Ciazowe -wymioty Co na to najbardziej pomoze? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 22:39   #1
NiekochanaTakiLos
Raczkowanie

Ciazowe -wymioty Co na to najbardziej pomoze?

Dziewczyny jak sie jest na poczatku ciazy i obojetnie co sie zje to za chwile -zwraca sie(wymiotuje) tak juz tydzien i nawet syrop przepisany przez lekarz nie momaga nic wszystko co sie zje za chwilke zwymiotowywuje przeciez przez takie cos mozna umrzec..Co pomoze ??
NiekochanaTakiLos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 22:41   #2
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: Ciazowe -wymioty Co na to najbardziej pomoze?

kroplówka
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 00:06   #3
NiekochanaTakiLos
Raczkowanie

Musi byc jakis inny sposob zwalczenia tego
Stary 2011-11-17, 07:14   #4
Farahh
Rozeznanie

moja przyjaciółka wymiotowała kilka razy dziennie do 5 miesiąca ciąży, później szpital, kroplówki, własnie jakieś syropy i przeszło..

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 07:34   #5
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka wymiotowała kilka razy dziennie do 5 miesiąca ciąży, później szpital, kroplówki, własnie jakieś syropy i przeszło..
ja do 4, najpierw jakies tabletki,nie pomogły,więc szpital i kroplówki,bo zaczynałam sie odwadniać

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 07:42   #6
kropka75
Zakorzenienie

Niektórym pomaga tylko poród.

Moje dwie kumpele tak miały, jedna do końca, ale tylko rano. Druga non stop. Praktycznie całą ciążę chudła. Od 3 do 6 miesiąca żyła na kisielu do picia i wodzie z zupy pomidorowej. Do 3 miesiąca żyła powietrzem.

Niech lekarz spróbuje zmienić leki. I dużo pij. Może herbata imbirowa pomoże? I radzę rzuć migdały, powoli, żeby działało na mdłości, a nie podrażniało żołądka.

Mnie migdały uratowały życie, bo muliło mnie non stop na początku.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 08:57   #7
ewi83
Zadomowienie

ciasteczka imbirowe

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 15:07   #8
Patrilla
Zakorzenienie

ja stosowałam czopki torecan hamują dobrze wymioty ale człowiek jest lekko "kołowaty" ale chyba warto ... jak jest bardzo źle ...
ja wymiotowałam w 2 ciążach w 2 trwało to 4, 5 m schudłam 7 kg i tak uważam że to mało - dzięki herbacie imbirowej i migdałom zawsze miałam pod ręką imbir w proszku do wąchania
Stary 2011-11-18, 00:02   #9
tylkokasia
Moderator

Ja testowałam domowe metody, spróbuj może coś Tobie pomoże:
- rano zaraz po przebudzeniu zjedz herbatnika, biszkopta lub banana
- pij herbatę z dodatkiem świeżego imbiru
- w razie napadu mdłości jedz migdały (mi akurat migdały najlepiej się sprawdziły)
- tutaj lekarz zalecił mi picie coli lub sprite (też mi pomagało ale to ostateczność bo to niezbyt zdrowe napoje
PS. mi przeszło w 2 trymestrze całkowicie , ale początek miałam fatalny

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 00:06   #10
brumek
Zakorzenienie

To Cię zmartwię, że tak można ... do porodu. a wymiotowałam całą ciążę, codziennie, ostatni raz jeden dzień przed urodzeniem synka I żyję
Zaczęło się koło 3 miesiąca. I od tego czasu do porodu miałam - UWAGA, UWAGA - 5 dni bez wymiotów!
Aha, nie pomagało absolutnie nic: żadne imbiry, mięty, małe przekąski, jedzenie ciepłego, zimnego, NIC.
A po porodzie jak ręką odjął, już ani razu

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-11-19 o 00:08
brumek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 23:05   #11
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Mnie nic nie pomagało - żaden imbir (od imbiru dopiero mnie brało), żadne biszkopty ani migdały, po prostu nic. Jedną, jedyną rzecz, jaka się sprawdziła poleciła mi moja dentystka - trzymanie w buzi i ssanie kostek lodu takich zwykłych kostek lodu, jakie robi się do napojów. Miałam całą zamrażarkę tego lodu w ciąży, bo to było jedyne, co mi pomagało Ale naprawdę pomaga! Przez wiele dni prawie żywiłam się tymi kostkami lodu, nawet brałam sobie "na wynos", jak wychodziłam z domu, ale warto spróbować, naprawdę polecam, bo skuteczne, może Tobie też pomoże.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2011-11-20 o 23:09
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 07:24   #12
Layla79
Zakorzenienie

