|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc.
Witam, jestem kobietą, mam 21 lat. Bardzo proszę o pomoc wszystkich użytkowników w sprawie diety,treningów oraz zdrowia.
Otóż: z roku na rok przybieram na wadze, strasznie źlę się czuję, mam duże problemy z cerą i zdrowiem. Prawdopodobnie mam problemy hormonalne, mam niedorozwój piersi oraz trądzik. Mam figurę gruszki, tzn. cały tłuszcz zbiera się w biodrach, pupie i nogach. Moje wymiary: Wzrost : 169 Waga:74,4 % tłuszczu w ciele - 37,6 masa mięśniowa- 44,1 kg wiek metaboliczny - 36 lat Otóż zależy mi na tym, aby schudnąć 10 kg, lecz nie tracić kształtów wzoruję się tutaj np. na ciele Beyonce, tzn. powiększyć ćwiczeniami i wyrzeźbić pośladki biodra nogi, mieć płaski brzuch oraz talię i trochę powiększyć malutkie ramionka. Dodatkowo, mieć zdrową dietę przez co poprawić swoje wyniki jeśli chodzi o tłuszcz i masę mięśniową, poprawić cerę i samopoczucie. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Polecić dietę ćwiczenia może jakieś suplementy? Jeśli jest potrzeba napiszę więcej informacji. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o pomoc.
Co do ćwiczeń to na rozruszanie się i przyzwyczajenie do treningu siłowego bardzo fajny jest trening dla początkującej Ladies na sfd. Ale jak wolisz ćwiczyć z filmikami to jest bardzo dużo do wyboru: Jillian Michales, Tamile Webb, Ewa Chodakowska, poczytaj sobie co dziewczyny piszą o nich i znajdź odpowiedni dla siebie.
Polecić dietę? A nie lepiej po prostu nauczyć się zdrowo odżywiać? Obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, poczytać o rozkładzie BTW i na tej podstawie układać sobie jadłospisy. Tylko taka droga jest trudniejsza, niż podanie diety takiej i takiej, po której efekt jojo, mniej lub bardziej gwarantowany, ale zdrowe nawyki zostaną na całe życie i łatwiej będzie kontrolować wagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o pomoc.
skąd znasz procentowy udział tłuszczu i mięśni w ciele? oraz wiek metaboliczny? wyglądam na to, że byłaś u jakiegoś specjalisty. Wiesz 37% tłuszczu w wieku 21 to bardzo dużo i choć Twoje BMI nie jest dramatyczne to ta ilość tłuszczu trochę przytłacza. Ja na Twoim miejscu poszłabym do dietetyka żeby się skonsultować. W przypadku odchudzania dieta to podstawa i pomoc specjalisty w ustawieniu sobie odpowiednio dostosowanej diety bardzo by Ci pomogła.
Serio, nie szukałabym po forum tylko dietetyk. no i odpowiednie ćwiczenia ale to już mi się wydaje oczywiste ![]() Napisz jak Ci idzie, co dalej robisz. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.