|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak dlugo facet moze milczec gdy ma problemy i przytlacza go
sytuacja z ktora sobie nie radzi?
Jak mozna facetowi pomoc ? nie mogac byc blisko obok? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak dlugo facet moze milczec gdy ma problemy i przytlacza go
Jak tylko zobaczyłam tytuł wątku to przypomniał mi się mój ex.
Biedaczka przytłoczyły problemy pracowo-rodzinno-samochodowe i przestał się odzywać na kilka miesięcy. Kochający facet nie znika z pola widzenia swojej ukochanej dlatego, że ma problemy. Ona dalej jest najważniejsza i nie odtrąca jej. No chyba że mu mafia grozi że tę dziewkę zabije, to rozumiem, ale sobie sobie oblicz prawdopodobieństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Boże a czy Ty za wszelka cenę musisz na siłę od niego wszystko wyciągać?? jakby chciał to sam by się odezwał..
takim narzucaniem się nic dobrego kobieta nie osiąga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też niestety nie mam TŻ-a na co dzień i widuję tylko z raz na tydzień, ale również uważam, że skoro kocha, to nie przestaje nagle odzywać się, bo ma problemy-chyba, że właśnie mafia czy ciężka choroba, to jeszcze zrozumiem.
Mój TŻ tylko jak ma poważne problemy, to np pisze mi, że chciałby pobyć sam i wtedy np dużą część dnia nie kontaktujemy się, bo wszakże to normalne, że czasem facet musi odetchnąć i pobyć sam w swojej jaskini, ale na pewno to nie jest olewanie mnie np na tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
.
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
schemat: mam problem -> odcinam sie od dziewczyny na x czasu -> jest dobrze -> odzywam sie do niej znowu jest CHORY.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat mam tak jak facet autorki i pewnie to nie jest dobre. Uciekam, chcę być sama. w chwili gdy są problemy sama dla siebie jestem wyjątkowo męczącym towarzystwem aby jeszcze nim obarczać partnera. Jego dopytywania i próby niesienia pomocy tylko mnie denerwują i pokazują jaka to ja nieporadna jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To czas tylko dla mnie - na refleksję, rozmyślanie i analizę.. Osoba, która kocha powinna to uszanować ![]()
Bądź kimś, kto usiądzie obok i wysłucha mnie bez otwarcia ust. bądź kimś, kto przytuli, gdy zobaczy chwiejącą się łzę na koniuszku mojej rzęsy. bądź kimś, kto zawsze będzie po mojej stronie, chociażbym dokonywała najgorszych decyzji i robiła największe błędy świata. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Mam to samo. Wiem, że Autorce może być z tym ciężko, że bardzo chce mu pomóc, ale w przypadku niektórych ludzi największą pomocą będzie wycofanie się na chwilę.Potrzebuje po prostu czasu, postaraj się mu teraz nie mącić i nie dociekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A gdzie autorka napisała, że jej chłopak przestał się do niej odzywac bo ma problemy? Bo ja chyba nie umiem czytac ze zrozumieniem skoro tego nigdzie nie wyczytałam
![]() Autorko, jeżeli się mylę to mnie naprostuj, że jednak większośc ma rację i dobrze zrozumiała Twój post. Sama z TŻ nie byłam w takiej sytuacji, bo mój się wywnętrza, jak coś jest nie tak, ale mogę przytoczyc wam opinię pani psycholog, z którą miałam wykłady (a ogolnie jest to mądra kobieta, sporo mi w życiu pomogło to, co mówiła i zawsze dziwnym trafem, okazywało się, że miała rację ![]() Oczywiście nie mówienie o problemach jest czymś zupełnie innym niż urwanie kontaktu, bo pojawił się problem i na to drugie nie mam żadnego wyjaśnienia ani usprawiedliwienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym skoro sam sobie nie radzi to myślisz, że autorka może mu pomóc? Myślę, że nawet ogarnięty facet przewidzi, że dziewczyna nie pomoże i nawet nie będzie jej w to mieszał.. Następną rzeczą jest to, że ludzie dzielą się na pragmatycznych i tych wylewnych.. Pragmatyczni jak wiadomo są zamknięci w sobie, mało rozmawiają, nie dzielą się problemami i uczuciami.. natomiast Ci wylewni mają odwrotnie.. są wygadani i bezpośredni.. co do Twojego schematu to hmm... co innego jest OLEWANIE a co innego NIE GADANIE O PROBLEMACH ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-09-22 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Oj może i to długo.Skupia się na rozwiązaniu danego problemu i cały świat przestaje dla niego istnieć,a w tym my kobiety i poprostu przez pewien czas nie ma dla nas miejsca w życiu danego delikwenta...Niestety dla nas kobiet,bo my natychmiast zaczynamy analizować sytuację :czemu,po co i dlaczego...
A więc po prostu czekajmy i nie narzucajmy się a pewnego dnia możemy mieć całkiem przyjemną niespodziewajkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.