moja koleżanka też I trymestr wymiotowała non stop i chudła. jadła samą sałatę, ale w szpitalu nie była.
ja miałam mdłości do 5 mca, musiałam non stop coś jeść, inaczej mnie ssało. no i efekty mam tak jak mówiły dziewczyny, migdały, biszkopty, ale na każdego co innego działa. poradź się lekarza. dziecko będzie zdrowe, umrzeć można od odwodnienia, więc dużo pij. w aptece są takie soki marchwiowe dla dzieci hipp ors 200 nawadniające, nie wiem, może to byłoby dobre.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 20:05   #13
Einode
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Mnie nic nie pomagało - żaden imbir (od imbiru dopiero mnie brało), żadne biszkopty ani migdały, po prostu nic. Jedną, jedyną rzecz, jaka się sprawdziła poleciła mi moja dentystka - trzymanie w buzi i ssanie kostek lodu takich zwykłych kostek lodu, jakie robi się do napojów. Miałam całą zamrażarkę tego lodu w ciąży, bo to było jedyne, co mi pomagało Ale naprawdę pomaga! Przez wiele dni prawie żywiłam się tymi kostkami lodu, nawet brałam sobie "na wynos", jak wychodziłam z domu, ale warto spróbować, naprawdę polecam, bo skuteczne, może Tobie też pomoże.
dokładnie o kostkach lodu chciałam napisać.
Ja ten sposob poznałam, jak już było za późno, ale wiele osób go sobie chwali. Może to też być zamrożona woda z cytryną

Mi ogólnie nie pomagało nic. 3 miesiące wycięte z życia , waga minus 4kg na starcie, ale potem nabrałam sił i na szczęście minęło.
W skrajnych przypadkach proponuję szpital. Leżałam z babką, którą mdłości tak dobiły,że tylko kroplówki jej mogły pomóc. Po 2 dniach była jak nowo narodzona
Einode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 22:09   #14
NiekochanaTakiLos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
I jak zjadlas cos, od razu ssalas kostki lodu,zeby nie zwymiotowac?i faktycznie po posilku potem ssaniu kostek lodu nie bylo wymiotow?
Stary 2011-11-25, 18:04   #15
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiekochanaTakiLos Pokaż wiadomość
I jak zjadlas cos, od razu ssalas kostki lodu,zeby nie zwymiotowac?i faktycznie po posilku potem ssaniu kostek lodu nie bylo wymiotow?

Po prostu w KAŻDYM MOMENCIE, kiedy czułam, że robi mi się niedobrze, pakowałam do buzi kostkę lodu Rano, przed jedzeniem, po jedzeniu, wieczorem, bez znaczenia nawet brałam sobie na wynos parę kostek w takiej torbie na mrożonki, ale powiem Ci, że teraz, w ten poniedziałek, wisiałam nad ubikacją CAŁY DZIEŃ - aż się trochę wystraszyłam, bo nie mówię o jedzeniu - ale cały dzień nic nie mogłam nawet pić, dopiero po północy udało mi się wypić małymi łykami lirt wody, byłam wykończona... Na szczęście to był tylko jeden dzień, ale przy takich akcjach, to chyba faktycznie tylko szpital... bo ja nie miałam czym wymiotować nawet - nie jadłam nic cały dzień, nie piłam, wymiotowałam zółcią i jakąś pianą... masakra... ale to już było ekstremum. Generalnie lód w każdym innym przypadku poza tym jednym dniem drugiej ciąży działał u mnie niezawodnie, choć przyznaję, jak usłyszałam o tym, to wydało mi się to co najmniej dziwne ale że metoda nie jest droga, wypróbować można

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2011-11-25 o 18:05
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 18:58   #16
Einode
Raczkowanie

Moja położna opowiadała mi historię,że takimi kostkami lodu właśnie "uratowała" kobietkę, która była z nią na wycieczce objazdowej we Włoszech i która nawet nie wiedziała,że jest w ciąży (dopiero ona ją uświadomiła). Wszyscy jej byli wdzięczni, bo kobietka tak wymiotowała,że spowalniała grupę, prosiła o dodatkowe postoje itp. A byli tam tydzień, więc juz każdy miał dosyć. Pewnego dnia po drodze moja pani połozna kazała podjechać gdzieś pod kawiarnię( czy gdzieś tam) i wyniosła stamtąd trochę kostek lodu do zamrażarki w autokarze...pani ciężarna od razu poczułą ulgę...

i do końca wycieczki każdy przed ruszeniem w dalszą trasę, pytal się czy kostki lodu są na pokładzie
Einode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 19:09   #17
Ola86
Raczkowanie

Mnie na wymioty pomogła pepsi z bananem (tylko powoli jedz), na mdłości krakersy, zgaga-migdały polecam
Ola86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 19:32   #18
blondii_90
Raczkowanie

Wink Dot.: Ciazowe -wymioty Co na to najbardziej pomoze?

woda z duuuża ilością cytrynki...na mdłości jak znalazł...
blondii_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości