i łatwiej będzie kontrolować wagę.
czarna_zmora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 18:38   #3
megalija
Raczkowanie

Dot.: Proszę o pomoc.

skąd znasz procentowy udział tłuszczu i mięśni w ciele? oraz wiek metaboliczny? wyglądam na to, że byłaś u jakiegoś specjalisty. Wiesz 37% tłuszczu w wieku 21 to bardzo dużo i choć Twoje BMI nie jest dramatyczne to ta ilość tłuszczu trochę przytłacza. Ja na Twoim miejscu poszłabym do dietetyka żeby się skonsultować. W przypadku odchudzania dieta to podstawa i pomoc specjalisty w ustawieniu sobie odpowiednio dostosowanej diety bardzo by Ci pomogła.
Serio, nie szukałabym po forum tylko dietetyk. no i odpowiednie ćwiczenia ale to już mi się wydaje oczywiste
Napisz jak Ci idzie, co dalej robisz.
pozdrawiam.
megalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości